reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

wszystko z nia w porzadku,tylko wyskoczyly jej drobniutkie krosteczki na polikach i uszkach,nie wiadomo co to ale przepisany mamy krem...moze przejdzie,ale cos mi sie zdaje ze to uczulenie.

na uszach i policzkach u mojej Łucji wyskoczył trądzik noworodkowy - zapytaj lekarza/położną, może u Twojej córy też się pojawił. Wiąże się to z niewydolnym układem łojotokowym dziecka; jeśli karmisz piersią, to dziecko dostaje z pokarmem sporo Twoich hormonów, z którymi sobie nie radzi do końca i pojawia się trądzik albo ciemieniucha. U Łucji zeszło po codziennym przemywaniu i smarowaniu maścią Linomag (ważnew przypadku Linomagu! maść a nie krem, bo kremu nie można stosować u noworodków).

reklama
Ankami U mnie byla wczorj polozna,widziala to i powiedziala ze to normalne ( zreszta na wszystko o co pytam to odpowiadaja ze to narmale i ze ok ) i przepisala taki zel do smarowania 4 razy dziennie Doublebase(on jest na stany zapalne i swedzenia).
A po jakim czasie zeszły te krosteczki u Twojej Dzidzi? I ile razy dziennie smarowalas tym Linomagiem?​

Witam wszystkie mamusie i dzieciaczki.
Nasz Juleczek już po szczepionce miał tydzień temu i też przeszedł bez powikłań, mieliśmy szczepionkę 6w1 oraz dodatkowo Hib.
Odnośnie płaczu po kąpieli to też był płacz.Ogrzewaliśmy wtedy maluszka farelką i była cisza i przeciąganie sie jak kotek wygrzewany w słonku.

Agaa, pediatra mi powiedział, że trądzik może się utrzymywać ok. 5 tygodni, u Łucji to były jakieś 4 tygi. Maścią smarowałam ją raz dziennie.

Dziewczyny u mnie tez maly sie kreci ale jak widac to normalne, jesli chodzi o krostki to moze to zwykle potowki? U nas jak byly upaly to malemu wlasnie wyskoczylo troche potowek, wystarczy czesto przemywac buzke. Jesli chodzi o kapiele to Wiktorek polubil, a jesli chodzi o placz w momencie przekladania go z wanienki na recznik to wydaje mi sie ze zawsze bedzie, bo jest to jednak zmiana temperatury.
Ja karmie tylko piersia, nie dopajam niczym bo podobno najlepiej podobno podawac tylko piers przez pierwsze 6 miesiecy. Na karmienie wstaje co 2 godz. w nocy nawet co 3, dwa razy sie zdarzylo ze przespal w nocy 4,5h. Dzisiaj go wazylam ma niecale 6tyg. i wazy 5,400 wiec przybral 2kg od porodu, w normie.
Anka nowa fryzurka, bardzo Ci w niej do twarzy. Widze ze przeszlas z blondu na ciemnny. Ja teraz mam naturalne swoje wlosy, ciemny blond, ale chce spowrotem przefarbowac na jasny blond, ale wlasnie sie zastanawiam jak to jest z farbowaniem podczas karmienia piersia, slyszalam ze niebardzo mozna, co o ty,m myslicie??? napewno ide wycieniowac, moze jutro jak maly przysnie to zostanie z tata. A jesli chodzi o nocki, ktoras z
Was pisala ze mezowie sie nie wysypiaja hihi:-D moj przeniosl sie do pokoju dziennego na kanape, bo chodzil nie wyspany.

Negri dzieki za linka.
Anka bardzo fajnie wyglada fotka Laury w tym serduszku, skad to wzielas, wielokrotnie widzialam u osob takie ciekawe ramki kolorowe itp..czy jest to jakis program w ktorym mozna to stworzyc?

Nusia jak klikniesz na ten obrazek Laury to Ci sie otworzy stronka:tak:

Buziaczku fryzurka tylko dzienna - .zakrecone wlosy, dopiero pojde do fryzjera w Polsce bo ma swoja fryzjerke i ona najlepiej wie jak mi je zrobic:)Buziaczku karmie butelka bo nie mialam pokarmu przystawialam do piersi przez 4 doby i nic:-( a Mala glodomorek wiec stracila na wadze:-(

Dzis bylam na zakupach kupilam Laurze troszke rzeczy a sobie jak zwykle nic:-( Jestem zla bo nie moge sobie nic kupic taki szajs tu maja ze glowa mala, a moze ja wymagajaca jestem??:-D

reklama
hej,

Buziaczku, mój Igi ma 4,8 kg i pewnie 55 cm albo 56. Takie ma fajne tłuściutkie rączki hihi i policzki jak chomiczek :-) zasypia róznie, czasem przy cycku, czasem sam w łózeczku

nadal ma koleczki ale czasem da mi pospac 4h w nocy bez przerwy :-)

ide na kapiel :happy2:

Do góry