reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Witam sie i ja :)
widze ze dzis wszystkie mamuski dosyc zajete..

ja wlasnie skonczylam sprzatac, a teraz ide robic kokosanki, jak bedzie czas to nawet rusze dzis magisterke:)
nie ma to jak duuuzo zapalu:)

na swieta jade odwiedzic kuzynke meza, ktora urodzila synka-Karola w Dzien Kobiet :)))
takze pobawie sie malym dzieckiem, a wlasciwie sprobuje ;)
kupilam na prezent taka fajowa pozytywke-maskotke: kwiatuszek z kolorowymi platkami ze zwisem - ludzikiem, ludzika sie ciagnie i wtedy gra kolysanka:)
fajowe, za jedyne 16,90 zl :)))

Alkmena coz z upomnieniem sie o usg u mnie grozi bura ;) bo ja chodze do gin na kase chorych.. pierwsze mialam w 13 tyg, a pozniej w 20 tyg mowie ze przyszedl czas na polowkowe,
a ta na mnie z bura ze "u nas sie robi w 22 tyg i Pani mi nie bedzie mowic, kiedy mam dac skierowanie" grrr.. gin specjalistka jest bardzo dobrym, ale humorzasta czasem..
i dodala "ze moge usg robic sobie nawet codziennie, ale prywatnie".. no wiec dodatkowo bylam 2 razy..
tylko zastanawiam sie czy z NFZ mi jeszcze jakies przysluguje..

jazztina wczoraj wypisalam jeszcze "moje typy imion" ale cosik dziwnie sie moja wypowiedz wyswietlila, a wlasciwie nie wyswietlila;)
.. wybralismy wspolnie z kalendarza po kilka meskich i zenskich.. a potem ja wybralam dla synka (z tych co obojgu sie podobaly), a maz coreczki.
I oboje jestesmy zadowoleni :))
podam Ci nasze typy, moze akurat sie cos spodoba
meskie: Filip, Rafał, Daniel
zenskie: Barbara, Milena, Martyna, Monika, Matylda, Weronika, Gabriela, Emilia, Emma

marika: moj tata i brat obaj maja na imie Sławek :)

arika witaj w naszym gronie!!! z uwagi na przedswiateczne zajecia, dzis moze byc tutaj troche cicho, ale na pewno pelna para wdrozysz sie w forum po swietach!
A propos niespodziewanej ciazy.. coz, moja jest spodziewana i starana, ale przyznam sie ze szybkie poslubne (po 4 miechach) starania wynikaly m.in. z mojej obawy ze moge nie moc zajsc w ciaze
i ze lepiej bedzie zaczac wczesniej.. maz mial podobne obawy (chociaz w naszej rodzinie nie bylo problemow).. i tak jakos wyszlo:) Z dzieciatka bardzo sie cieszymy, prawdopodobnie bedzie coreczka ok. 14.07

asiu ja nie skomle przez sen, ale za to pojekuje.. ;) glownie gdy przewracam sie na drugi bok. Taki urok ciazy :(
kiedys lekarz powiedzial mi, ze zaczyna mi sie robic zwyrodnienie w czesci ledzwiowej kregoslupa (a juz jestem po rehabilitacji piersiowego i szyjnego ;-) .. a ostatnio wyczytalam ze przeciwskazaniem do zzo jest wlasnie zwyrodnienie kregoslupa.
No i zastanawiam sie czy ten moj bol, to taki "ciazowy" bol, czy owe zwyrodnienie... :dry:

reklama
muszę się wam pochwalić bo radość mnie rozpiera zadzwoniłam do jednego lekarza i zapytałam o usg 3D /4D cena 100-150 zł zależy czy będzie wszystko super widać..no i to badanie przepływów krwi płodu też robi bo pytałam, mam zadzwonić w poniedziałek wieczorem do niego i:laugh2::laugh2::laugh2: w środę-czwartek zrobimy to USG-ale się napaliłam na to:) ciekawe co na to Jarek....wczoraj rozmawiałam z nim że przydało by się chociaż jedno lepsze usg....i się zgodził..ciekawe co powie na 3D/4D--powiedzcie które lepsze?? chyba to 4D co? mi nie chodzi o sam efekt że zobaczę dzidzię tylko o to aby ją zmierzył zważył..i sprawdził czy wszystko ok...

Magdalenko Sławek to bardzo ładne imię:) A co do tych imion co wybrałaś to jest tam i moje...Monika...ech czy jeszcze się daje to imię dzieciaczkom? Monik jest bardzo dużo ale w moim wieku potem to imię wyginęło??:szok::laugh2::laugh2:

Z chłopięcych podoba mi się Rafał z tych co wybrałaś. a dla dziewczynki Milena:)

Mila ty diablico!:-p:laugh2: Jarek wie co sądzę o zakupach z jego portfelem-jest mi raźniej he he he wczoraj mu to opowiedziałam to się śmiał..i powiedział ech "te baby":laugh2::laugh2::laugh2:

Marika, 3D to fotki, 4D - filmiki. Gdzieś Ty znalazła tak tani trójwymiar?! Nas nieźle naciągnęli - Klinika Promienista najpierw dwukrotnie poinformowała mnie o cenie 250 zł za 4D, a po wyjściu z gabinetu zaśpiewali 350 zł (!!!). Niezłe chamstwo, prawda? :wściekła/y::wściekła/y: Ale byliśmy pod takim wrażeniem badania, że się nie wykłócaliśmy.

mila czy ty sobie robisz jaja? za usg 350 zł:szok::szok::szok::szok: ale zdzierają z ludzi szok!
U nas w Śremie ma facet jedno, jedyne Usg 3D/4D powiedział że on ma płytkę i on nagra wszystko sprawdzi itp..to jest lekarz z tego szpitala w Śremie....
Drogo płaciłaś przecież Nicoya chyba 200zł zabuliła w Poznaniu...
To jak w Poznaniu 200zł to tu musi być taniej...
Bardzo dużo zapłaciłaś-masakra..no ale najważniejsze że jesteś zadowolona i że z dzidzią ok-że jesteś teraz spokojna.

ewcia!! Ale ci dobrze - to już masz prawie wszystko za sobą!! A ja poprałam firanki (nie wiem kto mi je teraz zawiesi??:confused:), sprzątnęłam łazienkę i ugotowałam obiadek. Teraz muszę odpocząć i biorę się za marynatę do karczku... upiekę go jutro... A za jakieś 2 h jadę na wielkie, świąteczne zakupy i chyba kupię sobie przy okazji coś ładnego za te moje trudu dnia przedświątecznego hi hi hi.

Złoszczę się bo nie mogę już tak dużo robić... wszystko mnie łupie, ciągnie i pobolewa... masakra ... Chcę już mojego Igorka mieć przy sobie a nie w sobie!! :zawstydzona/y: Jak tu odzyskać siły witalne w 7-mym miesiącu ciąży???

mila czy ty sobie robisz jaja? za usg 350 zł:szok::szok::szok::szok: ale zdzierają z ludzi szok!
U nas w Śremie ma facet jedno, jedyne Usg 3D/4D powiedział że on ma płytkę i on nagra wszystko sprawdzi itp..to jest lekarz z tego szpitala w Śremie....
Drogo płaciłaś przecież Nicoya chyba 200zł zabuliła w Poznaniu...
To jak w Poznaniu 200zł to tu musi być taniej...
Bardzo dużo zapłaciłaś-masakra..no ale najważniejsze że jesteś zadowolona i że z dzidzią ok-że jesteś teraz spokojna.
Ja też jestem na to wściekła. Gdyby od początku informowali o takiej kwocie, to OK - każdy może się wtedy zdecydować na badanie u nich lub nie. Ale nie można robić sobie z pacjentów takich jaj i informować o zmianie ceny po badaniu!! Wykorzystali po prostu moment, kiedy byliśmy niezdolni do jakichś wielkich protestów. :wściekła/y::wściekła/y: W ten sposób zapewnili sobie bardzo skuteczną antyreklamę z naszej strony, mimo że lekarka była naprawdę świetna i badanie zostało przeprowadzone bardzo starannie.

A ja chodzę do bardzo drogiego, ale dobrego lekarza i u niego bulę co miesiąc za wizytę, ale jak mi robił 3D to nie wziął kasy :tak:!! U niego USG (każde) jest w ramach wizyty!!!

reklama
Wstrętne dziewuszyska! tak się dzisiaj przywitam, gdyż: nie musiałam dzisiaj jechać do pracy, nic tu nie mam do załatwienia i nikogo nie ma, ale przyjechałam SPCEJALNIE ZE WZGLĘDU NA WAS, BO W DOMU NIE MA INTERNETU!!!! I co Wy na to? nie dość, że wpadłam, to jeszcze ze świątecznymi prezentami ;) zamieszczam je w galerii.
Dziewczynki drogie, wesołych, cieplutkich Świąt i najmilszego na świecie obżarstwa wielkanocnego!

Do góry