reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

jazztina hahaha no to że go wogóle nie mam... wstałam, kawusię z mleczkiem popijam od ponad godziny i NIC jeszcze nie zrobiłam, oprócz tej kawy i wizyty w toalecie :-)
to i tak już jest coś:-) , jesteś w ciąży, taki relaks też Ci się należy,
a ja muszę zaraz wyjść, więć żegnam sie do wieczorka, miłego dnia dziewczyny, nie przepracujcie sie dzisiaj

reklama
Hej! Witam o poranku.
Ja też dzisiaj będę zagoniona. Teraz jedziemy na zakupy spożywcze a później na zakupy dla mnie i dla dzidzi. Dzisiaj wielkie poszukiwania szlafroka, koszul nocnych oraz będziemy wypatrywać wózeczka dla małego. A po powrocie czeka nas wielkie sprzątanie mieszkania.
Trzeba przygotować mieszkanko na święta. Oj, i jeszcze kościółek wieczorkiem. Jak ja na to wszystko znajdę czas???

Macie może jakieś pomysły na ciekawe pomalowanie jajeczek???

Miłego dnia. Nie przemęczajcie się!!! :-)

Witam lipcowe mamusie :-) Przyjmiecie jeszcze jedną szczęśliwą przyszłą mamusię do Waszego grona? Ja mam termin na 05.07.07, ale coś mi się wydaje, że dzidzia nie zamierza się śpieszyć z przyjściem na świat ;-) Płci też jeszcze do końca nie znam, gdyż kruszynka okazała się być nieśmiała i nie chciała pokazać co ma między nóżkami :-)
pozdrawiam

Witaj Arika !

Anna - z moim kręgosłupem jest coraz gorzej... Kogut mówi, ze skomlę przez sen bardzo i chyba to dlatego, że mnie kręgosłup tak boli i biodra... Też się często budzę z płaczem - ponoć ciężarówki mają mocniejsze sny...

A jak sobie radzicie z przygotowaniami do świąt??
Jesteście z tym same, tak jak ja??
Ja właśnie dzisiaj firanki piorę, potem jedziemy po południu z Kogutem po jakieś zakupy spożywcze, a potem gotowanko... Zrobię sałatkę, faszerowane jajka, piekę karczek (moja specjalność), bigosik, no i koniecznie barszczyk w sobotę ze święconki. A ciasta z cukierni - tylko Kogutowi karpatkę upiekę, bo on bardzo lubi, a kupiona nie taka dobra... O matko!!! Kiedy ja się z tym wyrobię??
Jak macie jakiś sekretny przepis na udane i nie przemęczone święta, to podajcie... :-(

WITAJ ARIKA!!!!!

Asiu ja mam taki sposób, poprostu wszystko robimy od dwoch tygodni...(sprzatanie, pranie, firanki).
już dziś upiekłam karkowinke,
leżała od poniedziałku w solance,teraz piecze się szyneczka, na jutro tylko schab mi zostanie(gotowanie), co do ciasta to zrobię sernik a reszte mama piecze i już!!!!!!!

wutam nowe mamy na forum!!!;-)
u nas przygotowania do swiat ida pelna para wiec malo wchodze na BB :-( ..
ja z dnia na dzien czuje sie coraz ciezej zgaga coraz mocniejsza oddycha mi sie coraz gorzej...wiec chyba juz czas najfajniejszy w ciazy mija teraz bedzie coraz cięzej...ale coraz bliżej :tak:
wiec milego dnia wszystkim i udanych przygotowan:)))

..
ja z dnia na dzien czuje sie coraz ciezej zgaga coraz mocniejsza
)

ej ja mam to samo-zaczyna się zgaga:-(
Wróciłam z zakupów-nic prawie nie kupione a kupa kasy gdzieś wywędrowała..heh...
Ja mam do zrobienia sałatkę z ryżem i tuńczykiem, i piekę babkę, resztę tzn szynka w galarecie, bigos(już zrobiony) ciasta, jajka faszerowane to moja teściowa ze szwagierką robią:):-p ale mam dobrze, pod tym względem fajnie się mieszka obok teściowej:laugh2:

I widzę że na zająca mamy nową ciężaróweczkę:) ;-) Ariko witaj!!! jak znajdziesz chwilkę to napisz coś o sobie..np skąd jesteś i czy to twoje pierwsze maleństwo? czy masz już małego smyka?(ale jestem ciekawska-wybacz:-p)
Dobra i ja uciekam, czas zabrać się za porządki...do roboty marsz!!:zawstydzona/y::laugh2:

Dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie :-) Co do pytań to mam 25 lat, w zeszłym roku ukończyłam studia i zaraz po obronie zaszłam w ciążę - więc pracy też nie zdążyłam znaleźć i siedzę z dzidzią na razie w domciu ;-) To moje pierwsze dziecko, i przyznam, że nie planowane, gdyż cały czas do tej pory żyłam w przekonaniu, że nie będę mogła mieć dzieci :-( a tu proszę - kinder niespodzianka :-)
w razie dodatkowych pytań - chętnie odpowiem :tak: pozdrawiam lipcowe mamuśki :-)

reklama
MAM DZISIAJ STUDNIÓWKĘ!!! I chyba nawet jeszcze się zmieszczę w swoją ciążową małą czarną :-).
Miałam powklejać wczoraj zdjęcia Malutkiej, ale pierwsze zajęcia ruchowe w szkole rodzenia (a potem jeszcze wykład) tak mnie wymęczyły, że po powrocie do domu padłam jak kawka. Ale dziś wypełniłam obietnicę :-).
Marika, no właśnie po to masz wykupić same jazdy, żeby wróciła Ci pewność siebie za kierownicą. To jest chyba najlepszy możliwy sposób.
"Jarek = portfel, w dodatku pełen"... :-D:-D Żeby tylko Twój mąż nie wszedł na forum i tego nie przeczytał :-D.
Jazztina, spróbuj ugotować szparagi w mleku albo w mieszance mleka z wodą (1:1), zanurzając ich łodyżki, a czubki pozostawiając nad powierzchnią płynu. I polej je roztopionym masłem z płatkami migdałowymi. To jest dopiero smakowy odlot! ;-) Szczawiany chyba neutralizuje kurze białko - możesz dodać do sałatki gotowane.
Nicoya, ja też mam na razie w domu bajzel :tak:.
Ewa, to ten sam odkurzacz, który Wam kiedyś polecałam. Powinnaś być z niego zadowolona.
Arika, witaj. Skąd jesteś?

Do góry