reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

hej mamuski
u nas tez chlopczyk :-) :-) :-) :-) , moj maz powiedzial ze trzeba umiec zrobic :-D , bo ja chcialam dziewczynke, no ale jest -bedzie maly Szymon:tak: .
My zaczelismy juz male zakupy dla Szymka , pa pozdrawiam
( kazdy mowi ze za szybko z tymi zakupami , i ze nie wolno trzymac rzeczy zakupionych w domu, to gdzie?):szok:

reklama
Niunka o to za przesąd ????? Nawet nie pytaj ile ja mam rzeczy dla maleństwa w domciu ;-) A jeszcze wczoraj byłam w Tesco i kupiłam śliczne ciuszki z przeceny 3 szt. bodów po 7 zł a tylko dlatego że był na nich motyw świąteczny :tak: :-D Ale przecież maleństwo buntować się nie będzie hihihihi

Marika niestety taka jest rzeczywistość że trzeba żyć za tak małe pieniądze, ale uwierz że ja z mężem od ślubu mamy tylko 900 zł miesięcznie (ja studiowałam do lutego), ale możemy liczyć na pomoc rodziców no i mąż teraz zmienia prace bo ta jego już go denerwuje !!!!!!!! Ale fakt jest taki, że w Kaliszu produkty są tańsze niż w W-wie czy w innych większych miastach !!!! A wiem to z pewnego źródła bo moja siostra mieszka w Pruszkowie i opowiada jakie ma ceny ;-) :-) Ale dajemy rade i nie narzekamy :tak: Trzeba być dobrej myśli że wszystko będzie ok ...

hej
to te wszystkie stare babki , mnie tak doluja, ze juz sama nie wiem , czy kupowac czy nie.?:-(
Nie wieze w te brednie , ale zawsze jakos mi to w glowie siedzi.

WITAM wszystkie przyszle mamusie:-) ja tez juz pomalu kupuje do naszej Victori na 100%dziewczynka juz 4 razy widzialam cipeczke:-D za 2 tygodnie jade do Polski wiec juz sobie zrobilam liste co mam kupic<jest naprawde dluga>:-D Apropo bylam wczoraj u szperacza:-D :-D :-D i tragedia za duzo waze mi powiedzial mam juz 10 kilo na plusie a dpoiero dzis zaczelam 24 tydzien:szok: :-( ale fakt duzo jadlam i pozno wieczorem a szczegolnie slodkie:-( nawet w ciazy sobie nie moge pojesc pozadnie cale zycie sobie trzeba odmawiac:-( a jak u was z waga???????????napewno nie tak jak u mnie a gdzie tam koniec:-( :-( :-( POZDRAWIAM

Kasiu i tu Cię "rozczaruje" :-D ja mam tez już +10 (waże 76 kg...) w poprzedniej ciązy przytyłam 30 kg na początku 1 kg na tydzień :tak: Ale wszystko było ok cisnienie, wyniki badań krwi itd. Po prostu wcinałam i tyle i niczego sobie nie odmawiałam... :-) lekarz też trochę się martwił ale ja czułam że nic się nie dzieje :happy: Po porodzie schudław w 6 m-cy 20 kg i było dobrze. Teraz startowałam od 66 kg i tez niczego sobie nie odmawiam... może to inna ciąża (chłopak! ) :-D :-D :-D

Czesc Kochane mamusie
dawno mnie nie bylo, przepraszam , chociaz tak milo Was poczytac tylko ze zbieralam sie napisac i tak Was czytalam.....a dogonic nie moglam:tak: a pozniej Marysia miala pierwsze urodzinki, trzeba bylo sie przygotowac a teraz jestesmy wszyscy chorzy:-( .

Mala dostala goraczke przed sama impreza, i tak bylo przez trzy dni, co prawda w urodziny byla dzielna, ale taka bidulka jest , przytula sie tylko.
No i mnie rozlozylo tez w ten dzien, nie wiem co to sie przyplatalo, i tak mnie trzyma do dzis , nosa to nie czuje. Witka tez dzis dopadlo.Ale nie bede Wam tu smucic. Tylko nic dziwnego jak u nas w jeden dzien jest +30 a za dwa dni snieg sypie , serio.

Ale krotko tylko Wam powiem ze dzis spedzilam cale dopoludnie w tej przychodni publicznej i wreszcie cos ruszylo, wzieli krew, sluchalismy serduszka:-D , tylko sie tak maluszek schowal ze nie mozna bylo go namierzyc. I sie dowiedzialam ze juz od miesiaca mam ubezpieczenie tylko mnie nikt nie raczyl poinformowac, co za kraj...
No i wreeeeeeszcie za tydzien ide na USG ,ciesze sie i boje troszke , czy Wy tez tak macie przed.

Mowie Wam niestety nie mam sily dzis wiecej naprodukowac , ale jak troszke przerobie tematy ktore poruszylyscie to napisze.

Jeszcze tylko GRATULACJE DLA WSZYSTKICH KTORZY JUZ ZNAJA PLEC I NIE TYLKO ciesze sie z Wami.
Caluski papa

Dobranoc i milego dnia :-)

Witajcie :)

Grubelku, Niunka super - rzeczywiście będzie przewaga chłopaków! :)
U mnie 7kg na plusie, ale staram się nie panikować, martwić będę się po porodzie, teraz mam inne rzeczy na głowie :)

Własnie czekam aż obudzi się moja Wika, bo obiecałam jej niespodziankę jak wstanie :) Czeka na nią nowy rower, na który nie mogła się doczekać :)
Co prawda dzisiaj pogoda trochę mnie zszokowała, bo za oknem śnieg, ale miejmy nadzieję, że już za kilka dni będzie mogła pojeździć :)

Iwka super, że udało się z tym ubezpieczeniem... a tak swoją drogą pierwsza wizyta u gina w 22 tc - nieźle... :) A myślałam, że to taki cywilizowany kraj... :)

Ostatnio opowiadała mi jedna babeczka, że do lekarza poszła w 7 miesiącu, no ale to było 30 lat temu... :)

Miłego dnia Kobiety! :)

:-D iwka- WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA MARYSI

ZDROWIEJCIE!!!!!!!:-) :-) :-) :-)

Wstałam w bardzo złym nastroju i zrobiłam awanturę:szok: :szok: :wściekła/y: :wściekła/y:
teraz mi głupio bo przyczepiłam się za otwarty sok i skarpety pod łóżkiem ale to nie o to chodziło!!!!!!wkurza mnie to że ja swoje on swoje i tak kilka lat...niby wie ok, podniesie a rano to samo, tak samo z sokiem prosze błagam nie pij z "gwinta" Krzyś też chce pić a ty np. przeziebiony- on ok a za godzinę to samo!!!!!!!! i wybuchłam......

DOBRZE ŻE CIEPŁO!!!CHOCIAŻ RAZ LEPIEJ NA PODLASIU!!!!!CZEKAMY NA WEEKEND!!!!!!:tak: :-) :-) :-)

Nie chcę Cię martwić Ewa, ale wczoraj w pogodzie zapowiadali śnieg u Ciebie...

A tak w ogóle, to daj spokój z takimi pierdołami jak skarpety pod łóżkiem, a co do soku, to niech sobie kupuje osobno i wtedy będzie mógł sobie pić jak chce...

reklama
witam śnieżnie :eek:

ewa - na pocieszenie ja też zbieram rano skarpetki spod łóżka itd. faceci to duże dzieci :baffled: awantura nic nie da.

,miłego dnia wszystkim

Do góry