reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

tak badanie robiłam w Białmstoku w Poliklinice, skierował mnie na nie mój lekarz prowadzący również z tej kliniki, Skierował mnie do lekarza który zajmuje się naukowo usg i jest jednym z najlepszych w Polsce więc mam farta:-) :-) :-) :-) ( mógł sam je zrobić bo ma aparat do usg ale jest uczciwy i godny polecenia skoro wysyła do kogoś innego, do większego autorytetu.....)

jeśli chodzi o wyniki to ja zawsze skierowanie dostaje z kliniki i musz robić płatnie a koszta są nie małe więc odrazu postawiłam sprawę jasno ...powiedziałam lekarzowi że zapisałam się do przychodni przyszpitalnej aby być pod do datkową kontrolą i za darmo na fundusz robić wyniki w końcu CAŁE DOROSŁE ŻYCIE ZA TO PŁACE NO NIE....:happy: :-)

reklama
Marika, niestety taka jest nasza smutna polska rzeczywistość. I taki Lepper na przykład śmie w telewizorni przechwalać się, że on nie inwestuje w zagraniczne buty tylko kupuje polskie za - uwaga! - 1200 zyli. A pewnie większość ludzi w kraju haruje cały miesiąc na taką kwotę.
Przez te niskie zarobki tak okropnie szerzy się u nas całe łapówkarstwo, bo każdy kombinuje jak dorobić, jak nachapać się więcej. Ale z drugiej strony ludzie też nie potrafią poprzestać na skromnym, jak już mają dużo, to zawsze oczekują co najmniej 200% zysku. W ten sposób zawsze szary obywatel jest, za przeproszeniem, ruchany z każdej strony :(
My w sumie kokosów nie zarabiamy, ale też staramy się z Mariuszem nie narzekać, bo właściwie niczego nam nie brakuje. A jeszcze czasem starcza, żeby podzielić się z potrzebującymi i to mnie podtrzymuje na duchu :)

Dokładnie Ankami, ja też za to dziękuję, że moge się utrzymać bez niczyjej pomocy, spłacać kilka kredytów, pozwolić sobie na wakacje, czasem na jakieś przyjemności i od czasu do czasu pomóc innym...

A wiecie, uśmiałam się, nie wiem czy Wam mówiłam, że zadzwonił do mnie jakiś tydzien temu mój dyrektor i strzelił mowę, że w swojej łaskawości dał mi podwyżkę... :) No więc od marca mam większą pensję, ale co z tego skoro odczuję to dopiero po macierzyńskim, bo nie mogą aktualizować podstawy wynagrodzenia jak jestem na zwolnieniu...buahahaha, to się uśmiałam :)

Zebrra ale masz dobrego szefa:) słuchaj mam pytanko czy kołatanie serca-dość częste ma coś wspólnego z nadciśnieniem...ja nie wykupiłam tego leku bo myślałam że nie potrzebny...do tego pije tą cholerną kawę a często mi się zdarza to kołatanie aż się nieraz boje...co to może być??od jutra daje sobie spokój z kawą...naprawdę i może wykupie to lekarstwo..

Marika najprostszym sposobem będzie zmierzenie ciśnienia... masz ciśnieniomierz? a może sąsiadka ma? albo w aptece, czy przychodni... po prostu to sprawdź, bo z nadciśnieniem nie ma żartów... jeżeli jest za wysokie ciśnienie, dziecko dostaje mniej tlenu, jeśli dziecko jest niedotlenione, to mózg dzidzi nie pracuje tak jak powinien... skutki niedotlenienia moga być straszne...

I przestań pić kawę do cholery, bo się do Ciebie pofatyguję!!!

Witam wieczorkiem!
Przeczytać tyle stron to nie lada wyczyn, ;-) ale dziś produkowałyście :szok:

Ewo cieszę się że u Ciebie wszystko w porządku :tak: No to teraz ja...

NA 100% BĘDZIE CHŁOPCZYK!!!! :tak: WIDZIAŁAM JAJKA I SIUSIACZKA! NO I POSTANOWIONE BĘDZIE WIKTOR MICHAŁ !!!
Stanowczo zażądałam zdjęć tego "instrumentu" i dostałam :tak:

Usg wykazało że wszystko ok. Szczegółów nie będe wypisywać ale.. waży 765g długość 31 cm no i wg USG 25 tydzień+1 dzień (czyli termin na 3.07.07) Ogólnie jest trochę wiekszy... :-)

Coś jeszcze miałam napisać ale nie pamietam... :wściekła/y:
To dobrej nocki lipcówki!

Idę spać :zawstydzona/y: dobranoc i do jutra - będzie dla mnie sądny dzień :szok:

Grubelek - ładne imię będzie miał Wasz synek :-):-D:-) a waży prawie 2xwięcej od mojego

pozdr

ja już padam na pysk od 6 rano na nogach, mam ciśnieniomierz mam niskie 105/75, muszę się położyć i mniej siedzieć przed kompem, bo ostatnio zero ruchu:zawstydzona/y:....
wkurza mnie ciągłe latanie do wc na siusiu:no: w pierwszej ciąży tak miałam w pierwszym i trzecim trymestrze...a teraz mam cały czas dosłownie 30 min i lecę do kibelka...
Grubelku to już wiesz że siusiak jest na 100% i go nie wessie:laugh2::laugh2: możesz spać spokojnie:)

reklama
Do góry