reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Dziewczyny widze ze w Polsce te szczepionki sa platne i to nie malo pieniedzy:szok:szok tyle kasy:dry: a tutaj w Anglii sa za darmo w kalendarzu szczepien :tak:biedna Polska,nie sa nawet w stanie zapewnic szczpionek dzieciom za darmo:dry:.:confused:

Ewa27- TRzymam kciuki oby wszystko bylo OK,szkoda Syncia maluszek biedny meczy sie :-(
Anka26 - Jak zobaczylam Laure 1 raz odrazu powiedzialam ze do Ciebie:tak::tak:do Taty ma brudke chyba:-)
Ankami- Moja Blanka tez spi w miescie , czasem otowrzy oczka i poobserwuje ale zaraz spowrotem zamyka:-pi spi ale za to wieczorkiem przezywa to co uslyszala przez caly dzien i czesto jej sie cos sni i potrafi plakac na snie,smiac sie ,wzdychac,usmiechac sie u Was tez tak jest Mamuski??

a jak reszta Dzieciaczkow sie ma? Tyle Nas bylo a teraz nie ma nikogo????:-:)confused::confused:

A w co sie bawicie ze swoimi pocieszkami??? jak sie bawicie?? macie jakies swoje indywidualne pomysly?? na zabawe z Dzidzia taka mala???:confused:

Jak z usmieszkami??? smieja sie wasze Dzieciaczki?? Moja Blania sie usmiecha , czasem juz nawet swiadomie:tak::-)piekne uczucie jak zobaczylam to 1 raz;-):tak:bylam taka dumna z NIej:zawstydzona/y::laugh2::tak:i z piszczeniem tak samo..piekny ma glosiczek i taka slodka jest:laugh2::laugh2:

Pozdrawiam zycze spokojnej przespanej nocki . Buziaczki :-)

reklama
Buziaczku, w Polsce podstawowe szczepienia też są darmowe, ale wtedy każda szczepionka to osobne kłucie. Jeśli chcesz, żeby dziecko było raz kłute, to musisz zapłacić za szczepionkę skojarzoną. Wszelkie dodatkowe też są płatne.

Moja Łucja już od dawna świadomie się uśmiecha, nawet jak zobaczy moje uśmiechnięte odbicie w lustrze :)
Tylko coś nie bardzo lubi podnosić głowę, jak leży na brzuchu...

Anka26-sprobuje z tym rumiankiem,wczoraj dzwonilam do mamy i poszla do okulisty poradzic sie przepisal malej jakies kropelki z antybiotykiem,ale...niestety powiedzial ze prawdobodobnie kanaliki w oczkach ma zapchane i pewnie nie obejdzie sie bez zabiegu:-( słyszlam ze jest on bardzo bolesny i ze najlepiej jest go wykonac gdy dziecko skonczy 4m-ce wtedy mozna podac narkoze...Moze słyszalyscie cos o takiech zabiegach?

hej,

A mój synuś macha tą głową wte i wewte, mały siłacz, na brzuszku czasami lubi leżeć a czasami nie... do tego wszystkiego oprócz popiskiwania czy dzwięków w stylu "ge" wydaje dźwięki dziwaczne, zupełnie jak mały emeryt :-)

chyba tez już zaczął się bardziej świadomie uśmiechać, a zwłaszcza dzisiaj rano kiedy to zachwycałam się głośno jego noskiem i usteczkami :-) chyba jest łasy na komplementy ;-)

lubi kąpać się i kremować buźkę :tak: a jeszcze bardziej lubi jak mu się zmienia pieluszkę i przy okazji pomaga ulżyć wzdętemu brzuszkowi ... od razu robi taką niewinna minkę jakby to nie on puszczał bąki :-D:rofl2:

w przyszły czwartek idziemy na szczepienia i na konsultację z powodu tego co chirurdzy nazywają powiększonym węzłem chłonnym lub krwiakiem na mięśniu :eek: mimo że robili usg 2 razy to podzielili się na dwa obozy i bądź tu mądrym :baffled: może inny lekarz, którego polecili coś wyjaśni, w każdym razie to nie jest niebezpieczne, ale mogłoby zniknąć z jego szyji :tak:

Igi przyjmuje jedzonko z piersi i z butelki, dla niego nie liczy się źródło, ale samo jedzonko ... za chwilę będzie już miał 5 kg i nawet mój mąż nosząc go dzisiaj w nosidełku stwierdził, że mu cięzko :elvis: a co dopiero mi albo którejś z babć hihi

Agaa jak byłam kiedyś z moją Wiką w szpitalu to bardzo dużo dzieci miało ten zabieg, rodzice mieli wtedy do wybory albo z narkozą i wtedy 2 doby w szpitalu albo bez narkozy na żywca i po godzinie do domu... większość wybrała drugą opcję...

Dziewczyny czy któreś z Waszych dzieciaczków ma anemię? a jeśli tak to czy dostaje hemofer? Moja mała też ma jeszcze żółtaczkę i to nic takiego strasznego - przynajmniej tak mówią w szpitalu;-)

ja z powodu żółtaczki byłam z Kubusiem po porodzie 6 dni w szpitalu-synek dostał 3 kroplówki, codziennie go naświetlano i przy wypisie po żółtaczce nie było śladu:tak:

Dziewczyny czy któreś z Waszych dzieciaczków ma anemię? a jeśli tak to czy dostaje hemofer? Moja mała też ma jeszcze żółtaczkę i to nic takiego strasznego - przynajmniej tak mówią w szpitalu;-)

anemię i fatane wyniki spowodowała żółtaczka,ątroba też była uszkodzona, lekarka chciała nas do szpitala kłaść ,pomogły leki w domu.....
nie wiem czemu tak Ci mówią w szpitalu, Jasia nawet szczepić nie chcieli z takimi wynikami,co tydzień miał pobierana krew,był naświetlany i przyjmował leki:-(

reklama
w szpitalu mówią że jest ok bo bilirubina jużbardzo spadła z prawie300 do nieco ponad 100 a przy karmieniu piersią może to trwać nawet 3 miesiące . Ostatnio na badaniu byliśmy tyydzień temu i kazali przyjsc dopiero za miesiąc. Mała też nie była jeszcze szczepiona wprawdzie dostała pozwolenie od pani ordynator ze szpitala ale pediatra jeszcze chce poczekać. Ewo a u wojego dzidziusia się już skończyła zółtaczka?

Do góry