reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Witam Mamusie.:-)
Dziekuje za kciukasy ...:tak:

Rano pojechalismy do Poloznej.. :-)- Nie bylo Mojej:-( tylko jakas inna Stara taka angielka.(Moja pracowala podobno 20 h bez przerwy i dlatego jej nie bylo -chyba byl jakis powazny porodzik:dull:):szok:
Noi po pierwsze nie moglam jej zrozumiec za bardzo- angielski -szybko i nie wyraznie mowila nie jak Moja Midwife. Moj oczywiscie rozumial wszystko wiec odpowidal za Mnie jak cos nie zrozumialam ..he he :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Mocz Ok, Cisniene 142/75, :elvis:ma 36cm.Serduszko slicznie puka:-D:-DAhh cudowne to serduszko...:rofl2::rofl2:
Noi powiedzielismy,:tak:ze juz jestem prawie tydzien po terminie i ze nic sie nie dzieje:confused2::no:,szczegolnego...wiec Ona zrobila Mi MASAZ SZYJKI MACICY.:ninja2::unsure:
I przy tym badaniu zauwazyla,ze krwawie i powiedziala,ze Szyjka jest juz otworzona na 1-2cm:tak::-D:-D:-D -stad to krwawienie,popuszcza, dluga ale miekka i ze mam strasznie mokro w srodku - :crazy::dull: Dziwne uczucie, przy badaniu.Umowila Mnie w szpitalu na ;
DOSTALAM TERMIN WYWOLANIA NA 19.7.2007r. o godzinie 21-15 !!
Mam sie wstawic do szpitala,ale powiedzieli ze jak nie bedzie miejsca to Mnie moga odeslac do domu na gora 2-3dni.:wściekła/y::wściekła/y::-:)eek:
Ale Ona mysli ze ja juz nie dotrwam i ze urodze Sama do tego czasu.:happy2::-D:-D
Oby tak bylo.:tak::tak:Czyli wszystko Ok ...Musimy czekac na skurcze albo na wody..:tak:
Noi tyle sie dowiedzialam:rofl2:. Pozniej jak wyszlam to zobaczylam ze sie pomylila w dacie dzisiejszego dnia wpisala 12 zamiast 13 i zamiast 40 +6 napisala 40+5, ale 19 lipca jest 12 dniem po terminie wiec jest Ok. a w ksiazce sama sobie poprawie ..:-p
Buziaczki Pa pa

reklama
Buziaczek wspólczuję masażu szyjki, ale gratuluje ogólnie dobrych wiadomości, ja też krwawiłam przy ostatnim badaniu i rozwarcie już było:tak:

Buziaczek wspólczuję masażu szyjki, ale gratuluje ogólnie dobrych wiadomości, ja też krwawiłam przy ostatnim badaniu i rozwarcie już było:tak:
a na ile masz juz rozwarcie ? bo Ja tylko 1-2 cm i dluga szyjke ale miekka to juz cos...juz bym chciala urodzic. A krwawienie mialas przed badaniem czy po badaniu zaczelas krwawic? uehh nie bylo az tak zle, myslalam ze bedzie gorzej:crazy: ...ale nie zalicza sie to badanie do fajnych ... :tak::-D

Czesc Kobietki,
oczywiscie korzystam z tego ze jest u mnie rodzinka wkoncu widzielismy sie pol roku temu.

Buziaczek zazdroszcze Ci ale skoro do 19 nic sie nie bedzie dzialo to fajnie ze wkoncu tego 19 bedziesz miala dzidzie obok siebie:tak::tak::tak:

Ja ogolnie tez jestem zmeczona nie mam juz za duzo sil szybko sie mecze i szybko chodze spac okolo 22 i wstaje kolo 9:rofl2:

chyba zaczne myc podloge na kolanach:-D:-D:-D

Agnes nie szalej tak;-)

hej dziewczyny:-)
Widze ze kazda z nas oczekuje i ja tez juz sie powoli niecierpliwie, ale z tego co obserwuje to przed 40 tyg, nie mam szans na porod.
Kobitki o co chodzi z tym masazem szyjki? Czy jest on faktyczne az taki bolesny?

Buziaczek zazdroszcze Ci ale skoro do 19 nic sie nie bedzie dzialo to fajnie ze wkoncu tego 19 bedziesz miala dzidzie obok siebie:tak::tak::tak:

chyba zaczne myc podloge na kolanach:-D:-D:-D

Oj wiesz Aniu Ja bym wolala urodzic przed tym 19 naturalnie niz czekac na tego 19:crazy:(Ja juz powinnam miec 7 lub kilka dni po 7 Niunie a tu psikus nie chce wyjsc) i tak powiedzieli, ze nie wiadomo czy bedzie miejsce w szpitalu dla Mnie jesli:no: nie bedzie to moze byc ze odesla Mnie do domu spowrotem na dwa dni:wściekła/y::wściekła/y::szok::angry:Oby bylo bo chyba zaczne im tam udawac ze rodze...:rofl2:.

Wlasnie zabralam sie za sprzatanko:rofl2:. umylam podloge na kolanach:tak:..ufff ale to meczace hu hu serio..poodkurzalam gore i dol wlacznie ze schodami, wymienilam wioreczki kroliczkowi naszemu - ma polmetrowa klatke ..:happy2::sick:jak nie metrowa :szok::dull: Teraz umyje okna w naszej sypialni i poodkurzam kurze...:-p:rofl2::tak:Blania wyskakuj wyskakuj...:-D:-D

Kobitki o co chodzi z tym masazem szyjki? Czy jest on faktyczne az taki bolesny?

Ja mialam dzis masaz szyjki macicy...i przy tym badanie jak sie ma moja szyjka...
Ja uwazam to badanie za :no: bolesne ale bardzo nie przyjemne :crazy::nerd:..:eek:
Masaz szyjki robi lekarz lub polozna, zeby wywolac objawy porodu skurcze,skracanie sie szyjki itp.
Mnie ogolnie nie bolalo :happy2:- moze po jakiejs minucie dopiero cos tam szczypnelo..kazala Mi sie rozluznic i polozyc i wsadzila reke:dull: i palcami wykonywala rozne ruchy-masowala...niektore mocniejsze niektore delikatniejsze.
Ale glowa Malej to latala w ta i spowrotem uaaaa:szok::szok::eek:

Ojejku,
no to ten masażyk to rzeczywiscie nie brzmi fajnie ...

Buziaczek,
Kurcze, w razie czego to masz termin, chociaz zycze Ci zeby to szybciej sie zaczelo :) Ciekawa godzina ... czyzby takie kolejki tam byly do zabiegow ? :-)

Ale dzisiaj kawał dobrej roboty odwaliłam ... A jedyny efekt to efekt Quasimodo -> chodzę zgięta w pół bo mnie plecy bolą :-p;-):-)

reklama
Ojejku,
no to ten masażyk to rzeczywiscie nie brzmi fajnie ...

Buziaczek,
Kurcze, w razie czego to masz termin, chociaz zycze Ci zeby to szybciej sie zaczelo :) Ciekawa godzina ... czyzby takie kolejki tam byly do zabiegow ? :-)

Ale dzisiaj kawał dobrej roboty odwaliłam ... A jedyny efekt to efekt Quasimodo -> chodzę zgięta w pół bo mnie plecy bolą :-p;-):-)
No Agnes uwazaj na Siebie...:tak:

Kolejki:szok: malo powiedziane wiesz co tam sie dzieje jedna zwalnia drugiej miejsce ...:szok::szok:
niom :tak: szok normalnie jak bylam ogladac porodowke ..zwykle lozka to wszystkie 9 bylo zajete bo kazda rodzila...i po porodowki tez byly zajete ...:szok:poprostu przeciazenie:-D:-D he he i nie moglismy wejsc zoabczyc.:-(

Do góry