reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

hej
dawno tu nie zgladałam :szok:
witam nowe przyszłe mamusie:tak:
ostatnio dopadły mnie mdłosci ,i dziwne bo nieumiem zjesc tyle co bym chciała jakby mi sie żołądek skurczył ,niewiem czemu:szok:brzucholka mi troche widać :-)
Jak przygotowania do świąt ja juz mam dosc ale jutro jeszcze karpika trzeba kupic i ciasta zostana ,ojejku zapomniałam o ciastach to jeszcze troche roboty.

reklama
Dziewczyny mam pytanko odnośnie urlopu wychowawczego a mianowicie .Kończy mi sie 14 lipca i to jest płatny urlop. poród mam na 24 lipca tak wiec od 14 do dnia porodu bym musiała przedłużyć i to by był bez płatny a jak złozyłabym po urodzeniu to dali by mi płatny urlop chyba tak to rozumiem ale niewiem .Troche namieszałam ale jak wiecie o co mi chodzi i sie orietujecie to prosze o info:-D

Patina ty masz termin na 14 i jesteś w prawie 10 tygodniu???? ja mam na 22 i w niedzielę mi się zacznie 10 tydzień......co jest|????
Karinka pisałaś że po pierwszej ciąży dość szybko schudłaś więc masz "dobre geny":) nie powinnaś się martwić tymi trzema kg, już jesteś w drugim trymestrze?
ja we wtorek bede miala 10 tydziena termin mam na 24 wiec prawie w rownym czasie bedziemy mamusiami gratuluje!!!!:-D

Oliwka z tego co wiem to płatny jest macierzyński, nie wychowawczy (może jestem w błedzie). sugeruję, w tym okresie wziąc L4, które wystawi ci ginekolog bez problemu.

Marika hmmm no cóz pierogów nie lubię, bigos zjadłam w ubiegłym tygodniu i spędziłam noc w WC, wiec Obcy nie lubi bigosu.....hmmmm obstawię czysty barszc i rybę, tyle mi wystarczy, tym bardziej, że nie ruszę czegos co ma śmietanę lub majonez, bo nie lubię. Hmmmlubie za to ciasta...
ale dam radę, nie chcę być gruba

I jeszcze, jakby ktoś był zainteresowany pracą w polu to mam 1200 km2 dzaiłki i trzeba wiosną pracowac ;-) ;-)

mam 2 dni zwolnienia, wiec wracam do pracy 2 stycznia. chce już wrócić, bo nieco lepiej już się czuję.

Nabyłam choinkę, obecnie jest jeszcze w samochodzie, jak wróci Osobisty to ją zrobi ;-)

Marchewa ona ma dzieścia!!!!:tak::-D:laugh2: a co do działki mam też baaaardzo dużą, stawiamy domek i teren jest wielgachny, też jest roboty, myślimy nad wykopaniem stawu:dry: a wy co tam macie?( ach ta ciekawość:))
Natila ja jestem odrobinkę starsza i już drugie mam w drodze(i ostatnie):eek::-D
młody wiek i ciąża fajna sprawa, trzydziestki też są ciepłymi mamusiami, każda pora na dzieci jest dobra byle tylko mieć coś w głowie(odpowiedzialność) i zapewnić byt dzieciątku:) i je kochać oczywiście....ale to wszystkie posiadamy raczej co?;-)
Oj te święta mam dosyć...... a to dopiero początek-z drugiej strony fajnie, prezenty już mam, mąż przywiózł kartoniki i jutro popakuje jak kupie papier.

marika
hmmm chcemy tam dom wybudowac,bo teraz mieszkamy w 100 letnim z rodziną męza, co prawda kazdy ma niezalezne lokum (brat męza z zoną i dzieckiem oraz babcia), ale ja nie lubię się dzielic bom egoistka.....
jestem na etapie załatwiania wszelkich formalności dot. budowy....

reklama
Do góry