reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Buziaczku przeczytaj kilka postów na poprzedniej stronie, a dowiesz się kto się rozdwoił :)

Negri napisała mi na gg, pisze, że jest duże prawdopodobieństwo, że jutro wyjdzie, bo ma dobre wyniki badań :)

reklama
Matko!!! Przegapiłam pierwsze rozdwojenie lipcówki :szok::szok::szok:
Madziarka najserdeczniejsze gratulacje i wyrazy zazdrości, że masz to już za sobą. Na pewno wszytko będzie super!!!
Ja ju
ż się nie mogę doczekać mojego synusia!!!! Niech on w reszcie się wygramoli ze mnie. Chciałabym, żeby posiedział jeszcze tydzień - chyba będzie bezpieczniej, ale za tydzień to już bym chciała być po:tak::tak::tak:!!!!!

To znowu ja:)

Mam pytanie do ogolu. Co sadzicie na temat obnizonego brzucha? Wczoraj w szpitalu polozne stwierdzily ze brzuch mam juz bardzo nisko,
dzisiaj moja mama to samo.. Czy to oznacza zblizajacy sie porod??? Gdzies tam czytalam, ze tak, gdzie indziej ze nie - ze mozna chodzic z niskim brzuchem kilka tyg nawet..
Jakie Wy macie informacje?

Buziaczek gratuluje czopa (alez to brzmi ;)) !! no, ale moze poczekajcie jeszcze z tydzien..albo 2 zeby dzidzia byla calkiem bezpieczna..

Asia no Tobie to fajnie! Za tydzien to juz bedziesz miala 38 tydz ciazy i bedzie calkiem bezpiecznie.. wiec spokojnie mozesz rodzic!
Ja tez pragne dzidzi, ale wolalabym zeby u mnie posiedziala ze 2 tyg przynajmniej..

Magdalenko z tego co wiem brzuch obniża się na kilka tygodni, czasem dni przed porodem, czyli możesz urodzić za kilka dni, a możesz i za 3-4 tygodnie... Nie martw się na zapas, Twoja Basia będzie wiedziała, kiedy będzie gotowa :) Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze! :)

Buziaczek no prosze, pierwsze oznaki ale lepiej jeszcze troszke poczekac:tak:

Aska no u Ciebie to juz zupelnie bliziutko.

Magdalenka mam gazete w ktorej jest tak napisane; Jesli brzuch sie obniza tzn. ze juz niedlugo, aczkolwiek moze to wystapic nawet cztery tygodnie przed porodem. tak wiec mozesz jeszcze troche poczekac na te upragniona chwile:tak:

Madziarka - witam i od razu gratulacje :-)

Aniu - mój w zimę tak samo: kurtka i koszulka... a czemu tak się zakrywa jak jest ciepło to nie mam pojęcia :confused: :happy: a ja mam tak jak Ankami - conajmniej stopa moja musi wystawać spod kołdry bo tez mi za gorąco :-D

A o mnie na koniec :)
W środę spędziłam prawie cały dzień za kierownicą :) Od 7.00 do 16.00. Czułam się całkiem dobrze :) ale to był niestety ostatni raz bo ani mąż ani mama nie chcą abym już sama jeździła. Pojechałam m.in. do Castoramy po impregnat do drewna... i podczas przeszukiwania półki podeszła do mnie jakaś Pani (asystentka czy coś takiego) i spytała czy może pomóc... :-) pomogła mi szukać i zdecydowałam się na 5l i ona mi to zaniosła do kasy... przekazała kasjerce aby wezwała pomoc parkingową bo ja nie mogę tego sama zanieść... :eek: poczekałam chwilę i bardzo miły Pan zaniósł mi puszeczkę do samochodu... byłam w szoku :szok: :-)

Idę spać :) resztę nadrobię w ciągu dnia :-)

Alkmena mily gest z ich strony:tak:

Przed chwila czytalam pewien artykul, skopiowalam i wklejam jego kawalek;
Tylko 5 % kobiet rodzi o czasie, a wiele pierworódek musi czekać aż do dwóch tygodni po przewidywanej dacie porodu na przyjście dziecka na świat.

Ciekawe jak to z nami bedzie:confused::tak:

Ale mnie brzuszek swedzi, musze teraz czesciej smarowac, hihi.
Dobranoc

reklama
Aska 24 , tez zycze ci zebys wkrotce urodzila:tak: i rozumiem twoje zniecierpliwienie....
ja tez byl chciala urodzic w 38 tygodniu....no ale musze jeszcze troche poczekac:sick:

Do góry