reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

reklama
Ojj Zebrra, tak wykwintnie nie było ;) mi wystarcza ugotowany kalafior wrzucony na patelnię (wszystko smażę na oliwie z oliwek) i posypany bułką tartą. Wygląda trochę jak obleśna breja, ale kocham ten smak :)

CZESC to znowu ja :)
juz wszystko wiem :) no wiec MAREK urodzil sie w 37 tyg ciazy, wiec w sumie "tydzien przed" - tez czytalam ze "donoszona" ciaza to wystarczy 38 tydzien...
waga: niecale 3 kg, dlugosc: 54 cm, do tego burza czarnych wloskow na glowie :))))
Kolezance odeszly wody, dostala skurczy, pojechala do szpitala w srode rano.. niestety skurcze byly zbyt lagodne, nie bylo postepow w przebiegu porodu, wiec zadecydowano o CC, ktore zrobiono wczoraj rano... jak juz pisalam mamusia i dzieciaczek w porzadku, wychodza do domu we wtorek:tak:

..nie wiem czemu, ale sama mam przeczucie (no chyba ze to tylko ogromna chęć?), ze bede rodzic troszke wczesniej.. chcialabym 38 tydzien. Prosze. Dziekuje :-D :laugh2: :-D

Natila to nieprawda... nie wiem, czy kiedykolwiek czytałaś "moją" historię, ale nie bądź pewna, że dziecko jest gotowe, żeby się narodzić... W terminie oznacza między 38 a 42 tygodniem, a nie wczesniej...

w 200 procentach popieram te wypowiedz zebrry
moj maluch w 37 tc mial DUZO problemow.....

dowiedzielismy sie tez, ze w niektorych szpitalach polozenie miednicowe (posladkowe) dzidziusia NIE jest wskazaniem do CC (w moim akurat JEST).
Doktor powiedzial ze mozna urodzic dziecko z tego polozenia i w duzej wiekszosci przypadkow jest to bezpieczne, ale co 14-15 porod zdarza sie sytuacja kryzysowa... i lepiej i dla lekarza i dla dziecka i dla matki, zeby nigdy nie byla ta 14,15. Bo glowka jest DUZa, cale dziecko mozna urodzic, a glowka moze nie chciec przejsc...

U mnie właśnie to położenie nie było wskazaniem do cesarki. Lekarze twierdzili, że sa postępy porodu i w ten sposób urodzę (chyba, ze byłoby jakieś zagrożenie). No i urodziłam córke o wymiarach 59 cm i 3770 gramów.
Całe szczęście, ze wszystko udało się pomyślnie.

Później tylko moja mama mi cały czas głowę suszyła, ze nie powinnam się zgodzić na naturalny porób, bo przez to Dominika miała dysplazję IV stopnia. Ja osobiście uważam, ze jak miała miec to i takby miała nawet po cc - najważniejsze, ze po dysplazji nie ma już żadnego śladu (jakby jej nigdy nie było).

pisałyście o kalafiorze..i teraz mi się chce..cały czas siedzę i ruszam żuchwą.(czyt jem).już żołądek mnie boli:dry: a mam non stop chęć na ten nieszczęsny bób..albo kalafior-a najchętniej to arbuza lub czereśnie...łeeee a w lodówce sama padlina(szynka, kiełbaska) i ser..(oscypki, i żółty) co ja mam zjeść? w dodatku zjadłam pomidorową i zagryzłam ją chlebem z miodem..zgaga jak diabli ale warto było...waga szkoda słów serio już na niej nie staje..

Znowu padało..i dobrze...
muszę kupić te gacie siateczkowe jednorazowe i nie wiem jaki rozmiar..jaki wy macie? ma ktoś jakiś link do taniej apteki internetowej? bo nie umiem robić przelewu i bym zamówiła za pobraniem..

powtarzam mezowi z usmiechem dlaczego nie zrobil zuzi jakies 2 miesiace wczesniej...... hahah bylaby juz z nami a tak w upaly z brzuchem ja juz sobie rady nie daje a co bedzie potem uuuuuuuuuuuu ?

Miejmy nadzieję, ze nie będzie dużych upałów, bo jak narazie pada :)

Magdalenka gratulacje dla koleżanki.

Wszystkim Wam życze, abyście urodziły w terminie - tak będzie najlepiej.

reklama
zgaga jak diabli ale warto było...waga szkoda słów serio już na niej nie staje..

Znowu padało..i dobrze...
muszę kupić te gacie siateczkowe jednorazowe i nie wiem jaki rozmiar..jaki wy macie? ma ktoś jakiś link do taniej apteki internetowej? bo nie umiem robić przelewu i bym zamówiła za pobraniem..

Ja to już niestety kłade się spać i wstaje ze zgagą - nic mi już na nią nie pomaga :wściekła/y:

A co do majteczek to ja mam również ten sam problem, ale patrząc na mój tył to chyba rozmiar 42 kupię najmniejszy :zawstydzona/y:

Do góry