2411magdalenka
mamy lipcowe'07
no i 3 nowosc - niektorzy nie zdaja sobie sprawy z wagi 4 fazy porodu, czyli obkurczania macicy. No wiec jak urodzimy lozysko, to w macicy pozostaje rana wielkosci dloni ludzkiej ktora krwawi cala powierzchnia.. przy prawidlowym obkurczaniu naczyn, z nas sie jedynie saczy.. ale przy zaburzeniach krzepniecia i braku obkurczania mozna sie wykrwawic bo wtedy krew leci jak z kranu, a mamy jej przeciez ok 5-6 l tylko.
Takze lezcie grzecznie po porodzie, niech Wam sie wszystko poobkurcza, zanim zaczniecie chodzic do wc itp itd.
Szok dnia DZISIEJSZEGO
moja kolezanka urodzila wczoraj wieczor zdrowego synka. HURRA.
Wszystko fajnie, ale bylo to miesiac przed terminem!!! nie znam jeszcze szczegolow, rozmawialam tylko z jej siostra... ale uswiadomilam sobie, ze jeszcze nie jestem gotowa.
Nie wiem czy w ogole bede gotowa Z jednej strony chce miec maluszka przy sobie, ale z drugiej... miesiac ciazy to miesiac przygotowan, te nasze prania, prasowania, koncowe zakupy... a tu nagle BĘC i jestesmy mamusiami... a jeszcze jak pomysle o tej mojej obronie... to przeciez normalnie w trakcie prezentacji moge dostac skurczow i w ogole czad;-)
no... takze jestem troche podekscytowana dzisiaj..
odezwe sie pozniej bo teraz jade do promotorki... milego dnia!
Takze lezcie grzecznie po porodzie, niech Wam sie wszystko poobkurcza, zanim zaczniecie chodzic do wc itp itd.
Szok dnia DZISIEJSZEGO
moja kolezanka urodzila wczoraj wieczor zdrowego synka. HURRA.
Wszystko fajnie, ale bylo to miesiac przed terminem!!! nie znam jeszcze szczegolow, rozmawialam tylko z jej siostra... ale uswiadomilam sobie, ze jeszcze nie jestem gotowa.
Nie wiem czy w ogole bede gotowa Z jednej strony chce miec maluszka przy sobie, ale z drugiej... miesiac ciazy to miesiac przygotowan, te nasze prania, prasowania, koncowe zakupy... a tu nagle BĘC i jestesmy mamusiami... a jeszcze jak pomysle o tej mojej obronie... to przeciez normalnie w trakcie prezentacji moge dostac skurczow i w ogole czad;-)
no... takze jestem troche podekscytowana dzisiaj..
odezwe sie pozniej bo teraz jade do promotorki... milego dnia!