reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Oliwko moim zdaniem od 18.07 powinnas wziąć zwolnienie a jak urodzisz macierzyński i potem znowu podanie o wychowawczy.... to jakbyś w terminie urodziła. A jak nie chcesz zwolnienia to możesz juz przecież wziąc macierzyński (najwczesniej na 2 tyg przed terminem porodu):-)

reklama
Grubelku - a na wychowawczym jest zwolnienie? Nie znam się na tym zupełnie... ale moze w takim wypadku jak wychowawczy kończy się przed porodem to może trzeba wziąć wcześniej macierzyński? :confused:

Alkmena ja jestem na wychowawczym i jakbym chciała "oszukać" zakład pracy to musiałabym na 30 dni przed złożyć podanie o rezygnacje z wych i jakby mnie zakład przywrocił do pracy to wtedy z pierwszym dniem pracy mogłabym przyniesć zwolnienie i wtedy by mi płacili. Co do tego czy jak sie kończy wychowawczy i za kilka dni jest termin nast porodu czy trzeba wziąc maciezyński nie wiem :no: moim zdaniem do tego nikt nie może zmusić... ja na miejscu Oliwki tak bym zrobiła jak pisałam wczesniej, chyba ze urodzi wczesniej jeszcze na wychowawczym wtedy przejdzie na maciezyński i potem znowu wych.....
Oliwko a kto normalnie płaci? Chyba ZUS ale to juz załatwia zakład pracy....

Ja dostałam zaświadczenie ze szpitala że od dnia narodzin Julki przysługuje mi macierzyński i mąż to dostarczył do pracy i to wszystko - kasa spływała na konto a przelew był z pracy to im potem chyba ZUS oddaje....

Ja nie pracowałam przed ciążą więc nie mam problemów z ZUSem bo jak widzę jak się męczycie to przeżywam szok :szok::-p:-p:-p:-p

negri wychrzań te co już używane kiedyś...

i nie piszcie o ZUS-ie bo na samą nazwę krew mnie zalewa.... nie dość że odmówili mi macierzyńskiego to teraz składając wniosek o niezaleganie męczę sie z nimi od dwóch tyg - co chwilę chcą jakieś korekty - dobrnęli już do 2002 r i jeszcze nie koniec..... UGH!!!

reklama
Laski, ja już spadam, bo od dziś zaczyna się moje wielkie koncertowe święto ;-) Kilka dni wyjętych z życiorysu :-)
I gdyby któraś z Was chciała usłyszeć mój aksamitny głos ;-) to dziś ok. 19 w pr. 2 Polskiego Radia pewnie powiem ze dwa zdania ;)

Do góry