reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Lila, aż się poryczałam :no: przecież to nie może się tak skończyć!!! Qrczę, dlaczego takie rzeczy sie dzieją??? Mocno trzymam kciuki!!!

Ja niestety też nie mam dobrych wiadomości... Wczoraj plamienie wróciło, a nadzieja gdzieś uciekła :sad: mam złe przeczucia, to ciagnie się tak już 2 tyg i nic nie pomaga, ani leżenie, ani tabletki, ani zastrzyki...
W tym tyg mam zadzwonić do lekarza i umówić sie na usg. Strasznie się tego boję... Ciągle chce mi się płakać.

Przepraszam, że tak marudzę. Mąż juz chyba ma dość mojego czarnowidztwa i ciągle powtarza, ze będzie dobrze. Tylko jakie są na to szanse???

pozdrawiam was mocniutko :)

reklama
Aż boję się tu zaglądać:baffled::baffled::baffled: ja w środę mam usg. I nie dopuszczam do siebie myśli,że będzie coś nie tak jak trzeba:no::no: Narazie nie mam plamień, czuję się dobrze, ale tak normalnie, po ludzku, boję się:szok:

Boże spraw żeby wszystko było w porzadku....ufam tylko Tobie!

LILA nic sie nie martw ....ja mialam to samo do lekarza poszlam bardzo wczesnie bo gdzies ok 5-6 tygodnia wiec wyslal mnie na usg gdzie wedlug OM powinnien byc 7 tydzien a na usg nie widzial nic tylko pusty pecherzyk....wiec wiadomo co to dla mnie znaczylo kazal przyjsc za dwa tygodnie a wtedy sie okaze....no i dwa tygodnie pozniej juz bylo widac bijace serce....a widocznie wszystko sie bardzoe opoznilo:))) bo dopiero gdzie w OM BYL 9 TYDZIEN to wedlug usg byl tydzien 7 czyli dopiero od kilku dni prawdopodobnie bilo serce:) wiec trzeba czekac bo w ciagu kilku dni moga zajsc naprawde wielkie zmiany:)))))

Biedronko. Straaaaasznie tesknie za krajem,za rodzina,znajomymi,no i oczywiscie za psznym polskim jedzoniem(bo tutaj to jakis koszmar-bleee)
Jestesmy tu z mezem od dwoch lat,planowalismy wrocic za ok 5-6lat ale na dzien dzisiejszy mamy juz dosyc,za bardzo tesknimyPosiedzimy tu jeszce moze z roczek i wracamy na stale.
Marika owszem Szkocja jest naprawde bardzo piekna,ale jak dla mnie bez przesady wole jakis cieplejszy kraj...80% dni w roku ciagle tu pada, a szcególne tak jak teraz w okresie zimowym-non stop lele i leje :sick:.Tu zamiast sniegu pada deszcz.A jesli chodzi o jezyki..to dialekt szkocki rozni sie od angielskiego,ale jesli ktos zna dobrze angielski to mysle,ze nie bedzie mial wiekszych problemow z dogadaniem sie.Szkoci to przeciez gorale i nie ma co sie dziwic,u nas w Polsce gorale tez maja swoj dialekt.
musze powiedziec,ze tutejsi ludzie sa bardzo ale to bardzo uprzejmi,na ulicy pozdrawiaja cie zupelnie obcy ludzie,pytaja jak sie czujesz itd.
Lila nie moge w to uwierzyc!!! Ja mam jakies dziwne przeczucia,ze wszystko bedzie ok-zobaczysz,mysl pozytywnie i trzymaj sie.
Karika hymmm az wstyd sie przyznac ale ja tez przytylam ok2-3 kg,czy to normalne ze tak wczesnie zaczynam tyc??

agaa321 powiem szczerze że mi moje dodatkowe kilogramy nie przeszkadzają,teraz większość dnia siedzę w domu i czasem poprostu z nudów jem ale wiosną będzie inaczej.Myślę że teraz jak mamy ochotę to poprostu jemy :tak: a z tego co gdzieś czytałam to powiększajśą się też jelita

W lipcu poronilam:elvis:
Teraz znowu oczekuje malenstwa:-)
Prosze powiedzcie mi czy brzuch moze kłóc i czy plamienie moze sie zdarzac , dodam ze jestem w 6,5 tyg ciazy

Patina dajesz mi nadzieje:-( :-( :-(

ja mialam okres 8 pazdziernika, trwal 8 dni, kochalismy sie 19, 23, 25 pazdziernika i 3 listopada.

Nie plamie, nie krawie, brzuch mnie nie boli,czuje sie ciazowo( ale mozna sie tak czuc,w ciazy nie byc:-( ).

Arek dzis caly czas przed rpaca siedzial i mnie pocieszal, i szukal taki przypadkown na necie i mowi,ze wszystko bedzied obrze, tak mi go szkoda, boje sie,ze jego nadzieja jest taka duza,a przeciez zarazmoze zgasnac...

Tak mi zle:-( :-( :-(

ja mialam okres 7 pazdziernika a lekarz powiedzial ze zaszlam prawdopodobnie 27 pazdziernika i to by pasowalo;-) ....
jak bylam 24 listopada na 1 usg to nic nie wykazalo( pusty pecherzyk) a 4 grudnia juz tak :) wiec moze naprawde zasszlas pozniej bo z tego co widac to bardzo mozliwe a szcze golnie kiedy sie ma nieregularne miesiaczki....przy moich nie regularnych od 29- 35 wynikalo z obliczen lekarza ze dni plodne wypadaja ok 20,21,22 dzien owulacji liczac od pierwszego dnia miesiaczki.....

aha i po tym jak mialm pecherzyk pusty tez nie mialam zadnych krwawien bolow itd...wiec to dawalo mi nadzieje ze wszystko ok..... wiec tak mysl a bedzie dobrze zreszta napewno bedzie dobrze powodzienia:tak:

reklama
Ewa Bialystok-mi gin powiedział,że te kłucia (bo też je miałan w tym tyg.)to więzadła na ,których jest macica.Plamienie też miałam,trzymaj się wszystko będzie dobrze myśl pozytywnie.Ja staram się też tak myśleć sama poroniłam już 5 razy.

Do góry