reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Lila, aż się poryczałam :no: przecież to nie może się tak skończyć!!! Qrczę, dlaczego takie rzeczy sie dzieją??? Mocno trzymam kciuki!!!

Ja niestety też nie mam dobrych wiadomości... Wczoraj plamienie wróciło, a nadzieja gdzieś uciekła :sad: mam złe przeczucia, to ciagnie się tak już 2 tyg i nic nie pomaga, ani leżenie, ani tabletki, ani zastrzyki...
W tym tyg mam zadzwonić do lekarza i umówić sie na usg. Strasznie się tego boję... Ciągle chce mi się płakać.

Przepraszam, że tak marudzę. Mąż juz chyba ma dość mojego czarnowidztwa i ciągle powtarza, ze będzie dobrze. Tylko jakie są na to szanse???

pozdrawiam was mocniutko :)

reklama
Aż boję się tu zaglądać:baffled::baffled::baffled: ja w środę mam usg. I nie dopuszczam do siebie myśli,że będzie coś nie tak jak trzeba:no::no: Narazie nie mam plamień, czuję się dobrze, ale tak normalnie, po ludzku, boję się:szok:

Boże spraw żeby wszystko było w porzadku....ufam tylko Tobie!

LILA nic sie nie martw ....ja mialam to samo do lekarza poszlam bardzo wczesnie bo gdzies ok 5-6 tygodnia wiec wyslal mnie na usg gdzie wedlug OM powinnien byc 7 tydzien a na usg nie widzial nic tylko pusty pecherzyk....wiec wiadomo co to dla mnie znaczylo kazal przyjsc za dwa tygodnie a wtedy sie okaze....no i dwa tygodnie pozniej juz bylo widac bijace serce....a widocznie wszystko sie bardzoe opoznilo:))) bo dopiero gdzie w OM BYL 9 TYDZIEN to wedlug usg byl tydzien 7 czyli dopiero od kilku dni prawdopodobnie bilo serce:) wiec trzeba czekac bo w ciagu kilku dni moga zajsc naprawde wielkie zmiany:)))))

Biedronko. Straaaaasznie tesknie za krajem,za rodzina,znajomymi,no i oczywiscie za psznym polskim jedzoniem(bo tutaj to jakis koszmar-bleee)
Jestesmy tu z mezem od dwoch lat,planowalismy wrocic za ok 5-6lat ale na dzien dzisiejszy mamy juz dosyc,za bardzo tesknimyPosiedzimy tu jeszce moze z roczek i wracamy na stale.
Marika owszem Szkocja jest naprawde bardzo piekna,ale jak dla mnie bez przesady wole jakis cieplejszy kraj...80% dni w roku ciagle tu pada, a szcególne tak jak teraz w okresie zimowym-non stop lele i leje :sick:.Tu zamiast sniegu pada deszcz.A jesli chodzi o jezyki..to dialekt szkocki rozni sie od angielskiego,ale jesli ktos zna dobrze angielski to mysle,ze nie bedzie mial wiekszych problemow z dogadaniem sie.Szkoci to przeciez gorale i nie ma co sie dziwic,u nas w Polsce gorale tez maja swoj dialekt.
musze powiedziec,ze tutejsi ludzie sa bardzo ale to bardzo uprzejmi,na ulicy pozdrawiaja cie zupelnie obcy ludzie,pytaja jak sie czujesz itd.
Lila nie moge w to uwierzyc!!! Ja mam jakies dziwne przeczucia,ze wszystko bedzie ok-zobaczysz,mysl pozytywnie i trzymaj sie.
Karika hymmm az wstyd sie przyznac ale ja tez przytylam ok2-3 kg,czy to normalne ze tak wczesnie zaczynam tyc??

agaa321 powiem szczerze że mi moje dodatkowe kilogramy nie przeszkadzają,teraz większość dnia siedzę w domu i czasem poprostu z nudów jem ale wiosną będzie inaczej.Myślę że teraz jak mamy ochotę to poprostu jemy :tak: a z tego co gdzieś czytałam to powiększajśą się też jelita

W lipcu poronilam:elvis:
Teraz znowu oczekuje malenstwa:-)
Prosze powiedzcie mi czy brzuch moze kłóc i czy plamienie moze sie zdarzac , dodam ze jestem w 6,5 tyg ciazy

Patina dajesz mi nadzieje:-( :-( :-(

ja mialam okres 8 pazdziernika, trwal 8 dni, kochalismy sie 19, 23, 25 pazdziernika i 3 listopada.

Nie plamie, nie krawie, brzuch mnie nie boli,czuje sie ciazowo( ale mozna sie tak czuc,w ciazy nie byc:-( ).

Arek dzis caly czas przed rpaca siedzial i mnie pocieszal, i szukal taki przypadkown na necie i mowi,ze wszystko bedzied obrze, tak mi go szkoda, boje sie,ze jego nadzieja jest taka duza,a przeciez zarazmoze zgasnac...

Tak mi zle:-( :-( :-(

ja mialam okres 7 pazdziernika a lekarz powiedzial ze zaszlam prawdopodobnie 27 pazdziernika i to by pasowalo;-) ....
jak bylam 24 listopada na 1 usg to nic nie wykazalo( pusty pecherzyk) a 4 grudnia juz tak :) wiec moze naprawde zasszlas pozniej bo z tego co widac to bardzo mozliwe a szcze golnie kiedy sie ma nieregularne miesiaczki....przy moich nie regularnych od 29- 35 wynikalo z obliczen lekarza ze dni plodne wypadaja ok 20,21,22 dzien owulacji liczac od pierwszego dnia miesiaczki.....

aha i po tym jak mialm pecherzyk pusty tez nie mialam zadnych krwawien bolow itd...wiec to dawalo mi nadzieje ze wszystko ok..... wiec tak mysl a bedzie dobrze zreszta napewno bedzie dobrze powodzienia:tak:

reklama
Ewa Bialystok-mi gin powiedział,że te kłucia (bo też je miałan w tym tyg.)to więzadła na ,których jest macica.Plamienie też miałam,trzymaj się wszystko będzie dobrze myśl pozytywnie.Ja staram się też tak myśleć sama poroniłam już 5 razy.

Do góry