reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Witam,gratuluję nowym mamusią :-)

Ja zrobiłam dwa testy,pierwszy jeden dzień po spodziewanej miesiączce a drugi trzy dni pózniej i na obu była widoczna czerwona krecha :tak: :tak: :tak:
Do lekarza idę 27 listopada a więc będzie to 7 tydzień.
Jak narazie nic szczególnego mi nie dolega,oprócz-braku @,powiększonych piersi,częstszego chodzenia na siku,wieczorem mnie strasznie muli,no i najgorsze jakieś dziwne napady bólu na dole brzucha-to mnie jakbardziej martwi :-(

reklama
no u mnie tez te bóle mnie martwia choc sa trotki i rzadko ale czytam ze to niby normalne...? :sick:
teraz narazie dam spokoj testom bo po tych dwoch to juz wole odczekac pare dni...! a kiedy najlepiej udac sie do lekarza zeby juz coś konkretnego powiedzial??? @ mialam miec 3.11?
aha biore ciagle kwas foliowy a moze zaczac brac juz jakies witaminy jak myslicie????

Witam się i ja, wczoraj wieczorem bardzo bardzo blada, a dzisiaj już wyraźniejsza, szaleję z radosci, chod\ciaż wiem, że powinnam być ostrożna, bo dokładnie rok temu moja fasoleczka odeszła...

tescioruk2.jpg

Zebrra moje serdeczne gratulacje!!! Wszystko będzie dobrze. Nasz wątek jest szczęśliwy i wszystkie donosimy i urodzimy zdrowe dzieci.
Mocno w to wierzę :tak:

Patina, Karinka ja też mam pobolewania w dole brzucha. Myślę, że to już się rozciągają więzadła macicy i zaczyna ona się powiększać. W końcu gin stwierdzi powiększoną macicę właśnie po tym, że jest powiększona. Zakręcone, ale prawdziwe ;-)
Jeśli nie boli bardzo i nie są to skurcze, a bólowi nie towarzyszy plamienie czy krwawienie to myślę, że nie ma się co martwić na zapas.

Patina ja brałam folik przed zajściem w ciążę i dalej go biorę, a że niestety nie mam idealnych wyników krwi(nie miałam 2 miesiące temu),a w ciąży wyniki jeszcze bardziej słabną to pozwoliłam sobie zacząć łykać Feminatal.
Niestety u mnie problemy z dobrą morfologią są zawsze, ale gdybym nie miała problemów to zaczekałabym z witaminkami na wizytę u lekarza. Niech on zadecyduje czy trzeba brać czy nie.

Dziewczyny!

Założyłam wąteczek o nazwie Lipcowa galeria i mam propozycję byśmy tam wklejały najpierw nasze szczęśliwe teściki, a potem także zdjęcia z USG.
Mam nadzieję, że pomysł Wam się spodoba. :-)

Zeberrko, Lila wklejałyście foteczki Waszych teścików na forum, może wkleicie też do galerii? Zapraszam.
Fajnie by było móc sobie pooglądać foteczki teścików, a potem naszych dzieciaczków na USG w jednym miejscu tak by nie zagineły wśród postów.

Karinka - dziekuje za odpowiedz.
Zebrra - witaj:-) U mnie kreseczka taka sama!!:-)
Paula wklejalam w czerwcowkolandzie, mozna jakos przeniesc?? A i prosze dopisz tam w terminach 15-17 lipiec u mnie,bo roznie wychodzi, Goslawaka i ja wyliczylysmy na 15,a Aletka na 17:-)
Patina do lekarza najlepiej jak sie zaczyna 7 tydzien, czyli 6 tydzien i kilka dni, juz wiem,bo sie dowiedzialam. Ja bede szla chyba 25 listopada.

Lila tak można fotkę przenieść. Wystarczy, że wejdzieś w edycję tego posta, w którym jest zdjęcie, klikniesz na fotkę prawym klawiszem myszki i dasz kopiuj, a potem w poście w galeri teścików wciśniesz ctrl + v i będziesz mieć wklejoną fotkę.
Już wpiszę na listę termin porodu.

Dzieki Paula,zaraz sprobuje:-)
Aaa Patina jeszcze o witaminy pytalas i folik. Folik biore i bralam tez przed ciaza, witamin jeszcze nie, tez sie zastanawiam czy zaczac brac. Wlasnie bierzecie???
Paula kiedy zaczelas lykac witaminy??

reklama
Do góry