reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

PaulaC:)
Mam juz 8 letniego syna. Ja mam isc do gina 20-tego.. Ale teraz jakos mi juz ten czas sie nie dluzy tak, jak podczas oczekiwania czy przyjdzie @.
Ogladalam wozki na allego.. Kolejny objaw to taki, ze chyba mi sie na mozg tez rzucilo haha..

reklama
Ja piję dlatego, że lubię :) Np. w weekend nie - tylko w pracy dla towarzystwa można powiedziec :)

Natomiast jeśli chodzi o ciśnienie to... no coż - to u mnie w rodzinie dziedziczne i już od jakiegos czasu biorę leki na obniżenie :-(... przy okazji ginekologa odwiedzę też mojego lekarza od nadcisnienia

PaulaC - co do piersi to już nie wiem co gorsze :) ale damy radę :)

poziomko - Ty teraz zaczęłaś oglądać wózki... a ja od marca oglądam :) mam juz nawet jeden na oku :) ale na razie za wcześnie aby myśleć tak na poważnie :-)

Alkmena jasne, że damy radę :tak:
A teraz też bierzesz leki na obniżenie ciśnienia?

Poziomko ja też mam starszego syna. Ale fajnie jest nas już kilka podwójnych mamuś. :-)

Jeśli o wózek chodzi to ja mam po synku 2 wózki(wielofunkcyjny i spacerówkę), więc nie oglądam już niestety....
Dokupię tylko kilka rzeczy bo wyprawkę mam właściwie całą.

dobry wieczor:)gratulacje dla wszystkich zafasolkowanych:)widze, ze zaczelyscie pisac o objawach. ja wlasciwie tylko strasznie spiaca jestem i jakiegos dola zlapalam, ale to ta pogoda chyba, cvaly czas pada i wieje tek, ze boje sie, coby mi glowy nie urwalo :D a poza tym to chyba sie denerwuje ta rozmowa z moja Au-pair Familie...nie mam pojecia jak zareaguja na wszystko. eh..mykam do lozeczke, wiec dobranoc:*

Doberek:)
Jeszcze mi suwaczek wcielo wrrrr..

Alkmeno widze , ze mamy takie same fasolki. Z tego samego dnia:)

Wstretna ta pogoda spac sie tylko chce.. Pozdrawiam..
I jak wroce juz ,ma byc moj suwaczek :p

PaulaC - no niestety teraz tez biorę. Nadciśnienie wykryto u mnie w styczniu 2006 roku i od tego czasu biorę leki. W przyszłym tygodniu może będę miała zmienione leki.

Poziomko - sama sobie wyliczyłam termin porodu ;) dokładnie to wyliczy mi gin... więc może się przesunąć. Ja miałam OWU 11 dnia... więc sobie liczę od tego dnia... a czy dobrze to już inna sprawa :laugh2:

Alkmena mnie gin na pierwszej wizycie (w poprzedniej ciąży) dał skierowanie na badanie krwi(morfologia), grupa krwi, HBS, WR, moczu, zrobił cytologię no i dał skierowanie na USG(chodzę do poradni K i nie ma w gabinecie USG), przeprowadzany jest wywiad o chorobach w rodzinie itp(u mnie w przychodni to robi położna). No i oczywiście zwykłe badanie ginekologiczne(sprawdza zmiany w szyjce macicy i powiększenie macicy).
Dopiero miesiąc później miałam badanie wielkości miednicy(takim cyrklem), kontrolę wagi, założoną kartę ciąży i jak co miesiąc krew, mocz.
Pewnie o czymś zapomniałam....
W środku ciąży miałam robioną krzywą cukrową(test obciążenia glukozą), USG i nie pamiętam dokładnie od którego tygodnia ciąży, ale chyba od ok. 16tc przed każdą wizytą słuchałam serduszka dzidzi.
A potem to już kolejne badania z krwi przed porodem, znowu USG, potem KTG i tyle.

PaulaC - dzięki za wszystkie informacje... jak pójdę to nie będę przynajmniej aż tak bardzo zdziwiona tym co będzie mówiła gin :)

Chyba mam mdłości... a może mi się wydaje - sama już nie wiem... kilka razy dziennie mam wrażenie, że mnie mdli... ale to nie trwa długo tylko parę minut... nie ma reguły... :confused:

reklama
Ja jako "doswiadczona" ;-) trzy razy to za kazdym razem wszystko innaczej wygłada, przy Klaudii to zajadałam sie słodyczami, przy Krystianie to boczek i kabanosy....a teraz to nie mam ochoty na nic. Jak widzie jedzenie to az mnie skreca...Nie mam mdłości ale strasznie pełny mam brzuch, wydaje mi sie jakbym balon miała w środku. I spac ...spałabym za wszystkie pieniądze świata tylko mi dzieci nie pozwola. Mam 16 listopada poprawke z matmy wiec jak siadam do ksiazek momentalnie oczy mi sie kleja. Nie mam siły na nic a na nauke wogule.

Do góry