reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Marika, a fotosy jakieś masz tego Człowieka z Twojego brzucha?
Buła w sobotę ważyła 1500 g (+/- 15%) i wyglądała na grubasa, to Twój naprawdę musi być gigantem ;) Wysoki przystojny (jeśli to jednak chłopak) :)

reklama
zdjęcie takie zwykłe usg... ja widzę duzo:) głowa(buzia) i rączka..

lastscanht1.jpg

Marika, widzisz, żarełko nie idzie Ci wcale tylko w Twoje ciałko - Mały Paker rośnie na nim jak na drożdżach :-D:-D.
Nie podam Ci, ile waży moja Niusia, bo aktualne dane będę miała najwcześniej w środę (mam wizytę).
My zawsze śpimy ciasno spleceni :-). Nie umiem inaczej zasnąć.
Na ciasto do Zeberrki chętnie bym z Wami pojechała, tylko... nie na rabarbarowe (mimo że je uwielbiam), bo w ciąży RABARBAR JEST NIEWSKAZANY!!! Zawiera dużo kwasu szczawiowego, który eliminuje z organizmu bardzo potrzebny naszym dzidziom wapń; poza tym wchodzi w reakcje i tworzy trudno rozpuszczalny szczawian wapnia, lubiący odkładać się w nerkach w postaci kamieni.
Nicoya, spotkanie w Kutnie, powiadasz... A znasz to? "Czy byłeś kiedyś w Kutnie na dworcu w nocy / Jest tak brudno i brzydko, że pękają oczy..." :-D:-D:-D

Marika, a zauważyłaś, że z wymiarów to Ci wyliczyli 32tc4d?! Spora różnica w stosunku do stanu rzeczywistego, dziecko naprawdę musi być duże :)

no wielki chłop...(albo kobita:szok: ) ale wiadomo jak to usg oblicza już pisałam kiedyś przed porodem 3 razy robili mi usg i wychodziła 5 kilowa Ola...a miała prawie 4 kilo(o kilogram się machnęli):-p

Dziewczyny kupiłam dziś wkładki laktacyjne..wiecie co te bella czy innej firmy kosztują 12-15 zł a ja dałam za te..WKŁADKI LAKTACYJNE 30szt. WYSYŁKA TYLKO 4,80 !!!

3,99 za paczkę ale w sklepie tym niemieckim SHLECKER..wiecie co w każdym dużym mieście na pewno jest taki sklep tylko trzeba się rozejrzeć!!a w dotyku są takie same jak te jonhsons & jonhsons (czy jakoś tak się pisze...)

Marika, a zauważyłaś, że z wymiarów to Ci wyliczyli 32tc4d?! Spora różnica w stosunku do stanu rzeczywistego, dziecko naprawdę musi być duże :)

ty faktycznie nie zwróciłam na to uwagi..:szok: a czemu tak? o co tu teraz chodzi...wiecie co ja już nic nie wiem, ani w którym tygodniu jestem ani nic...:-( powiem wam tak ostatnią" ciotkę" miałam 15 października 2006
jeden lekarz wyliczył mi termin na 22 lipca, ta lekarka na 18 (nie wiem według czego) a teraz obliczałam na tym
termin porodu. Ciąża - oblicz termin porodu

i wyszło że 24 mam termin heheheh-śmiać się czy płakac?

a dwa jestem prawie(jutro będzie) 30 tc...więc obliczenia są o 2 tyg do przodu-czyli to statystycznie dziecko tyle ma cm..czy mm w 23 tyg ciąży tak?

reklama
Marika, na podstawie wymiarów z USG to są szacunkowe dane. Po prostu Twoje dziecko ma takie wymiary jak na ogół dzieci w 32tc :) Ale to wcale nie oznacza, że musi Ci się przesunąć termin porodu (choć pewnie może).

Do góry