reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

aśka przykre że nie mozecie się dogadać... a za to prowadzenie auta po pijanemu to bym twojemu nakopała jak tylko bym mogła najmocniej... czasami faceci są tak bezmyślni...
nie zmusisz nikogo do rozmowy... jeśli tego nie będzie chciał - u nas kiedy takie sytuacje były że widziałam jak Duży unika rozmowy - pisałam maile do niego albo sms-y - spokojne z tym co mnie bolało - bez epitetów - i z zapytaniem by musiał odpisać....

Skórcze łydek kochana ma większosć kobiet w ciąży - mój gin poradził dwa razy dziennie zapodać sobie Kalivit uzupełniający braki potasu - bo od tego tak nas chwyta... jeść pomidorków dużo (już tu o tym kochana pisałyśmy) i powiem że jak zaczęłam brać K. to jak ręką odjął... a wcześniej potrafiły mnie takie złapać że wyginało mi wręcz całą łydkę na bok ...

reklama
Witam w zimny poniedziałek!!!

Aśka- ten horror z łydką to chyba każda przechodziła. Ja teraz zażywam Magne-B6, bo to wszystko przez niedobór magnezu w organizmie.
Wierz mi, ten ból da się przeżyć. Jak cię chyci to wyprostuj nogę przed siebie (nawet na leżąco) i palce wygnij ku górze. To naprawdę działa. Ostatnio udało mi się tym sposobem zmniejszyć ból i skrucić ten skurcz. Nadal boli ale mniej!
Musiałabyś przejrzeć też wątek, bo już o tym pisałyśmy. Dziewczyny polecały krem z Rossemana, który też ponoć zapobiega tym skurczom.
Dzisiaj trochę pokulejesz niestety, poćwicz tą nogę!!! :tak:

Miłego poniedziałku lipcóweczki!!!

no - włoski zrobione, pryszcze pięknie tapetą zakryte - patrzę w lustro i zastanawiam się skąd mi się ta uroda bierze buhahahah... mogę się zawinąć i jechać walczyć w ZUSie i w US o papierki [ugh!]

Anna - a mój stwierdził ze to brak potasu a nie magnezu - hehehe - co gabinet to inne zdanie?

Nicoya - ja tez miałam skurcze, ale teraz jestem przewrażliwiona. jak mnie ból wybudził ze snu to miałam wrażenie, ze znowu się coś "tam" niedobrego dzieje. I taki skurcz?? Gdzie się to produkuje?? Nie mogę dziś na nogę stanąć!! Smaruję nogi żelem z rossmana, co prawda nie puchną mi, ani nic, ale ten skurcz był niesamowity! A spróbuję jeszcze tego Kalvitu, jak radzisz. Może to coś pomoże, a pomidorków jem masę - uwielbiam je w sałatce z mozzarellą:tak:!!

Wiecie co? Dawno nie ćwiczyłam, może warto by znowu się porozciągać trochę?? Tylko boję się czy po tych wczorajszych i przedwczorajszych bólach to mi wolno. No nic, wypytam dzisiaj lekarza. A!! Ja też słyszałam, że skurcze to z braku potasu, ale kto je tam wie!!??

Nicoya, właśnie nie wiem z czego Buła czerpie tyle wartości odżywczych, bo mi naprawdę często zdarza się zapominać o jedzeniu...

Na piątek już mamy zaplanowane malowanie kącika Buły. Przed chwilą brat Mariusza pomógł mi przywieźć farby. Aż sama jestem ciekawa efektu.

uff.. wróciłam... ktoś kiedyś powiedział że ZUS to państwo w państwie - dzisiaj zgadzam sie z tym kimś całkowicie, wszystkie nerwy można stracić biegając od okienka do okienka i... nic nie załatwić.... grrrrrrr

ankami no u mnie malowanko i szykowanie pokoiku Malwiny pojutrze...:-D

Nicoya, niezła ta Twoja metoda uodparniająca na wykładowcę :tak:. Gdzieś czytałam, że pomaga także wyobrażenie sobie takiej osoby gołej jak święty turecki. A jak ma się stres przed przemawianiem przed szerszym audytorium, to najlepiej sobie wyobrazić, że mówisz do... tłumu golasów :-). Nie praktykowałam takich metod, ale kto wie - może rzeczywiście zdają egzamin? :-D:-D
Asiu, o skurczach już dużo pisałyśmy. Czasami rzeczywiście ich przyczyną jest brak magnezu, ale znacznie częściej, zwłaszcza w ciąży, winne są braki potasu. Najlepiej pić sok pomidorowy, bo te przecierowe zawierają bardzo dużo skoncentrowanej pulpy pomidorowej, arcybogatej w ten pierwiastek. Pomidorów w sałatce musiałabyś jeść naprawdę ogromne ilości. Te ćwiczenia to sobie na razie podaruj - przecież jeszcze wczoraj pisałaś o silnych bólach.
Rzeczywiście Moniczka ucichła... A nie pamiętam, żeby pisała coś o wyjeździe.

reklama
Rany Dziewczyny dopiero się umyłam... nic jeszcze nie zrobiłam, nawet pościel rozwalona leży, a na 16-tą zapowiedzieli się moi rodzice... no i miałam jeszcze ciasto rabarbarowe zrobić.. buuu tak mi się strasznie nie chce...

Nicoya, że Ci się chciało tak dzisiaj pędzić... :))

Do góry