reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Anulka super, że wszystko dobrze, rzeczywiście chłopcy w normie, mój waży 1200g :)

Ankami wiesz, że u mnie ciężko z pamięcią??? Kurcze na 100% mówiłas, ala ja oczywiście nie pamiętam...buuuuuuuuu Powiedz Kochana jutro???

Ewa przytulam mocno pośpij trochę, to najgorsze minie...

reklama
Marika, skurcze B-H podobno występują od 20 tc, tylko u jednych kobiet są silniejsze, a inne ledwo je wyczuwają. Ja je czuję dość mocno i trochę mnie to niepokoi, ale gin mówił, ze jak są bezbolesne i trwają kilkanaście sekund do pół minuty, nie są reguralne, to jest ok.

A dla Oli i Jarka najlepsze życzenia!!! :-)

Negri, tulam mocno. Dziewczyny dobrze radzą, spokojnie ale z mocnymi argumentami na pewno się uda.

Anulka26, cieszę się, ze dzieciaczki ok :-) Tak trzymać!

Ewa, ojjj.... współczuję. Trzymaj się, odpocznij, niedługo ból minie.

A ja wysprzątałam wszystko aż lśni :-) (aż dumna z siebie jestem, tylko jak mój M wróci z pracy, to mi się dostanie, bo leżeć miałam :confused: ).

Tak sobie czyatm o wadze waszych skarbów i troche mnie martwi, ze moja taka mała.... 670 g w 24 t 5 dz???
Ile tygodniowo powinno maluszkowi przybywac gram???

capri - dzieki,a co do dzidzi to przeciez moze byc mlodsza nawet ponad 2 tygodnie,chyba ze wiesz jaki byl dokladnie termin zaplodnienia

znieczulenie odeszlo, jakos zyje,ale glodna jestem

negri-nie daj sie

zebrra- ja nie umiem spac w dzien,leze i gapie sie w laptopa,zaraz po Krzysia pojde do przedszkola...

Ewa, dokładnie znam datę poczęcia i jestem pewna, ze ciążą ma tyle tyg ile mam w suwaczku.

Może macie jakiś link do strony, gdzie jest podana szacunkowa waga maluszków w róznych tc???

Ewa, dokładnie znam datę poczęcia i jestem pewna, ze ciążą ma tyle tyg ile mam w suwaczku.

Może macie jakiś link do strony, gdzie jest podana szacunkowa waga maluszków w róznych tc???

Capri dzięki za życzenia.co do wagi to naprawdę na to nie patrz, mi na polnej w szpitalu najlepszym jaki jest robili usg na 3 sprzętach 3 razy i wychodziło że ola ma 5 kilo:szok:-miała po urodzeniu 3910, co schudła nagle ze stresu?hihihi to są przypuszczalne cyfry według mierzenia najpierw się mierzy następnie według tego podawana jest waga, a jeśli nawet to czy ja wiem czy tak mało...może będzie twoja kruszynka drobna i będzie miała 3 kilo-czy to obowiązek by miała więcej po porodzie?:) więc się nie martw!!!:tak:;-)

Nie było mnie chwilkę bo leżałam idę zaraz to robić dalej..
.spadłam z łóżka i skręciłam zdrowo stopę tzn usłyszałam że zatrzymało się jakieś auto i wlazłam na łóżko do takiego małego okienka aby kuknąć kto-zobaczyłam że do nas klient no to szybko chciałam zejść dałam kroka (za dużego) i zabrakło łóżka więc możecie sobie wyobrazić całą siłą, wagą spadłam na girę-leciałam prosto na ścianę mój łokieć oberwał bo bronił brzucha...teściowa mnie pozbierała i ona poszła do klienta...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Przestraszyłam się bo to nie był delikatny upadek...chwilę leżałam na ziemi..i się zastanawiałam co się stało...jest już ok, noga spuchnięta lekko, boli ale dzidzia regularnie się wierci i kopie-to najważniejsze;-)

Marika, dzięki :) wiem, ze to wszystko to dane orientacyjne i bład pomiaru moze byc duży...
Uważaj na siebie, poleż i nie biegaj już dziś po łóżku!!!

reklama
ja mam od 2 dni taki zły nastrój wciąż płacze bez powodu martwię się o męża kiedy jest w pracy mam taki lęk ,ale gdy przeczytam coś miłego o dzidzi to też płacze ale ze szczęścia .więc jak widzicie gdybym mogła cały czas bym beczała , a poza tym jestem bardzo senna i zmęczona boli mnie głowa a gdy wchodzę po schodach to już z trudem unoszę swój ciężar!!!!:-D:wściekła/y::rofl2::surprised:

Do góry