reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

reklama
Witam się dziewczynki :-):-):-) Późno bo byłam dziś od rana na działce z mamą a później pojechaliśmy z mężem na ślub mojej koleżanki :-):-):-):-) Normalni aż przypomniał mi się nasz ślub :happy::happy::happy::happy:

Nicoya
gratulacje !!!!!!!!!!

Hej dziewczyny!
Zebrra dzięki za wyjaśnienie tego odczynu PTA. Niestety ja mam RH ujemne, dokładnie B Rh-, mój mąż ma A Rh+, także mamy konflikt.
Narazie lekarka nic mi nie zlecała, ale zapytam ją o to we wtorek.

Szykuję się do wyjścia do baru, co jest nieco utrudnione. Drzemałam i złapał mnie skurcz łydki i uda - TRZY RAZY POD RZĄD!!!!!!!! Sypały się kr#$%&!!, wołałam nieobecnego męża, później darłam się o pomoc do Boga...aż w końcu minęło, tylko, że teraz koń kuleje :tak:. Może jakoś dokuśtykam się do miasta.
Dziewczyny siedzące w domu zapraszam ze sobą!!!!!!
U nas otwarli w podziemiach miasta jakąś kawiarnię, może być ciekawie.
Mój szanowny małżonek jest w pracy, dał mi wolny wieczór. No tak, ale on nie musi się obawiać, że ktoś mnie poderwie hehe, kto by chciał przygarnąć wieloryba??

Nicoya - serdecznie gratuluję rocznicy!
Miłego, romantycznego wieczoru życzę!!!

U nas 30 kwietnia będzie druga rocznica ślubu kościelnego (we wrześniu będziemy mieć trzecią rocznicę ślubu cywilnego - dla mnie jakoś tak ważniejszą).
Nicoya - podpowiedz co kupiłaś mężowi, bo ja nie mam pojęcia co mojemu podarować!!!

CZESC

u mnie dzisiaj masakryczny dzien.. wczoraj bylo zimno, wiec odlozylam prace w ogrodku na dzis..od 10 do 16.30 dlubalam zgarbiona w ziemi
potem jeczac wrocilam do domu.. bolaly mnie plecki i ciagle mi sie odbijalo. Przesadzilam..ale w sumie poza zmeczeniem nic mi nie jest..

ja na szkole rodzenia ide dopiero w maju, moja gin nie wiedziec czemu ciagle ten pomysl odsuwala..
a mam pytanie do Was - chodzicie z mezami/chlopakami, czy same ???

capri ja tez se pomaluje paznokcie, a co!!!! ;)

marika Suflacetamid to substancja przeciwdrobnoustrojowa..W CIĄŻY NIE STOSOWAC (!kategoria C! - ryzyko uszkodzenia plodu) i przy karmieniu tez nie.
A do piekacych oczek tv-komputerowych lepsze sa preparaty typu sztuczne lzy np krople Lacrimal (cena 6-7 zl) i mozna je stosowac w ciazy..
Ciesze sie ze siostrzyczka powoli dobrzeje!

Nicoya Rowniez gratuluje rocznicy!!!! Buziaki!

Poza tym poszlam dzisiaj do kiosku... "M jak mama" bardzo lubie.. a obok byly nowe numery BABY i MAM DZIECKO ;) tez kupilam;)
nie wiem jak oni to robia, ze sie nie powtarzaja i w kazdym numerze jest cos interesujacego! ;))))

Nicoya a ty babo jutro masz ta rocznicę chyba co?!:-p:laugh2::laugh2: Ale ja też dziś już dziś życzę udanej kolacyjki aby wasze serduszka się dogadały ze sobą i oby było ok:) no i oby był ten kelner...(byle nie jakaś kelnerka ze zgrabnymi biodrami...:-p:szok::laugh2::laugh2::laugh2:)

Zeberko..Dziewczyny
ja mam dobrze...mąż wyjechał zero kłótni a więc czasem dobrze gdzieś "starego wydelegować":laugh2::laugh2::tak:;-) nie smućcie się..nie pierwsza kłótnia i nie ostatnia życie takie pogmatwane jest...a chłop to chłop nie zrozumie naszego toku myślenia:::(

Co do konfliktu serologicznego moja teściowa ma grupę krwi AB RH- i ma piątkę zdrowych dzieci....
kumpela zaś zaszła w ciążę i jej "mądry?" lekarz nic jej na ten temat nie powiedział poroniła w 3 miesiącu właśnie z tego powodu bo powinna brać jakieś leki..już jest w kolejnej ciąży i bierze chyba jakieś zastrzyki..u innego lekarza..

Dobra uciekam się myć ostatnio coraz wcześniej chodzę spać...
papa buziaki

Pastela - ja mam chyba dobry klimat do spania - nikt mi nie przeszkadza, pokój przyciemniony... poza tym pewnie śpię do południa bo zasypiam po północy... :-)
Ja się wypróżniam po 4-5 razy odkąd łykam 3x dziennie Asmag B6 - a ile razy dziennie Ty go bierzesz?

Jestem potwornie leniwa bo tak bym sobie poszła do kiosku i kupiła "Twoje dziecko" i "M jak Mama" a pokazanie się wsród ludzi wiąże się z umyciem głowy i chociaż lekkim makijażem, więc gazetki będę miała dopiero jutro (jak nie kupi mama to kupi mąż) :-)
Ja też czuję sie dziś jak pasożyt - obiad i kolacja u rodziców :-) bo nie chce mi się nic robić tylko dla siebie:happy:

Nicoya - gratuluję pierwszej rocznicy... mój mąż to mnie nigdzie nie zabiera... no ale akurat to mi wogóle nie przeszkadza bo jestem strasznym domatorem :-)

zebra - a kolacja o 21.30??
Z jakiego programu korzystałaś? ja kiedyś bawiłam się w Gif Animator i 3D GIF Designer jak próbowałam zrobić banery na www :happy:

reklama
Dziś mój Mariusz zrobił nam ognisko :-) tzn. on smażył kiełbaski /ja nie jadam/ a ja na leżaczku z Harysiem się grzaliśmy, milusio było. Do budki którą zawiesiliśmy na drzewie sprowadził się już szpaczek i gniazdko szykuje ;-)
Alkmena - ja biorę Asmag Forte /podwójna dawka Mg/ 5x dziennie :eek:

dziś czytałam sobie ksero mojej karty ginek. którą muszę załączyć do ZUS-u, wygląda na to, że od początku byłam zagrożona poronieniem, a potem zaczęła mi się szyjka skracać i diagnoza: zagrożenie porodem przedwczesnym :dry:
Ha a z dobrych wieści to chyba nie pojadę na komisję bo moje gin zaznaczyła, iż jestem leżąca i nie mogę sie stawić. Mogą wpaść do mnie w odwiedzinki?

Już śpicie? to ja też spadam
do jutra

Do góry