reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Heheheh Nicoya... :))) Kochana chcesz mnie zabrać ze sobą na rocznicową kolację??? Nie, nie będę przeszkadzać :) Następnym razem się wproszę :)))

Juz nie ryczę rozśmieszyłaś mnie... :)

Capri znalazłam coś takiego
"Warto aby kazda przyszla mama zrobila sobie raz badanie na przeciwciala bez wzgledu na czynnik rh
Odczyn Coombsa pośredni wykrywa przeciwciała w surowicy matki, bezpośredni - przeciwciała opłaszczające krwinki czerwone noworodka. Obecność przeciwciał anty-Rh w surowicy matki jest dowodem jej uczulenia na czynnik Rh (choroba hemolityczna noworodków)"

reklama
Poza tym moim skromnym zdaniem lepiej wykonać jedno badanie więcej niż o jedno za mało... Ja nie dostałam skierowania na to badanko i raczej go nie zrobię, prawdopodobieństwo wystąpienia jest tak małe, jak to, że wygram w totka... :)
Ale skoro już masz skierowanie to zrób :)

Zebra, ja chodzę prywatnie do lekarza, więc to skierowanie to po prostu napisane na kartce "proszę wykonać: morfologia, mocz, odczyn PTA". Nie zastanawiałabym się, gdyby było za darmochę :) Tak czy inaczej, chyba jednak je zrobię... tak jak piszesz, lepiej jedno badanie więcej niz o jedno za mało.

Nie wiedziałam, że musisz dodatkowo placić... No, ale dokładnie, zrób, przynajmniej nie będziesz się zastanawiać i martwić...

Nicoya, tak w ogóle to gratujluję rocznicy!!! Pochwal się która to?

zeberrka - teraz to się posikasz ze śmiechu.... - pierwsza :-) (rocznica)
a zabrac mogę czy nas będzie 5 czy troje - jaka różnica :-D i tak Duży płaci buheheh

hejo!
Już jestem, u mamy jak zwykle super obiad i w ogóle :-) Tylko zimny wiaterek popsuł mi trochę leżakowanie, a słoneczko tak dawało w monitor, że nic nie widziałam

zebrra - ale masz fajną córę, a te przemieniające się fotki rewelacja - brawo ja tak nie umiem :zawstydzona/y:

capri - zapewniam, że nie wszystkie sprzątają, pichcą... hehe ja tylko pasożytuję na innych ostatnio, ale paznokcie też sobie dziś pomalowałam - szok takie długie i zdrowe jak nigdy :tak:a skierowania na PTA nie mam a grupę mam A1 rh+

Alkmena - Ty śpioszku wiesz jak ja marzę, aby obudzić się o takiej porze? A wstaję o 5 lub 6 i koniec spanka :-(
'M jak Mama' w tym mieś mój Mariuszek zdążył mi kupić, bo u nas w kioskach są po 2 egzemplarze:eek:

mi na razie nic nie puchnie, a od kiedy jem rano jogurt +Asmag i potem chlebek Wasa Sport to o zatwardzeniach zapomniałam /kibelek zaliczam 2x dziennie/

Marika- mi jak byłam mała zawsze pomagały te kropelki, które Twoja mała dostała szczególnie na zapalenie spojówek, czy alergię. Ale tak bez wskazania, na bolące oczy to raczej bym ich nie stosowała, szczególnie w ciąży.

Nicoya - miłego wieczorku życzę;-) uuu jak ja chcę gdzieś wyjść na żarelko :wściekła/y:

Nicoya, najlepsze życzenia!!! Bawcie się dobrze :) O pierwszej rocznicy nie sposób nie pamiętać :)))

Pastela, moja mama daleko...a szkoda, bo też bym tak popasożytowała na innych :)) hihi

Qrczę, jakoś się odkleic od klawiatury nie mogę, a tylko na chwile miałam tu zajrzeć :)

Nicoya to ściskam z okazji papierowej!!! :)) Nie na kolację rocznicową się nie wepchnę, jeszcze zakończy się jakimś romzntycznym akcentem i co ja wtedy zrobię? Gdzie się podzieję??? :)))

Pastela Kochana ja nauczyłam się dzisiaj to robić (mówię o zdjęciach), a ile padło przy tym niecenzuralnych słów... Kochana nie uwierzyłabyś... :)

reklama
Do góry