reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Witam Lipcowe Mamusie! :-)
Czy można do Was dołączyć ??? Ja też lipcowa... wg moich obliczeń termin na ok 15.07.2007. Przedwczoraj zrobiłam test i jeszcze nie byłam u lekarza. Na razie jestemw szoku i powoli do mnie dociera że będzie drugi dzidziuś :-)

Malvina i PaulaC bądźcie dzielne i trzymajcie się.

Pozdrawiam wszystkie lipcowe mamusie.:-)

reklama
Paula nie przepraszaj!No co Ty?Przeciez nie mialas na to wplywu:-(
Malvinko no bardzo mi przykro, bardzo:-( A Miszko tak, na codzien buzka zawsze usmiechcniety, na zdjeicu po prostu sie zawstydzil:tak:

Dopisze dzis do listy Anaber i Shirley, Guberek dopisac Cie juz??

Shirley bardzo sie ciesze:-)
Guberek gratuluje!!Bardzo sie ciesze,ze dolaczasz do nas :-)

Pewnie że dopisz! :-) Jestem więcej niż pewna że będzie dzidzia :-)
Martwi mnie tylko to że tak szybko po pierwszym. W grudniu 2006 miałam cc i nie wiem czy tak szybko można ??? :-D Może są tu mamusie które miały taki " problem"? :szok:

Gratuluje wszystkim!

Ale myślę też o aniołach, które odfrunęły, by z nieba obserwować swoje mamy. One kiedyś i tak wrócą do WAS, bo to wasze Anioły.

Mam depresję, boję się, czy dziecko jest żywe, czy mu nic nie dolega, czy jest zdrowe, czy nei poronie, czy wystarczająco mocno je kocham...bardzo się boje....

Marchewa spoko ja mam podobnie, niby lenistwo,radość i załamka chciałam dzidzię a teraz już nie wiem jak to będzie, nie wiem czy dam radę czy będzie mi się chciało-wiem co to dziecko i to mnie przeraża, macierzyństwo nie jest złe ale czasem można szybciej osiwieć i dostać wścieklizny:szok::laugh2:
dosłownie, w pierwszej ciąży byłam taka szczęśliwa, pełna radości...nie mogłam się doczekać rozwiązania....nie miałam humorów..
a teraz....:rofl2::errr:
nie wiem mogłabym leżeć i nic nie robić-zero zapału, werwy do życia jak by ktoś ją wysysał...
teraz mam dobrze mała ma prawie 3 lata,dużo potrafi....znowu mam mieć niemowlaka? może to zabrzmi paskudnie ale nie cierpię niemowlaków...niby słodkie bezradne ale ich nie lubie jak moja córka była taka mała to niecierpliwie czekałam aż zacznie chodzić...

Dziewczyny, kupcie sobie na te dolegliwosci psychiczne książkę "W oczekiwaniu na dziecko", taka grubaśna, z rysunkiem panny z dzidziusiem na okładce. Czytając wstęp ryczałam ze smiechu, jak autorka opisuje jak była w pierszych tygodniach ciązy i była najbardziej zmartwioną kobietą na świecie. Martwiła się dokładnie tym wszystkim co my, więc chyba jest to w miarę normalne. Nie można dać się zwariowac. Rozdział o chorobach można pominąć.
Tymczasem podaję moje wyniki dzisiejszego usg:

pojedynczy pęcherzyk ciążowy z echem zarodka
czynność serca - nie uwidoczniono
CRL - 2mm - 5 tyg.
pęcherzyk żótkowy - 2,5 mm
kosmówka dookoła jamy macicy, bez cech odklejania

Dziewczyny, napiszcie czy tez tak miałyscie jesli któras była na usg na tym etapie? bo sie martwię... ;-)

Ale Wy macie fajowo Kobitki, robicie sobie juz ktores z kolei usg a ja mam dopiero pierwsze wyznaczone na 11 stycznia :wściekła/y:. mieszkam w uk i niestety tutejsi lekarze sa zdania ze usg robione w tak wczesnej ciazy moze byc zagrozeniem dla plodu. buuu...buu....buuuuu:-(
Grubelku- gratulacje!!! Twoj termin 15.07.2007 to moja pierwsza rocznica ślubu

Grubelku, mamy taki sam termin porodu haha, super!!Ja miaalm cc,ale poltora roku temu,w lipcu bedzie dwa.
Marchewa, Marika - glowki do gory!!Zobaczycie, minie pierwszy trymestr i inaczej spojrzycie na swiat!:tak:
Agaa - ja tez nie mialam jeszcze usg, pierwsze mam w poniedzialek,a mieskzam w Polsce:wściekła/y:
Bazylio nie pomoge,bo nie mialam jeszcze usg, ale Ty dopiero zaczynasz 7 tydzien, to serduszko mialo prawo byc nie uwidocznione,glowa do gory!

Witajcie :)

Malvinka, Paula, strasznie mi przykro :( myślami jestem z wami dziewczyny...

Ja dzis pierwszy raz od półtora tygodnia po wstaniu z łóżka miałam naprawdę świetny nastrój. Na wkładce było czysto!!! Jejku, taka głupia sprawa, a tak cieszy :D Do tej pory bałam się, gdy szłam do łazienki. Nie sposób wyrazić, jaki to był strach za każdym razem. To było okropne uczucie. Wprawdzie potem pojawiła sie taka maluteńka brązowa plamka, ale to naprawdę nic w porównaniu do tego, co było. Do końca dnia jeszcze daleko, mam nadzieję że nie pochwaliłam się za wcześnie. Bardzo bym chciała, by moja radość nie była przedwczesna.

Nastepne usg w przyszłym tygodniu, powinno byc już widać serduszko. Jeszcze prawie nikomu nie powiedzieliśmy o ciąży, tylko rodzicom i mojej siostrze. Jednak strach okazał sie większy niż radość.

Mam jeszcze schizy typu: dlaczego nie mam większego apetytu? dlaczego nie mam mdłości? (może betaHCG nie rośnie?) dlaczego mój brzuch nie jest nawet centymetr większy? (może maluszek przestał rosnąć i macica się nie powiększa?) I jeszcze kilka tego typu... Musze się chyba troche wyciszyć :))

buziaki :) CmOk!!!

reklama
Capri, a Ty przypadkiem nie miałas usg jakos wczesnie? Martwię się, ze mój maluszek jest taki mały - 2mm, a na stronie kobieta.gazeta.pl piszą ze pod koniec 6 tyg. wg OM powinien mieć 4... :-(

Do góry