reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Patina26 - dla mnie wszystko co mnie mdli też jest "bleee" - to jest bardzo dobre określenie, moja ciąża jest 2 tyg. starsza od Twojej i nadal mnie mdli... choć jak wypije herbartkę imbirową to dużo mniej :)

dziś na śniadanie zjadłam opakowanie migdałów - nie pomogły na mdłości :) dopiero herbata imbirowa w pracy :)

reklama
Evi25 no ja tez jestem rocznik 81:-) ogolnie juz sie czuje lepiej teraz jestem w 9 tygodniu wlasnie dzisiaj zaczelam:-) i juz widze poprawe bo zaczyna mi sie cos chciec:Dwa tygodnie temu to bym tylko spala nic mi sie nie chcialo rano mnie mdlilo ale nie zygalam na szczescie choc bywaly dni ze juz bylo blisko:tak: ale teraz jest spoko.Tez mam taki duzy jakis brzuch jakbym balon polknela nie umie sie dopiac w niektorych spodniach staniki tez juz mam za male zostal mi tylko jeden:-) trzeba nowe kupic chociaz najlepiej czuje sie bez:)W nocy musze conajmniej dwa razy chodzic siku i to mnie tak wnerwia bo potem nie umie zasnac:wściekła/y: i mam dziwne ciemne kupy:-) :-) :-) :-) :-) :-) pozdrawiam wszystkie mamusie

alkmena, mnie na mdłości nie pomaga dosłownie nic, moje niestety kończą sie wymiotami i tak całymi dniami, nie tylko rano :sick:

ostatnio nad muszlą powiedziałam Maluszkowi: "powiedz mi czego nie lubisz to nie będe tego jadła, a nie mnie męczysz całymi dniami"... hmmm no i przestałam pić moją ulubioną wodę cytrynową żywca bo jakoś mi sie słabo robi na myśl, i mdłości jakieś mniejsze, chyba słucha Maleństwo Mamusi :-D

to sikanie po nocach też mnie denerwuję, przez większość życia nie wstawałam, a teraz kilka razy w ciągu nocy:baffled:

a powiększony biust to w moim wypadku jedyny pozytywny objaw ciążowy ;-) hahahhahah

bie_dronko - a próbowałaś herbaty imbirowej? Ja na szczęście jeszcze nie wymiotowałam ani razu i mam nadzieję, ze jesli chodzi o mdłości to już bliżej końca niż początku :)

Ja ostatnio się dowiedziałam, że smakowa woda Żywca ma niemal tyle samo kalorii co sok owocowy :szok: a to dlatego, ze tam dodawany jest cukier :confused:

hej dziewczynki!!! Widzę ze u wszystkich podobne objawy co u mnie, mdli mnie najczęściej rano a jeżeli chodzi o piersi to ja zawsze miałam duże, ale teraz to....masakra i te wrażliwe sutki, a miewacie często zgagę? Bo pisało ze jest to też objaw ciąży a ja na szczęście nie mam prawie wcale :-):-):-):-), czy rosną Wam już brzuszki w tym czasie, ja jakoś jeszcze nic nie zauważam, chyba dlatego że zawsze go miałam trochę :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:. Wczoraj byłam na wizycie u nowego gina, kobieta spoko, w końcu miała dla mnie czas a nie tak jak poprzednia, ciągle zabiegana, musiałam zrezygnować z jej "usług" zważywszy że jeździłam prywatnie. Jeszcze mam jedno pytanie, bo piszecie tutaj o toksoplazmozie, a mi żadna z lekarek nie zleciła tego badania, czy powinnam sie tym zaniepokoić, zważywszy że miałam kota przez jakiś czas i zahaczył on też o pierwsze tygodnie mojej ciąży, i był w domu, trochę mnie to przestraszyło.

Kasia@25- u mnie piersi ogromnie szybko rosną, wczoraj kupiłam dwa staniki, ale mają ogromne miski :-D:-D:-D:-D:-D, jak tak dalej pójdzie to ja nie wiem co ja będę nosić, ja też najchętniej chodzę bez ale nie da się teraz. Z sikaniem tak sobie, czassem jeden raz w nocy ale najczęściej udaje mi się całą noc przespać, ale wcześniutko do kibelka biegnę:-):-):-) Pozdrawiam cieplutko!

Alkmenko... próbowałam już wszystkiego włącznie z tabletkami na chorobę lokomocyjna ;)
teraz poszukuję plasterków transway działaja na zasadzie akupresury i podobno przynoszą dobre efekty:happy:, poleciła mi je super Pani z apteki, ale u niej nie ma i w tej hurtowni gdzie ona sie zaopatruje też nie mają:-(
Na szczęście Wrocław jest wielki i aptek mnóstwo, wiec n ie trace nadziei

cześć Dziewczyny :)

Jestem tu początkująca:zawstydzona/y: ;-) . Czy przyjmiecie mnie do swojego grona :happy: . Też jestem posiadaczką małej fasolki :-) termin mam na 30.07.2007. według USG. W poniedziałek byłam na pierwszej wizycie u lekarza i dostałam leki na potrzymanie ze względu na wcześniejsze poronienie. Czuję się dobrze tylko ciągle mogłabym spać :-D i zachcianek jest sporo raz na pieczarki marynowane raz na ogórki kiszone :-p

Proszę o wpisanie mnie na listę lipcowych mam :tak:
Z góry serdecznie dziękuję :-) i pozdrawiam wszystkie lipcóweczki :-D;-)

słuchajcie a własnie co znasza listą? :baffled: Przecież stworzyła ja Paula i to ona się nia zajmowała :-(, a swoją drogą czy wiecie może jak ona sie trzyma?

reklama
Do góry