reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

cześć dziewczyny!
Pastelko wierzę ze piesio szybciutko wyzdrowieje
Marika tą różnice w kg widzisz chyba tylko Ty, wyglądasz jak ciężarna super laska:-)
Patina zdjęcie pani na ławeczce wprawiło mnie w osłupienie, jeszcze nie mogę sie otrząsnąć:szok: :szok: :szok:

Wróciłam od lekarza, i wygląda to tak:
-szyjka ok
-macica przekorna, bo podczas badania była akurat idealnie miękka, ale gin zwiększył mi ilość środków rozkurczających, po moim opisie sytuacji
-dzidziulek ułożył sie główką do dołu i gin tą główkę wymacał, powiedział że to dobrze, bo to znaczy,że ...hmmm...jakby to określić dziecko będzie juz miało taka tendencje mimo ze jeszcze nie raz zmieni pozycję
-co do krwawień z łożyska, wytłumaczył to tak: łożysko w czasie rozrastania sie macicy migruje, nie dosłownie, ale może zmieniać troche swoje ustawienie, ta dolna część jest najbardziej naciągnięta i wrażliwa i teraz widocznie znalazła się w niekorzystnym ustawieniu, kobiety z łożyskiem przodującym krwawia podobno do końca ciąży, cały czas
-ale nici ze szkoły rodzenia, wyjazdu majowego,bo nie mogę dopuszczać do zmęczenia
-dostałam czopki na luźne stolce:-D
MAM NADZIEJĘ ZE BEDZIE DOBRZE

reklama
wlasnie wrocilam z apteki gdzie dokonalam zakupu "Glukoza"50...duzo tego tak na oko :szok:
jutro rano na badania ciekawe jak mi pojdzie?

U mnei też wolno się dzisiaj ładuje, ale nic się nie zamyka...

Marika fajny filmik :) ten ciążowy widziałam juz kiedyś :)

Jazztina moje dziecko od 8 tygodni cały czas leży główką w dół i główka jest bardzo nisko, ale szyjka w porządku :) a dzidzia nie chce zmienić pozycji :)

reklama
Marika a po jakim czasie te czopki na Ciebie działały, bo podobno to różnie może być...

Jazztina w szpitalu mi dali syropek na zaparcia i te czopki glicerynowe-takie dla dzieci musiałam wsadzić dwie sztuki(fe) bo strasznie się męczyłam-ale pomogły, zadziałały na mnie tak po godzinie..:tak:
tak jak piszesz to jest różnie na jednego działają jakieś 10 min po zaaplikowaniu na innego mogą dopiero podziałać po całym dniu...:tak:

Do góry