reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Pastela gratulacje !!!!!!!!!! A Wiktor to ładne imie :-) :-) :-) I leż wszystkie trzymamy kciuki żeby było ok :tak: :tak: :tak:

[url=http://pregnancy.baby-gaga.com/]
dev181pr___.png
[/url]

reklama
Witajcie :)

Wczoraj podczas usg dowiedziałam się, że będziemy mieli chyba córeczkę :D Waży prawie 400g!!!
No i teraz mamy problem, bo imię mieliśmy wybrane tylko dla chłopca ;) hi hi :) obyśmy tylko takie problemy mieli :)
Przytyłam 5 kg.
Nadal moooocno muszę się oszczedzać.
Łożysko przodujące na przedniej scianie, szyjka krótka.

Pastela, gratuluje synka :) Mi lekarz powiedział, ze leżenie przynosi podobne rezultaty jak szew czy pessar, więc leż kochana. A jak bardzo masz krótką szyjkę???
Mi leżenie pomaga i szyja nie skraca się, tylko teraz dzidzia sobie na niej czasem skacze, więc nie wiem jak bedzie dalej.

Pastela gratulacje :-) Widzę że też Wiktorek będzie, to tak jak u mnie... :-) Leż kobieto i dbaj o siebie :tak:

Capri a Tobie gratuluję córeczki i też dbaj o siebie i dzidzie.

Leżeć dziewczyny !!!! :tak:

Pastela, Capri widze, że ta sama przypadłośc Was dopadła...lezcie dziewczyny i będzie dobrze. W ciąży z Wiką miałam zakładany szew sposobem MacDonalds'a (zapamiętałam, bo wieśmaczki lubię :)) i było dobrze!
No i przede wszystkim gratuluję Pastela Tobie chłopca, a Tobie Capri dziewczynki :)

Ankami, z którą częścią wytłuszczonego tekstu się nie zgadzasz? Ciekawość każe mi zapytać... :)

Zebrra, no z całością ;) a może powiem tak: nigdy nie mogłabym w tych sprawach powiedzieć takiego zdecydowanego TAK jak Ty. Ciekawość zaspokojona? ;)

capri - gratulacje! długości szyjki nie pamiętam niestety, bynajmniej zastanawiałą się wczoraj czy nie zabrać mnie do szpitala :zawstydzona/y:.

teraz dzwoniłam do mojej gin. bo macica robi mi się twarda co jakiś czas, bardzo nieprzyjemne uczucie. Wczoraj pytała się czy nie mam takich objawów, a tu proszę dziś są :-( mam wziąć 2x 2 asmag 500 i dzwonić o 18.
Macie takie objawy?

prześpie się trochę bo tym leżeniem jestem berdziej zmęczona niż zwykle :wściekła/y:

buziaki

Pastela, mi twardnieje czasem brzuch. Biore magnez i nospę. Pomaga. Uważaj na siebie!!! Leż, relaksuj się i na pewno bedzie dobrze :)

Anka, co masz przeciwko homoseksualistom? z pozostałymi kwestiami zgodzę się, że można się zastanawiać, dyskutować, ale nad homo chyba nie ma o czym? to po prostu istnieje i już. Takie jest moje zdanie.
Mila, ja też mam problem z mięsem. Może bym i umiała jakos je przygotować, ale na samo wyobrażenie czegoś różowego i krwistego w mojej lodówce robi mi się niedobrze. Ukochany by zemdlał gdybym kotlety na obiad zrobiła! Staram się czasem zjeść w pracy, albo na lunchu z kumpelami, ale to dość traumatyczne przeżycie. Zdecydowanie poprawiły mi wyniki (dzisiaj odebrałam) po zazywaniu hemoforu. Może Twój organizm kiepsko przyswaja żelazo w ogóle.. nie masz jakichś dawnych badań, sprzed ciąży, aby porównać? niktórzy tak mają i już.

Dziewczyny, gratulacje po usg. Ja się trzęsę przed jutrzejszym...

reklama
Bazylia, nie napisałam, że mam coś przeciwko nim, tylko że nie powiedziałabym im zdecydowanego tak. Nie popadam w takie paranoiczne stany jak niektórzy politycy chcący zabronić homoseksualistom uczyć w szkołach. Ale też jakoś nie mogłabym bez chwili wahania pozwolić im np. na adopcję dzieci.
A na codzień niektórzy po prostu mnie drażnią swoimi zachowaniami, ale tu akurat w żaden sposób ich nie wyróżniam, bo wielu ludzi mnie drażni ;)

Do góry