Witam, znowu mnie kilka dni nie było...
Jeśli chodzi o dzieciństwo to miałam cudowne... tak czytając wasze wypowiedzi uświadomiłam sobie, że TV prawie wogóle nie istniała
(no może z wyjątkiem Pankracego, TIK-TAKa, Ciuchci, 5-10-15, Teleranka) i dobranocek (Brygada RR, Gumisie, Dżeki i Nuka, Smurft itp.).
Potem w '94 i '95 bajki z Polonii 1 - "Gigi La Trotolla", "Kapitan Jastrząb", "W królestwie Kalendarzy", "Yattaman", "Pojedynek Aniołów" (została fascynacja siatkówką).
Całe dnie spędzaliśmy na dworzu (na podwórku:-) ) i razem z koleżankami i kolegami oraz dalszym rodzeńswem (w sumie ok. 10 osób ale nie zawsze każdy był) łaziliśmy po drzewach, bawiliśmy się w "zbijaka", chowanego, skakanie przez gumę, gotowanie płatków kwiatowych, liści od chrzanu (robilyśmy soki i sprzedawaliśmy sobie nawzajem za banknoty z Monopolu), gotowaliśmy zupy z warzyw (trafiły one potem do garażu mojego taty w słoikach... gdy je znalazł po kilku tygodniach to nie wiedział co powiedzieć... zapach i wygląd były
no ale przynajmniej było wesoło
), piekliśmy chleb i jakieś ciasteczka.
Razem z przyjaciółką założyłyśmy klub... a nawet kilka... miałam maszynę do pisania i przez ponad pół roku przygotowywałyśmy gazetę (4kartki A5), którą miałyśmy przepisać potem ze 100 razy i sprzedawać w szkole
,
szukałyśmy skarbów albo same je zakopywałyśmy (już ze 12 lat zakopane są moje
"Złote Myśli" - no wiecie - na początek zeszytu 100 głupich pytań a potem dawało się to znajomym i odpisywali w przyklejonych na kolejnych kartach zesztu kopertach - w chwili obecnej jakbym chciała je wykopać to może być problem bo jest tam chodnik:-) )
A zespoły? W dzieciństwie to tylko Natalka Kukulska, Fasolki, piosenki z Pana Kleksa. Skompletowałam to wszystko ponownie dla maleństwa
Mhm... potem przez pewien czas był The Kelly Family :-) potem nie pamiętam co, później Rammstein, a teraz od 5 lat wszystko co wpadnie mi do ucha... chociaż 90% z tego to muzyka lat 80 i początek 90, a sentyment do Kelly Familypozostał
To tyle jeśli chodzi o dzieciństwo bo więcej sobie nie mogę przypomnieć
Reszta zaległości w kolejnym poście