reklama
co robi gin prze 1,5 godziny..
hmmm napierw kawkę lub herbatke, potem pyta co słychac....
potem badnia zwykłe, potem usg....
potem rozmowa, rady, pytania, wyjasniania, recepty, skierowania, potem wizyta z dietetykiem ciązowym, który razme z ginem diete mi ustawia, bo ja mam nadwage, wiec lizce wszystko, co jem....
potem tysiace pytan, plotek, nowinek, harmonogram badań...chec badania płodu około 12 tygodnia, potem dyskusja dot. porodu...
nawet nie wiem, kiedy mija czas...
mogę dosatc też jabłko, pomarańcz lub ciastko, na co mam ochotę i zawsze wszystko jest punktulanie, żadnych poślizgów....
potem rozmowa, rady, pytania, wyjasniania, recepty, skierowania, potem wizyta z dietetykiem ciązowym, który razme z ginem diete mi ustawia, bo ja mam nadwage, wiec lizce wszystko, co jem....
potem tysiace pytan, plotek, nowinek, harmonogram badań...chec badania płodu około 12 tygodnia, potem dyskusja dot. porodu...
mogę dosatc też jabłko, pomarańcz lub ciastko, na co mam ochotę i zawsze wszystko jest punktulanie, żadnych poślizgów....
hanti
Lipcowe Mamy '05
Marchewa boshe,to są takie przychodnie w Polsce?????co robi gin prze 1,5 godziny..
tylko Ci kochana pogratulować,takiej świetnej opieki :-) :-) :-)
Hanti iwesz myśle, że tak powinno byc wszędzie i to bezpłatnie...
szlag mnie trafia, jak mogą zachować sie elkarze. keidy zaczełam z męzem myslec o dziecku - około 2 lat temu , i poszłam do gin w przychodni, to dwoeidziałam sei,z e i tak juz nie urodzę, bom za stra...juz nigdy wiecęcej nei pozwoloe sie tak traktowąć, a raczej nas ;-)
szlag mnie trafia, jak mogą zachować sie elkarze. keidy zaczełam z męzem myslec o dziecku - około 2 lat temu , i poszłam do gin w przychodni, to dwoeidziałam sei,z e i tak juz nie urodzę, bom za stra...juz nigdy wiecęcej nei pozwoloe sie tak traktowąć, a raczej nas ;-)
Derylka
Zaciekawiona BB
RITA 78-Oczywiście moje badania były robione u genetyka i dodatkowo wysłane do Białegostoku po interpretację z zapytaniem czy przy takiej wadzie mogę mieć dzieci.
Jeśli chodzi o moją ciążę to chyba nic z tego nie będzie,piersi już prawie wcale nie bolą (mogę spać na brzuchu) a kłucia na środku brzuszka się nasilają z każdym dniem.
Trzymajcie się Iwona.
Jeśli chodzi o moją ciążę to chyba nic z tego nie będzie,piersi już prawie wcale nie bolą (mogę spać na brzuchu) a kłucia na środku brzuszka się nasilają z każdym dniem.
Trzymajcie się Iwona.
marchew lepiej trafic nie mogłaś ,chodzi mi o lekarz:-)czemu u nas tak niema derylka trzeba byc dobrej myśli ,trzymamy kciukaski
Ja dzis dzwoniłam do gina i zapisali mnie na 6 grudnia ,wkoncu nie bede sie musiała prosic zeby mnie przyjeli
Ja dzis dzwoniłam do gina i zapisali mnie na 6 grudnia ,wkoncu nie bede sie musiała prosic zeby mnie przyjeli
Lila
Fanka BB :)
Hejka!
Nie nadrobie,ale tak:
Marika ja mam 24 lata:-) i juz jedno prawie poltoraroczne dziecko;-)
Malvina - jejku, trzymaj sie, nie wiem co to oznacza,ale mam nadzieje,ze dzieciatko jakos nadrobi szybciutko, badz dobrej mysli. Co dalej??Kiedy idziesz teraz do gina??
Marchew a zdradzisz ile taka wizyta ksoztuje??
Derylko witam i trzymam kciuki, mam nadzieje,ze tym razem uda sie!!
Witam wszystkie inne nowe lipcoweczki, wiecej nie pamietam,
buzka!!
Nie nadrobie,ale tak:
Marika ja mam 24 lata:-) i juz jedno prawie poltoraroczne dziecko;-)
Malvina - jejku, trzymaj sie, nie wiem co to oznacza,ale mam nadzieje,ze dzieciatko jakos nadrobi szybciutko, badz dobrej mysli. Co dalej??Kiedy idziesz teraz do gina??
Marchew a zdradzisz ile taka wizyta ksoztuje??
Derylko witam i trzymam kciuki, mam nadzieje,ze tym razem uda sie!!
Witam wszystkie inne nowe lipcoweczki, wiecej nie pamietam,
buzka!!
Sensi
Mama po 30-dziestce:)
Witam kobity!
Derylko nadzieja umiera ostatnia. Nie poddawaj się proszę!!! Trzymam kciuki!!
Byłam wczoraj u pani gin. Pani doktor szybciutko zrobiła poszukiwania ale trudno znaleźć coś 2 tyg. po zapłodnieniu o wielkości ziarnka maku. Pani doktor szukała, szukała i w końcu zrobiła wydruk usg. z czarną kropeczką (których na tym usg było milion ) i powiedziała, że gwarancji nie daje, ale może to być TO.
Oglądnęła przy okazji jajniczki (ok) i stwierdziła, że błona śluzowa "całkiem, całkiem"
Kolejne usg 13 grudnia. Oby fasolka dotrwała
Aczy Wy miałyście robione usg w tak wczesnej ciąży
Derylko nadzieja umiera ostatnia. Nie poddawaj się proszę!!! Trzymam kciuki!!
Byłam wczoraj u pani gin. Pani doktor szybciutko zrobiła poszukiwania ale trudno znaleźć coś 2 tyg. po zapłodnieniu o wielkości ziarnka maku. Pani doktor szukała, szukała i w końcu zrobiła wydruk usg. z czarną kropeczką (których na tym usg było milion ) i powiedziała, że gwarancji nie daje, ale może to być TO.
Oglądnęła przy okazji jajniczki (ok) i stwierdziła, że błona śluzowa "całkiem, całkiem"
Kolejne usg 13 grudnia. Oby fasolka dotrwała
Aczy Wy miałyście robione usg w tak wczesnej ciąży
reklama
marika
Fanka BB :)
Marchewa trafiłaś na bezczelnego lekarza co tak brzydko powiedział, ja bym napisała zażalenie bo lekarz nie ma prawa tak mówić co to go obchodzi-chociaż mi też lekarz powiedział że młoda i czy rodzice wiedzą(a przecież byłam już dorosła!!!) dlatego chodzę teraz prywatnie.Zazdroszczę ci teraz tego lekarza co masz, ja płacę bardzo dużo dzisiaj zadzwoniłam się umówić i dopiero na 4 grudnia mam wizytę i już nie 100 zł a 130!!!!(dawno u niego nie byłam) chciałam wcześniej się umówić ale położna powiedziała że do gina najlepiej iść w 8-10 tyg ciąży na potwierdzenie i się śmiała że jestem niecierpliwa ale sympatyczna babka.
Derylko masz zagrożoną ciążę nie powinnaś być na podtrzymaniu? jakieś leki, stała obserwacja? tak normalnie ryzyk fizyk? co to za lekarze, powinni w tym trudnym okresie w tych tygodniach co jest ryzyko chuchać i dmuchać-może śmieszne ale powinni się przyłożyć do swojej pracy, ja wiem że to genetyka i co ma być to będzie ale powinnaś leżeć i brać lekarstwa na podtrzymanie....wiesz może się nie znam ale życzę ci naprawdę z całego serca oby wszystko było dobrze!
Sensi ja pierwsze usg w pierwszej ciąży miałam dopiero w 13 tyg robione, najlepiej ponoć widać w 6 tyg i najlepszy czas wg lekarzy na potwierdzenie ciąży.
Lila miło Cię poznać
hanti nikomu na pewno się nie naprzykrzasz wręcz przeciwnie, doświadczone mamusie są bardzo mile widziane;-)
Derylko masz zagrożoną ciążę nie powinnaś być na podtrzymaniu? jakieś leki, stała obserwacja? tak normalnie ryzyk fizyk? co to za lekarze, powinni w tym trudnym okresie w tych tygodniach co jest ryzyko chuchać i dmuchać-może śmieszne ale powinni się przyłożyć do swojej pracy, ja wiem że to genetyka i co ma być to będzie ale powinnaś leżeć i brać lekarstwa na podtrzymanie....wiesz może się nie znam ale życzę ci naprawdę z całego serca oby wszystko było dobrze!
Sensi ja pierwsze usg w pierwszej ciąży miałam dopiero w 13 tyg robione, najlepiej ponoć widać w 6 tyg i najlepszy czas wg lekarzy na potwierdzenie ciąży.
Lila miło Cię poznać
hanti nikomu na pewno się nie naprzykrzasz wręcz przeciwnie, doświadczone mamusie są bardzo mile widziane;-)