reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Derylka trzymam za WAS kściuki

moment, kiedy decydujemy się na potomstwo jest sprawą indywidulaną. Nie byałbym dobrą Matką w wieku nastu lat. Mimo, że mam 30 i tak sądzę, że za wcześnie. Każdy ma swój świat wartosci i swoją hierarchię. Mój świat to Mąż i praca, za 8 miesięcy dziecko dołaczy.

Dziecko czuje się dobrze i nei sprawia mi problemów, zresztą nie ma takiej opcji. Chce pracowac do końca i obronić doktorat przed rozwiązaniem. Oprócz sennosci wszytsko dobrze.

w piatek 2-gie usg i badanie. Lekarza wybrałam prywatnie, a ze mam swoje lata, musiała to byc osoba z dużym doświadczeniem i specjalziujaca się w patologiach ciazy. Wizyta trwa 1,5 godziny, ale kosztuje tez swoje.

reklama
A ja tez mam małego oponczaka po Oliwce a i do tego czuje sie jakaś wzdeta :szok:A i senna jestem tak ze zasypiam na stojaco jak z maa chodziłam w ciazy to tez bym tylko spała. Czy któras z was używa balsamu z jonshona ten brazujacy chyba nie szkodzi co ????:eek:Niedawno byłam w ciąży a prawie wszystko zapomniałam:-D
Jutro ide do gina zobaczymy czy mnie przyjmnie :wściekła/y:

Witam!! Chciłabym dołaczyc do Was i jestem w 5 i pół.tyg. ciąży :-) i ciagle nie moge w to uwierzyc...Wczoraj bylam u lekarza i według jej wyliczen termin porodu to 21.07.2007 :)))))

Karinko my się wprowadzimy pewnie za jakieś 3 lata, w najlepszym razie za dwa.
My jeszcze dachu nie mamy. Plan na wiosnę to właśnie dach, wstawienie okien i rolet antywłamaniowych, drzwi i chyba tyle.
W następnym roku ocieplenie, ogrzewanie i reszta instalacji(prąd, woda) i jak będzie jeszcze czas to tynkowanie ścian wewnątrz.
A kolejny to typowa wykończeniówka, płytkowanie, malowanie, umeblowywanie i być może wtedy się wprowadzimy.
Chcemy mieć gotowe pokoje na górze, kuchnię i łazienkę na górze. Salon i przedpokój oraz łazienkę na dole możemy wykończyć już tam mieszkając. Tak wygląda nasz plan budowy. A Wy na jakim etapie jesteście?

Oliwko nie używam balsamu Johnsona, więc nie wiem.

Marika tak, smaruję brzuch balsamem przeciwko rozstępom Ziajka Mammamia. Ma fajną konsystencję, przyjemnie pachnie i jest niedrogi. A jeśli o skuteczność chodzi to u mnie Mustella nie zapobiegła powstaniu tych paskudztw w poprzedniej ciąży, więc już nie ufam drogim kremom.

Marchewa ja myślę, że w wieku lat nastu też bym nie była i nie byłam gotowa na dziecko, za to po dwudziestce instynkt macierzyński mnie dopadł.
Super, że masz bezproblemową ciążę, ja mam tak samo. Czuję się normalnie, a nawet świetnie. Oby nam tak zostało.
A jak Twoje psychiczne samopoczucie? Lepiej?

wiajcie moje przyszłe mamusie ;)
mdłości mnie wykańczają, juz sama nie wiem co robic , jutro bryknę kupic sobie herbatkę imbirową, zobaczymy...
poza tym męczą mnie czkawki jak myslicie czy to ma cos wspólnego z maleństwem czy przyczyny powinnam szukac gdzies indziej?

Derylko, trzymam za ciebie i maleństwo kciuki mam nadzieje ze wszystko będzie ok.

A co do wieku na macierzyństwo, to ja jestem zdania, ze do tego trzeba dojrzeć, jedni są gotowi w wieku lat 18 inni poźniej...

jak zwykle pozdrawiam serdecznie:-)

Biedronko trzymaj się! Mdłości powinny ustąpić, mam nadzieję w niedługim czasie. Mnie przy Szymku trzymały 2 tygodnie i niestety nic mi nie pomagało :baffled:

no i jeszcze jedno próbuje sobie zamontowac taki suwaczek jak macie wszystkie ale zupełnie mi nie wychodzi... to niezbyt dobrze pewnie o mnie świadczy:unsure:, ale proszę o instrukcje.

witaj agga321 miło że jest nas coraz więcej:)

Karinko
piszesz że smarowałaś się tym z avonu miałam go jest fajny,ładnie pachnie i cudna konsystencja ale nie bałaś się? on dość silnie działa i jest jeszcze antycellulitowy, więc nie wiem czy tak "zdrowo"jest go używać podczas ciąży....ja smaruje piersi z avonu tym kremem jest w miare dobry jak się go codziennie stosuje ale mam wyrzuty sumienia czy nie ma zbyt silnego działania
oliwko ja nie wiem jak to jest że się zapomina też byłam w ciąży a czuje się że to coś nowego,i nie pamiętam jak to było....ale poród pamiętam mimo że bym chciała zapomnieć:no:
Marchewa dobrze skwitowałaś że decyzja o dziecku jest sprawą indywidualną, jedni podejmują decyzję a inni zachodzą bez jej podejmowania ale są tak samo dobrymi matkami i ojcami, i nie zależnie czy planowane czy nie tak samo się je kocha...a wiek..każdy ma swoje zdanie i życie.Temat skończony;-)
Gośka29 mam to samo wiecznie nie wyspana i w nocy wizyty w wc to siusianie jest męczące ale wole siusiać niż wymiotować:baffled: a jak mam gdzieś jechać to kara...w trasie pozostaje las....jak stacji nie ma na widoku

Ostatnia edycja:
reklama
Biedronko jeśli chodzi o mdłości wspomagaj się czym możesz najlepiej zapytaj w aptece, to jest naturalne organizm przeżywa coś nowego robi pomalutku miejsce dla dzidziusia..co ja będę tłumaczyć:-) powinno niebawem samo ustąpić, współczuję ci i to bardzo wiem jak to męczy..
Derylko ja także trzymam kciuki!!!!!!!

Do góry