reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Bazylia a ile te badania kosztują bo ja prywatnie bym zrobiła....i zrobie na 100%
ale jaja dziś właśnie przed chwilką dzwoniła moja siostra...i jest w ciąży!!!!hura! nie była u gina ale test zrobiła i nie ma od grudnia miesiączki-więc wiadomo:):laugh2::-D obliczyłam jej na początek października termin.......i najwyższa pora na drugie bo jej syn ma 8 lat więc pora na rodzeństwo...

reklama
Nie wiem, bo ja miałam z abonamentu z pracy.. ale mysle ze nie wiecej niz 30 pln, tylko musisz najpierw pojsc do gina aby wziął wymaz
Gratulacje dla siostry!

Ewa, wszystko będzie dobrze. Odpocznij. Dobrej nocy (mimo wszystko).
Bazylia, ja też jestem z poznańskiej eki. :-) Tak samo importowana przed laty, jak Ty do Warszawy. Po tych wszystkich latach znam Poznań sto razy lepiej niż swoje rodzinne miasto.
Po tym numerze z autografem nie masz wyjścia - jeśli to dziewczynka, szybko staraj się dla niej o braciszka, zanim zacznie zadawać niewygodne pytania. :tak: Z tą grzecznością dziewczynek to różnie bywa. Mój mąż był swego czasu najgrzeczniejszym przedszkolakiem w Poznaniu, za to jego siostra... :szok:
Czy ta aptekarka nie poleciła Ci nic w zamian? Może zapytaj jeszcze w innej homeoaptece? Actimeli nie pij - mają w składzie cukier. Kefiry są o wiele skuteczniejsze. Citrosept wydaje mi się bardzo dobrym rozwiązaniem.
Magdalenka, wielkie dzięki za informację. Będę spokojnie brała swoje kropelki.
Iwka, witaj. Mam przyjaciół w Białym. Fajne miasto!
Marika, kobietko, do kogo Ty chodzisz?!!! To jakaś felczerka chyba, a nie lekarz! Za tekst na temat brzucha powinnaś ją kopnąć, najlepiej nogą w bucie narciarskim. Chcesz namiary na mojego lekarza w Poznaniu? Jest naprawdę fajny i mądry.
Co do cytologii: dziewczyny, od 10 lat żyję z II stopniem. I i II stopień są uważane za normę. Nie ma się czym stresować.
Dobranoc.

Wreszcie znalazłam chwilke czasu, maz spi bo rano jedzie do krakowa a ja siedzie teraz i ucze sie do egzaminu. Malenstwo kopie zaczelo kopac w 16 tyg i 4 dniu i to tak mocno ze nie było sily aby nie poczuc. W 16 tyg utyłam 1 kg !! Juz sie przestraszyłam bo w tydzien kg to duzo ale sie uspokoiło i waga stoi w miejscu.Ostatnio na nic nie mam czasu. Dzis siadłam i zrobiłam sobie paznokcie, wszystkim w koło robiłam a dla siebie nie miałam czasu.Malenstwo strasznie sie burzy jak siedzie w bezruchu wiec stale musiałam wstawac aby nie kopało i tak zajęło mi to 5 godzin z przerwami... Jutro czekaja mnie dwa kosze prasowania.Nie moge sie do nich zabrac. Byłam ostatnio na badaniach ale nie miałam robionego usg. Jestem umowiona na poczatek marca. Pojde na dzien do szpitala i bede miała zrobione wszystkie badania szczegolowo wiec dopiero wtedy dowiem sie czy mamy chłopca czy dziewczynke. Jeszcze nic nie kupiłam dla malenstwa - poczekam na usg. Najgorsze ze mam stale zgage, po kazdym posiłku. Brzuszek mocno wystaje.I dobrze.
Rano jak wstaje stranie bola mnie piersi dzis ide spac w staniku moze to pomoze.Męzowi sie podoba moj biust mnie zreszta tez bo z 70 C mam 70 E . A jak karmiłam to miałam 70 F i byl problem z kupieniem stanika . Ale maz byl normalnie dumny. Ciekawa jestem co mi z tego zostanie ostatecznie, oby jak najwiecej.....!!!!

Dziwni Ci lekarze... Moja też mi mówi, że ruchy będzie czuć koło 20 tygodnia, płeć zreszt a w tym samym czasie...Ale ja już czuję jakieś dziwne motylki czy rybki w brzuszku. Czy to dzidzia? Może po prostu dzieciątko szybciej chce się przywitać hehe...

goska29 - Nie wiem czy zazdrościć czy współczuć takiego rozmiaru biustu:-D . Mnie też strasznie bolą piersi, ale jak nie rosną tak nie rosną. Było B i pozostało B. Czy to normalne?

witajcie! :-)
Widzę że przez moment było tu gorąco :baffled: :evil: :growl: :frown: :unibrow:
Marika spokojnie nie denerwuj się ja też mam II grupe (i pewnie większośc z nas...), jak pisze bazyli badania zawsze możesz zrobić. Brzuch też mam straszny i wiem że taki jak przed wszystkimi ciążami już nie będzie - co nie oznacza że Twój nie wróci do stanu normalności ;-) . A jeżeli chodzi o tą lekarke to zapytaj ją kto jej robił operację na brzuch :baffled: :confused: , bo może Ci kogoś poleci...
Jeżeli chodzi o leki to ja tylko no-spe i kończe duphaston, żadnych innych nie biore :no: a na przeziębienie miodek od "naszych" pszczół - bo latem jeden znajomy pszczelarz przywozi do nas kilkanaście uli a w zamian za to dostajemy dużo miodu :szok: , z którym nie wiem co robić ale na zime jak znalazł.
Książki uwielbiam czytać, chociaż ostatnio brakuje mi czasu :sick: A najbardziej takie lekkie baśnie fantastyczne... :tak:
Piersi też mnie bolą miałam B teraz D a potem będzie C i tak zostanie do końca karmienia;-)

Mariko z II grupą możesz spać spokojnie 9jest to normalna grupa zwłaszcza w ciazy). jedyne ograniczenie-powinnaś robić cytologię regularnie raz do roku. możesz mi wierzyć, bo temat nie jest mi obcy-w swojej "karierze" miałam cytologię III i o mało nie otarłam się o onkologa. :-:)-(zgłębiłam więc ten temat dokładnie:-:)-(
A przeziernością karku się nie martw-ja też nie miałam zrobionego tego badania-powód jest tylko jeden-zbyt mała czułośc aparatu. najbliższe usg, którym mogłabym to wykonać miałam 150 km. od miejsca zamieszkania. Nie pojechałam i to nie ze względu na odległość czy koszt, ale dlatego, że nie jest mi potrzebna ta informacja.

Witam się z samego ranka :)

Gośka, Grubelku witajcie z powrotem :)

Naszło mnie na omleta, lecę zrobić na śniadankoi wracam :) liczę na jakiś pomysł obiadowy bez mięsa :)

reklama
Zebrra bez mięsa :szok: :szok: :szok: Ja to na mięsko mam ochotę. Przez to prawie 2 - miesięczne leżenie to normalnych obiadow nie jadłam a na pierogi i inne kluchy to już patrzeć nie mogę... :baffled: A tak bez mięska to bym potem głodna była ;-) Na obiadek bezmięsny to pomysłu nie mam :no: może naleśniki z twarogiem z rodzynkami (rodzynki pycha! :tak: )

Do góry