reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

No tak powiedział lekarz przy badaniu przeziernosci, dawno juz pisałam! niby bardzo bardzo wczesnie, ale on był taki pewny siebie.. Powiedział ze z tej bułeczki juz nic nie wyrosnie :-) Ja na to, ze moze jednak..? a lekarz "no wie pani, moze za 30 lat.. technika teraz tak idzie do przodu" :-D

reklama
mila :) w porzadku! WSZYSTKIE preparaty homeopatyczne moga byc stosowane w ciazy i u dzieci.
Niektore zawieraja nawet trucizny! ale to sa stezenia minimalne, wrecz mowi sie o "sile wody" nie leku ;)
takze prosze sie nie bac :)
A sklad leku jest bardzo fajny, az sama sie do niego przekonalam i jezeli jutro okaze sie ze nadal mam infekcje, to sama sie za niego biore :)

a jesli chodzi o plec naszych maluszkow.. coz, chcialam bardziej chlopca, a ostatnio tak sobie marze, jakby to bylo miec dziewczynke.. :) nawet w porywie kupilam rozowa spodniczke i 2 bluzeczki :-D :-) :-D i jak w spiochy ktore mam dla synka, coreczke tez bym ubrala.. to raczej w rozowej spodniczce Filipek nie pochodzi ;)

Poczekamy, zobaczymy! mam nadzieje ze jutro dostane skierowanie na usg :)

Znalazlam taką stronę o homeopatycznych lekach i te krople Mili występują jako lekarstwo przy większości zaburzeń układu moczowego. Nie ma tam natomiast nic o gronkowcu.. chyba rzeczywiscie przejadę się do apteki, znalazłam jedną niedaleko, o kuszącej nazwie Centrum Homeopatii.
Magdalenka, my to mamy dobrze z Tobą :-)
Mi w zasadzie wszystko jedno co do płci, ale przyzwyczaiłam się juz do mysli o dziewczynce, poza tym jak sobie przypomnę mojego brata w dzieciństwie, jaki był nieznośny... a ja taka milutka ;-)

Czesc dziewczyny , dawno mnie nie bylo - awaria kompa - i powitac nowe mamusie lipcowe:-D. Czytam Was i widze ze dosyc ciekawie sie zrobilo na watku, ciesze sie ze poruszacie tyle fajnych tematow. Co do homeopatii wlasnie mialam sie zastanowic o co poprosic siostre aby mi przyslala , wiec moze skorzystam z Waszych propozycji i mialabym prosbe do Bazylii o podanie tej stronki to sie jeszcze doszkolę - dziekuje z gory.

U mnie dalej cisza ,tzn. jeszcze nie dotarlam nadal do lekarza, nie mialam usg , juz mnie to troche martwi bo nawet nie wiem co u naszej fasolki. Jeszcze nie mam ubezpieczenia, musimy sie rozliczyc z podatkow i dopiero moge sie starac. Nie podoba mi sie to wcale, umowilam sie na pogadanke w publicznej przychodni na 21 luty , wizyta dopiero po tym.
Na szczescie czuje sie dosc dobrze, troszke padam wieczorem po calym dniu z Marysią , zaczela raczkowac i tak draluje po calym mieszkaniu a ja za nia, kiedys jak ja posadzilam w jednym miejscu to tam ja znalazlam a teraz nie nie:-D .
Jedyna dolegliwoscia juz sie ojawiającą to juz pojawiajace sie zylaki ( z Marysia tez mialam , ale nie pamietam dokladnie , ale chyba nie tak wczesnie) umiejscowione w nietypowym miejscu w pachwinach i na zewnetrznych wargach sromowych. Mówie wam co ja sie sie strachu najadlam ze mi one nie zejda i bede taka opuchnieta, ale niepotrzebnie bo wszystko sie wchlonelo:confused: . Tylko ze one sa dosc dokuczliwe , pod koniec ciazy to czulam jakbym z pilka miedzy nogami chodzila nie mowiac o seksie .
Ciesze sie ze sie dobrze czujecie .:-)
Jesli chodzi o ksiazki to bardzo lubie czytac i zaluje ze tak malo teraz poswiecam na czytanie, ja to jestem taki troszke dziwny osobnik bo glownie czytuję ksiazki z zakresu parapsychologii, mistycyzmu dalekiego wschodu, reinkarnacji, medycyny naturalnej jak sie uda, ale nie tylko i lubie wlasnie siegnac po poleconych autorow bo samej ciezko bylo by mi sie na cos zdecydowac.
Poza tym w u nas teraz mrozy nastaly wiec siedze z malą w domu, za to lato jest tutaj straszne , tzn oprocz upalow dochodzi wilgotnosc 100% i czlowiek nawet jak stoi i nic nie robi to sie poci , jak o tym pomysle to juz mi sie odechciewa tu byc . Poprzednie lato spedzilismy w Polsce (ja jestem z Bielska-Bialej, maz z Bieszczad) bylo wspaniale, no ale nie mozna miec wszystkiego.
Pozdrawiam i mam nadzieje ze Was nie zanudzilam.:-)

dobra jadę do lekarza:) trzymajcie kciuki-obym podzieliła się z wami dobrymi wieściami:) na posty odpisze później.buźka:-p

Marika, napisz koniecznie jak u lekarza
Iwka, ta strona to Suplementy diety :: Wszystko o Homeopatii - homeopatia - Lehning
tzn. to jest strona firmy produkującej leki homeo, ale porządna i mozna znalezc wg zaburzeń, jaki lek. Iwka, a ktory to tydzień? idz koniecznie do lekarza, moze prywatnie na pierwsza wizytę skoro nie masz jeszcze ubezpieczenia? sprawdz czy wszystko ok. Napisz więcej co tam porabiasz tak daleko od domu. BB uwielbiam :-)

Dziewczyny, byłam w homeopatycznej aptece. I czego się dowiedziałam? był lek, bardzo dobry, na gronkowce, paciorkowce i inne paskudy, ale został w Polsce wycofany ze sprzedaży.. Pani farmaceutka w zasadzie nie wiedziała dlaczego. W związku z tym nic nie mam, nakupiłam tylko kefirów i actimeli, a z homeopatii tabletki na katar bo juz ledwo dyszę.
Magdalenka, czy Twoim zdaniem mogę łykać citrosept? skład: ekstrakt z grejpfruta, nośnik - gliceryna i woda, kilkanaście kropel rozcieńcza sie w soku. Chyba nie zaszkodzi, w końcu to tylko grejpfrut? jak myslicie? od tego też zdychają bakterie więc chciałam zastosować dawkę uderzeniową..

Iwka witaj ponownie :)
Marika kciuki zaciśnięte :)
Bazylia citrosept super sprawa, rewelacja!!! Teraz nie biorę, ale jesienią i wiosną zawsze całą rodziną bierzemy :)

reklama
Witam:-)
Wróciłam właśnie ze szpitala, mąż mnie zmienił i zostaje na noc....Krzyś dzielnie znosił badania,a było ich sporo.Płakał tylko przy weflonie ale to raczejz winy beznadziejnej pielęgmiarki!!!!:wściekła/y:
Wyniki ma oki i jutro jest drugi w kolejce do zabiagu(ok 11).
Jestem padnięta po całym dniu na krzesełku......Jak wlazłam na łóżko to tak mi się dostało że szkoda pisać....
Boje się jutro tej narkozy.:no: Bądź tu dzielna.
Pozdrawiam wszystkich,dam znać jutro lub w środe co u nas.

Do góry