reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Bazylia, jeśli zajęcia jogi Ci nie odpowiadały, a mimo to chciałabyś się nią troszeczkę zająć, we własnym tempie, to polecam Ci książkę "Joga na czas ciąży" autorstwa Wendy Teasdill. Oprócz przykładów prostych ćwiczeń można w niej znaleźć porady dotyczące oddychania, porannego rozciągania się, porodu etc.
Shirley, witaj, gratulacje! Co do muzyki, to według mądrych książek dzidziuś zaczyna słyszeć dźwięki z otaczającego go świata od 16-18 tc. W ostatnim trymestrze potrafi ponoć zauważyć, że mama, którą do tej pory słyszał mówiącą tylko po polsku, powiedziała coś np. po francusku! Dlatego ja puszczam swojemu brzuszkowi muzykę - zarówno taką "moją", "dorosłą", jak i taką specjalną dla dzieci w brzuszkach (!). :-)

reklama
zebrra Farmaceuta tez tylko czlowiek ;) mozna i pokrzyczec i wytargac za wlosy ;)

Marchewa no faktycznie jest sie z czego cieszyc! Najwazniejsze jest, ze Tobie zycie jakie wiedziesz - sprawia duza satysfakcje i ze jestes szczesliwa. Wiesz czego chcesz i dazysz do tego :)

ewa gratulacje ruchow!!! a czujesz je same z siebie, czy po przylozeniu dloni na brzuch?
ja narazie tylko za pomoca reki, choc raz mialam wrazenie ze mi kopa male sprzedalo.. ale ze byl to wybryk jednorazowy, to narazie tego nie licze.

karinka ja brzuszka nie pokaze, bo.. narazie nie wyglada ;) tzn maz widzi, ze jest, ale w tlumie ciezarowek zgine ;)
takze poczekam az bede wieksza:)

bazylia no mi poznanie meza zmienilo troche swiatopoglady.. nie myslalam juz w kategorii "ja", tylko My.. a teraz mysle "Ich troje" ;) pewnie nieraz bede musiala z czegos zrezygnowac (kiedys mial byc doktorat i podyplomowe), a teraz jestem w ciazy :) i to czyni mnie przeszczesliwa. To male, rozdarte cos co od lipca nie da mi spokoju ;)
trzymam kciuki za.. nastepne ciasto:)

Shirley gratuluje malego mezczyzny! mam nadzieje, ze i dla mnie starczy ;))) a gdyby cos to mozemy sie wymienic ;)

Mila, wielkie dzięki, kochana jestes, ale to juz moje drugie podejście do jogi i ja się do tego nie nadaję po prostu.. Po 5 sekundach zaczynam się rozgądać, co by tu porobic, a tam wszyscy wczuwka w oddychanie.. Potrzebuję czegoś dynamiczniejszego :-)

Dzisiaj byłam u lekarza, słyszelismy puls dzidziusia i wiecie co? w koncu chyba trafiłam na fajnego lekarza. Powiedział, ze jesli bede się denerwowac oczami i okulista stwierdzi ze są wskazania do cc, to on uszanuje moją decyzję i zrobi mi cc. Pierwszy raz ktos potraktował moje obawy powaznie!

ja tez dzisiaj zapracowana mocno jestem :) sprzątam i sprzątam i końca nie widać... niby człowiek jakoś specjalnie nie brudzi wokół siebie, ale gdzie się nie obejrzę tam trzeba sprzątnąć...

Ja mam taki problem, ze nie mam normalnego piekarnika, nie dorobiliśmy się jeszcze ;-) więc muszę w piec w takim mini piekarniku, do którego mało się mieści i nie wiadomo jaka tam jest temperatura.
Zebrra, to ciekawe to wyczytałas o ruchach, o jedzeniu-lezeniu, tylko kurcze cięzko mi bedzie znalezc moment gdy leże na plecach przez godzinę. Chyba ze wieczorem, ale wtedy na bank zasnę i nic nie poczuję :-)

reklama
Do góry