reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Shirley bezsenność?:laugh2: ja o tej porze mam luz i spokój....
to mi po prenatalu było niedobrze....bolała mnie głowa...jak by mdłości...
stanik to mam tak jak ty:tak:
a i gratuluje synka!!! na sukieneczki jeszcze przyjdzie pora;-), i troszkę ci zazdroszczę bo też bym chciała łobuziaka!!!!! mam już córcię...idę w pon do gina więc może mnie oświeci...

reklama
Kurcze, ja tez LUBIE moje prace, mam super ekipe, taką którą mozna isc na piwo itp.. ale chodzi mi bardziej o to, co napisała Zebrra, że nie chce pozniej załowac ze moze moje dziecko mnie potrzebowało, a ja siedziałam ja jakims zebraniu. Za 10 lat nie bede pamietała nawet czego dotyczyło! a tego, ze małe siedziało z jakąs obcą babą w wieku pół roku (niemowlak!) na pewno nigdy nie zapomnę.
Dziewczyny, joga w ciązy porażka. Trafiłam do grupy która wcale nie była "początkująca", a na pewno nie "łagodna"! bo pól godzinie fikania bez sensu, gapiąc się jak inni to robią, zaczął mnie bolec brzuch i wyszłam. Nigdy więcej! moze po prostu zle trafiłam, ale juz wiem ze to nie dla mnie. Wobec tego pojechałam kupic strój kąpielowy i - uwaga, uwaga - znalazłam pasujący na siebie tylko w sklepie z odziezą ciązową :-) :-) :-) W sportowym mnie uciskały w brzuch, a większe zwisały. Ten jest świetny! ma marszczenia po bokach brzucha i ładnie wygląda. Rozpoczynam karierę pływaczki.
Co do ciasta, to pachnie pysznie. Dzięki za trzymanie kciuków :-)

Wszystko już jasne. Nie mam talentu do ciast (choc do gotowania owszem). Wyszło takie sobie, jakieś rozciapkane i mało słodkie. Chyba musze poćwiczyc.. Poproszę przepis na ŁATWE ciasto.

Marika - mocno trzymam kciuki za twojego synka (zeby byl synkiem)!!!
Slyszalyscie ze jesli sie dzidziusiowi w brzuchu puszcza jakas muzyke to jak juz pozniej jest urodzony to lubi ta muzyke, latwiej przy niej zasypia i czuje sie bezpiecznie jak w brzuszku? Puszczacie cos?

Shirley ja również gratuluję syneczka :) Fajnie, ze już wiesz! Co do muzyki, to ja sama słucham, ale przez słuchawki brzuszkowi nie puszczałam :)

Marika no własnie, u nas teraz pora na chłopaków :) ale mam przeczucie, że u mnie będzie córcia :)

Bazylia, powodzenia na basenie, a ciastem się nie przejmuj, jak to się mówi, do 3 razy sztuka :)

Przepis na proste ciasto :) proszę bardzo:
Składniki:
kostka masła
1 szklanka cukru
4 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 szklanki mąki
cukier waniliowy
dowolne owoce

Wykonanie:
Zmiksować masło z cukrem, aż będzie białe, następnie dodawać po jednym jajku i dalej miksować, potem dodać cukier waniliowy, proszek do pieczenia i stopniowo mąkę. Wyłożyć na blachę posmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą (lub wyłożoną papierem do pieczenia), na to owoce np. jabłka poktojone na cząstki

Piec około godziny w 180 stopniach

Smacznego :)

A na koniec ciekawostka, czytałam wczoraj książkę "w oczekiwaniu na dziecko" i wyczytałam, że koło 16-tygodnia, żeby szybciej poczuć ruchy dziecka, może pomóc, zjedzenie jakiejś przekąski (np. owoc+jogurt), położenie się na plecach na około 2 godziny... wydawało mi się głupie, ale tam pisali, że dziecko dostanie energii z przekąski i zacznie wywijać ciałkiem :) no więc tak zrobiłam i wiecie co, kurczę minęła jakaś godzina, w tym czasie czytałam książkę i naprawdę poczułam ruchy i to całkiem mocne :)) wiem, że to brzmi niewiarygodnie, ale spróbujcie, bo aż jestem ciekawa, czy tylko u mnie zadziałało, czy to działa tak ogólnie :)

TO fakt.Już dawno czytałam, że do godziny po posilku dziecko staje się aktywniejsze, ponieważ w pół godziny po posiłku dostaje zastrzyk energii w postaci tego co zjadłyśmy:-) .I to działa!!!!!!!

no wlasnie tez slyszalam ze jak sie ma zgage to dziecku wlosy rosna;-)
oj to nasze bedzie chyba mialao czuprynke....lece do sklepu i zaraz wyproboje to z tymi ruchami a moze sie uda....czytalam z ta muzyka ze to gdzies w poznijejszych miesiacach bo jak narazie to chyba maluszek jeszcze nie slyszy tak dokladnie...

Patina racja maluszek dopiero słyszy "nasz organizm" bulgotanie w jelitach itp-tak mówili w tym programie co leciał kiedyś w soboty 2 odcinki.

Zebrra ja też czuje że dziewczynka i się tak nastawiam....aby potem nie być zawiedziona...taka jest prawda, i to jest dobre bo nikt nie lubi być rozczarowany, czy chłopak czy dziewczynka tak samo będzie kochane, i imię dla dziewuszki jakie damy to Majka nie Maja bo ponoć te dwa imiona funkcjonują oddzielnie:eek: zdziwiłam się, tak samo Jakub i kuba to dwa oddzielne imiona....

reklama
Co do imion to również Magdalena i Magda to dwa różne... ja tak samo uciesze się z chłopca jak z dziewczynki, a przy dziewczynce na pewno będę czuła się pewniej bo mam doświadczenie :)

Do góry