Shirley ja również gratuluję syneczka
Fajnie, ze już wiesz! Co do muzyki, to ja sama słucham, ale przez słuchawki brzuszkowi nie puszczałam
Marika no własnie, u nas teraz pora na chłopaków
ale mam przeczucie, że u mnie będzie córcia
Bazylia, powodzenia na basenie, a ciastem się nie przejmuj, jak to się mówi, do 3 razy sztuka
Przepis na proste ciasto
proszę bardzo:
Składniki:
kostka masła
1 szklanka cukru
4 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 szklanki mąki
cukier waniliowy
dowolne owoce
Wykonanie:
Zmiksować masło z cukrem, aż będzie białe, następnie dodawać po jednym jajku i dalej miksować, potem dodać cukier waniliowy, proszek do pieczenia i stopniowo mąkę. Wyłożyć na blachę posmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą (lub wyłożoną papierem do pieczenia), na to owoce np. jabłka poktojone na cząstki
Piec około godziny w 180 stopniach
Smacznego
A na koniec ciekawostka, czytałam wczoraj książkę "w oczekiwaniu na dziecko" i wyczytałam, że koło 16-tygodnia, żeby szybciej poczuć ruchy dziecka, może pomóc, zjedzenie jakiejś przekąski (np. owoc+jogurt), położenie się na plecach na około 2 godziny... wydawało mi się głupie, ale tam pisali, że dziecko dostanie energii z przekąski i zacznie wywijać ciałkiem
no więc tak zrobiłam i wiecie co, kurczę minęła jakaś godzina, w tym czasie czytałam książkę i naprawdę poczułam ruchy i to całkiem mocne
) wiem, że to brzmi niewiarygodnie, ale spróbujcie, bo aż jestem ciekawa, czy tylko u mnie zadziałało, czy to działa tak ogólnie