reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

dziewczyny ile przytyłyście? ja 200 gram!!!:-D:laugh2: dzisiaj się ważyłam(aż 4 razy bo nie wierzyłam że tylko tyle)
I strasznie mnie zastanawia płeć mojej dzidzi....śniło mi się że urodziłam synka-aż szkoda mi było się budzić:-p:laugh2:;-) 5 lutego idę do lekarza, dam znać co i jak.A i muszę w końcu kupić te witaminy tylko nadal nie wiem jakie...prenatal odpada bo mi po nim niedobrze....może elevit....mam dylemat

reklama
Patina, w ZUS-ie udzielili Ci jak najbardziej prawidłowej informacji: Twój zakład pracy będzie POŚREDNIKIEM w wypłacaniu pieniędzy. Ale absolutnie nie własnych - płatnikiem, jeśli jesteś zatrudniona na umowę o pracę i L4 wystawiono Ci na więcej niż 30 dni (także sumarycznie), może być tylko i wyłącznie ZUS. ZUS płaci je bezpośrednio tylko osobom prowadzącym własną działalność gospodarczą. Czyli, reasumując, kasę dostajesz z ZUS-u, tylko nieco inną drogą. Dzięki temu dostajesz pieniądze w normalnym terminie wypłaty, w przeciwieństwie do osób prowadzących własne firmy.
Marika, ja przytyłam 3 kg. Ale widać mi je tylko na brzuszku i w biuście.
A w ogóle to zżera mnie ciekawość, jak też na imię ma Bazylia... :-)

A Bazylia śpi :-D :-D :-D i narazie pewnie nie chce się ujawnić... :laugh2:

Marika ja przytyłam ok 5 kg (ale to i tak mało bo w poprzedniej ciązy miałam już o tej porze +17 - tyłam 1 kg na tydzień :-) )

Witam Was Dziewczynki :)

Hmmm kilogramowo to jestem już 4 na plusie, mam nadzieję, że do 20 nie dociągnę...

Grubelku, w pierwszej ciąży tyłaś tak ze względu na jakieś problemy zdrowotne, czy tak po prostu???

Dziewczęta:-D co do wagi ja w pierwszej ciąży startowałam z 50-52 kg w 9tym mcu ważyłam 80!!!!!!! masakra(już kiedyś to pisałam) ja tyłam z obżarstwa-taka jest prawda, nic się nie pilnowałam,a mam tendencję do tycia....
karmiłam cycusiem 3 miesiące i przez ten czas 20 kg schudłam, 10 zostało(troszkę zaokrąglam cyferki bo tak super dokładnie nie pamiętam)I to jest prawda że jak się karmi to się chudnie!!! jestem dowodem na to!!:laugh2:

teraz startuje z 60-63 kg(waga się wahała)
czyli w tym tygodniu co jestem w pierwszej ciąży na plusie miałam z 9 kilo....więc teraz jest różnica i może dlatego tak intensywnie nie tyje. na początku tej ciąży schudłam 2 kg, już je odzyskałam....więc nie wiem liczyć to jako tycie skoro to miałam jak zaszłam w ciąże...jejku jakie to zakręcone u mnie:-p

no to widocznie zle sie zrozumialysmy ja wiem ze zus jest moj pracodawca jest tylko posrednikiem miedzy mna a zusem tylko chodzilo mi o toy ze pieniadze bede odbierac w firmie ktorej pracuje a ona bedzie sobie je sciagala z zusu:)
a na ile lekarz moze njwiecej wystawiac l4? bo ja juz teraz od czawartku ide ale niewim bo na wizyte chodzie raz w miesiacu a niewim czy jak bede chodzila np. po l4 co dwa tygodnie jak by tak wystawial to wtedy dwa razy w miesiacu placic kase:(

Zebrra z tym tyciem to ja podobnie do Mariki. Tyłam bo wszystko było pyszne, do tego "dbałam o siebie" ;-) , oszczędzałam się - nie była to choroba. Od początku ciązy na zwolnieniu więc tylko TV i jedzonko... :zawstydzona/y: Wtedy startowałam z 58kg i w 34 tygodniu już miałam 85kg. Teraz z 66 kg i chyba jest dobrze, nie narzekam. A jeżeli chodzi o karmienie i chudnięcie to na mnie podziałało. Co prawda nie doszłam do 58kg ale przy wzroście 170 cm wszyscy mówili że to za mało, a 66 w sam raz i nie czułam się z tym źle :tak:
A z tym tyciem u mnie to mogło być też tak że, ponieważ poroniłam pierwszą ciąże, to cały czas bałam się żeby kolejny raz się nic nie stało. I w zasadzie dlatego nic nie robiłam jadłam i ... tyłam:-D ;-) .

A z tym tyciem u mnie to mogło być też tak że, ponieważ poroniłam pierwszą ciąże, to cały czas bałam się żeby kolejny raz się nic nie stało. I w zasadzie dlatego nic nie robiłam jadłam i ... tyłam
ja własnie teraz się tego obawiam, bo przez to, że poroniłam, teraz bardzo na siebie uważam, może nawet za bardzo...

Co do jedzenia, to w zasadzie nie odmawiam sobie niczego, ale też nie mam jakiś specjalnych zachcianek czy wielkiego apetytu... a z kilogramami z pierwszej ciąży walczyłam jeszcze 2 lata po urodzeniu Wiki...

reklama
Zgadza się Zebrra ja też się boję... :sick: Chociaż tym razem jak w grudniu znalazłam się w szpitalu i myślałam o najgorszym to było "łatwiej"... myślałam o mojej Juleczce, że ją mam...

Patina wydaje mi się że na 30 dni. A czy idąc tylko po zwolnienie do lekarza to on Cię normalnie bada? Bo jeżeli tylko przedłużasz zwolnienie to nie powinnaś płacić :no:

Do góry