reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

ja z imionami mam metlik.. dziadkowie mowia "wybierz takie, jakie Tobie/Wam sie podobaja", ale jak im mowie moje propozycje to jest "nieeee.. to nieladne" ;)

no i z Tatuskiem tez sie nie zgadzamy...

synka ja chce nazwac Filip... on Tristan (na czesc Brada Pitta z Wichrow namietnosci.. - a to ponoc baby szaleja za Pittem ;)))

coreczka.. moja propozycja to Emma :))) ale maz burczy, a swojego typu wciaz nie ma.. chyba ze Emilia.. (ale ja nie chce, bo mialam taka prababke i ponoc byla franca nie z tej ziemi ;)))
Alternatywa, ktora dla obojga jest ok to Weronika.

ale poczekamy, zobaczymy ;) ja jednak czuje ze pod serduszkiem nosze Filipka ;)

reklama
A mi imionka zostały jeszcze z poprzedniej ciązy :-D :laugh2: :-D
Dla chłopca: Piotr, Adam, Aleksander, Cyprian, Eryk...
A dla dziewczynki: Amelia, Laura, Aleksandra (Julka ma tak na drugie ;-) ), Zuzia...
Mąz tylko na Amelie się zgodził :baffled: , że będzie chłopak nie wierzy a na Zuzie się krzywi (kot mojej mamy tak się nazywa i jest wredny :szok: :szok: :szok: ).
A ja zapomniałam się pochwalić że we wtorek dokonałam pierwszych dwóch zakupów dla dzidzi :tak: :-D :-D :-D . Nie mogłam już wytrzymać. Mam bardzo dużo po Julce ale ona grudniowa...

Patina, jeżeli jesteś zatrudniona na umowę o pracę (tzw. stałą), a zwolnienie lekarskie przekracza 30 dni, to niemożliwe, by świadczenia z tytułu wynagrodzenia wypłacała Ci firma, a nie ZUS. To samo dotyczy macierzyńskiego. Te regulacje dotyczą wszystkich firm, na terenie całego kraju, niezależnie od branży.

Witajcie, już jestem :) No więc najpierw poszłam do pani kardiolog i ona na wstępię mówi do mnie, "widze, że dzisiaj się zwolnienie kończy, o kiedy wystawić??" no więc super, mam tak jak chciałam do 20/02 :) potem poszłam do gina, pokazał mi maluszka, ale tak na chwileńkę bez żadnych pomiarów, żebym zobaczyła bijące serduszko i fikajacego Malca :) To tyle z dobrych wiadomości, niedobra zaś jest taka, że w drodze do domu zobaczyłam, że na zwolnieniu nie mam wpisanych zaleceń (tam gdzie się pisze, że chory powinien leżeć lub może chodzić) i ważniejszej rzeczy kodu (tam gdzie w ciąży wpisuje się B...), jak myślicie przyjmą mi to w pracy? Czy lepiej jechać i wyjaśnić, ewentualnie poprawić???

Zebrra jeżeli chodzi o to zwolnienie to mogą mieć wątpliwości w pracy, ja też tak kiedyś miałam czegoś mi nie zaznaczył i musiałam potem ganiać lekarza z tym zwolnieniem :tak: :-D . Fajnie że z dzidzią wszystko super :-).
A jeżeli chodzi o Zuzie to mój mąż się nie zgodzi :wściekła/y: już Julce tak chciałam dać...

Widze ze juz imionka wybieracie my mamy dylemat mamy po 10 dla chłopca i dziewczynki więc nie mozemy sie zdecydowac.To narazie daliśmy spokój ;-)

Grubelek - co kupiłaś?:-)

zebra - też bym chciała mieć co wizytę badanie USG - niestety muszę się osobno umawiać... za dwa tygodnie poproszę o skierowanie na USG :) i sobie zrobię :)

My z imionami nie mamy problemu - zostały wybrane jeszcze przed ciażą :)
dla dziewczynki Natalia
dla chłopca Michał

reklama
Alkmena Michał to ja napewno dam na drugie jak będzie chłopiec - bo tak nazywa się mój mąz (on też ma drugie po swoim tacie) :tak:
A kupiłam letnie ogrodniczki z cienkiego dzinsu i pajaca z czapusią (też letniego) :-) . Muszę sobie właśnie letnie ciuszki dokupić bo cieplejszych mam bardzo dużo. Już się nie mogę doczekać tych zakupów na większą skalę.:tak: :-D :-D :-D

Do góry