reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Zebrra, przeciez to zus płaci macierzyńskie a nie firma... przeciez zus ma co roku informacje o Twoich zarobkach, wysokosci ubezpieczenia itp.

reklama
Znalazłam taki ranking, ze przez ostatnie 2 lata najpopularniejsze i najczęsciej nadawane dzieciom imiona to
dla dziewczynek - Julia, Zuzanna, Oliwia, Natalia, Amelia
dla chłopaków - Jakub, Mateusz, Oliwier, Antoni, Ignacy
Zadnym z tych na pewno malucha nie nazwę.. podobno juz w przedszkolach jest po kilkoro dzieci o powyzszych imionach w grupie..

Oliwka29 zasiłek dostaniesz przecież ci prasługuje w kwocie 100% podstawy wynagrodzenia. Gdzies czytałam super artykul na ten temat(jutro poszukam). Jestesmy mniej wiecej w tej samej sytuacji. Ja rodziłam tez w marcu 2005. I zasiłek wychowawczy konczy mi sie na krystiana 14 wrzesnia. Termin mam teraz na 10 lipca, wiec macierzynski na kolejne dziecko dostane od 27 czerwca ( jezeli dat nie pokreciłam ) dwa tygodnie przed rozwiazaniem. Jak skonczy mi sie maciezynski, wezme urlop wychowawczy, rowniez bedzie mi przysługiwał przez 24 m-ce zasiłek wychowawczy.Nie tak zle . Przez ten czas moze rozwine jakas działalnosc bo przy trojce dzieci ciezko bedzie pracowac gdziec na etat i jeszcze potem zajmowac sie domem i dopilnowac dzieci.Zobaczymy.

Co do imion to wczoraj wieczorem usiedlismy, otworzyliśmy jakiś skarbczyk imion, ale powiem szczerze niewiele z nich wypisałam...
Dla chłopca: Aleksander, Jan, Oskar
Dla dziewczynki: Gabriela, Maja, Zuzanna
Reszta nam się nie podobała...albo podobały się mi, a Wolfowi nie lub odwrotnie... :) Więc wybór imienie nie będzie taką prostą sprawą... :)

Za chwilę jadę do gina, ciekawa jestem czy zobaczę Maluszka, bo 2 tygodnie temu robił mi USG...no i jak bedzie z wystawieniem tego zwolnienia... zobaczymy... Trzymajcie kciuki!!!

reklama
Do góry