reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

reklama
:laugh2::laugh2::laugh2: zebrra no nie strasz hahahahaha to dopiero 14 tydzień - przy porodzie zatem wg proporcjonalności inteligentniejsza koszula będzie ode mnie :laugh2::laugh2::laugh2:

Alkmena i zebrra - ja ostatnio odczuwam kilka razy dziennie niby to skurcze, niby napiecie w macicy..gin powiedziala mi ze to moze byc zwiazane z infekcja, a zeby zapobiegac to 2x dziennie 1 tabl magnezu... lub no-spa jezeli jest naprawde ciezko.

Patina - strasznie zakrecone te terminy! Mam nadzieje, ze mi nie pomotaja za bardzo..aczkolwiek gin nie odzywajac sie (a ogladajac wyniki usg) nasmarowala mi w Karcie ciazy 14 i 2/3 tyg... wiec kurcze nie wiem..moze tez mi ciaza wymlodniala ;)

Jesli chodzi zas o witaminki - ja jadlam folik i wit.E przed ciaza 2 miechy i potem.. a od 10 tyg przeszlam juz na tabl dla ciezarnych, rownoczesnie mlocac owocki :) Bo co jak co, ale naturalne duzo lepiej sie wchlaniaja do org.. wloski mam raczej gestsze, paznokcie nie kwitna, skora jedrna jest - wiec zaszkodzic, nie zaszkodzilam :)

Kofeinka.. ehhh... kawoszem nie jestem, ale jak siedze w domu to potrafie 12 kubkow herbaty wypic.. teraz jednak poswiecam sie dla dzieciaczka i zeszlam do 3 slabych..siuskow prawie ;)

...i w sumie troche za alkoholem mi sie ckni.. nie zebym byla alkoholik jakis, ale tak od czasu do czasu 1 drink.. albo pifko..albo lampka wina.. ehhh ;) a po porodzie bedzie karmienie, wiec tez lipa ;)

Nicoya - karm mezulka pomidorowka, bo badania byly swiatowe i wyszlo, ze mezczyzni objadajacy sie pomidorowka i ketchupem rzadziej na raka prostaty zachorowuja!!! :) powaga :) mialam z tego kolosa 5.0 ;-))))

Ewa - pieczarki.. mniaaaam :) jak tylko przynosze ze sklepu, zjadam kilka surowych ;) nie wiem co w nich takiego magicznego jest hihii

zebrra - nie mow ze intelekt spada.. mam przed soba 8 egzaminow do zdania!!!
Pocieszam sie tym, ze mam teraz "2 mozgi" ;) nie przyjmuje wiec do wiadomosci obnizenia IQ ! :dry:

:-Dmagdalenka te pomidory to i na potencje są:-D
ankami takie bóle to normalka :tak:tez panikowałam w pierwszej ciązy ale gin powiedziała ze to tak bedzie bo rozciagnac sie usi przecież;-)

Myslałam tylko o pieczarkach z cebulka!!!!!:-D DziŚ ledwo je usmażylam....napewno nie zjem buu...Tego się nie spodziewałam....Przerabiam na zupke!!;-)
Pozdrawiam wszystkich

Moj Krzysio ma na 5 lutego ustalony termin usunieęcia migdałka trzeciego.Strasznie sie martwie!!!!Dobrze,że mam zwolnienie do 9 lutego, przynajmniej będe z nim w szpitalu.

Dziś byłam u gin - zwolnienie na 2 tyg. do następnej wizyty 7.02.2007... dziś mi powiedziała, że zwolnienie już do samego końca ciąży... z jednej strony się cieszę (spanie do 10.00, lenistwo itp.) a z drugiej poszłabym do pracy... ale skoro gin i lekarz od nadciśnienia mówią, że mnie nie puszczą do pracy z moim nadciśnieniem bo nie ma co ryzykować więc będę się ich słuchać :) aaaa... 1 kg do przodu:wściekła/y:

Ja wogóle nie mam ochoty na słodkie - jem chyba nawet mniej słodyczy niż przed ciążą, w szoku jetem bo nawet na lody nie mam ochoty. Kawy też wogóle nie piję.
Od paru dni chodził za mną OSCAR (taka kanapka) więc mama mi dziś kupiła :-) , jutro też mi kupi i może pojutrze :) pychotka :)

magdalenka - U mnie to był tylko taki jeden naprawdę okropny i ostry ból - taki pas bólu od jednego do drugiego jajnika (chodzi o szerokość tego bólu) zdarza się też czasem (nie zawsze codziennie) lekki ból... takie sciśnięcie od środka... wtedy łykam no-spa i przestaje.

Czy dużo jest nas na zwolnieniu? :confused:

Witam lipcówki!
Wczoraj miałam usg - niestety nie wiem jeszcze kto to :wściekła/y: nie bardzo chciało pokazać i lekarz powiedział że za wczesnie - poczekamy do 20 tyg :-) . Dzidzia rośnie, wszystko w porządku, zagrożenie w większym stopniu minęło i ja nie muszę już leżec plackiem :-D :-D :-D .

Jeżeli chodzi o te bóle o których piszecie to ja też takie mam i poprzedniej ciązy też miałam - kiedyś pytałam lekarza powiedział że to wszystko się tam rozciąga itd. nie jest to nic groźnego.

Alkmena ja co prawda na wychowawczym nie na zwolnieniu ale też stałam się strasznym leniuchem :zawstydzona/y: , nic mi się nie chce a poza tym lekarz powiedział że ja mam tylko być w ciąży :-D i to wszystko z moich obowiązków.

reklama
Grubelek - cieszę się, ze wszystko w porządku :) Podaj jak możesz wymiary maleństwa z USG :) Moja ciąża młodsza jest o 1 dzień a USG miałam w ubiegły czwartek (maleństwo było odwrócone plecami :-) )

Do góry