reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

witam wieczorkiem
Julek w dzien nie pospał za to bez problemow zasął teraz w sekund 5:-D
Paaulisia tak o tyn basen wlasnie mi chodzilo Bo jest tam duzo innych atrakcji.Wybieralismy sie tam nawet któregos dnia ale Julek zaczoł marudzić a to ok 100km od nas i zrezygnowaliśmy.
zanet masz racje sa w pobliżu kryte baseny z tym ze to typowe pyływalnie bez zadnych atrakcji.

My myjemy głowke raz w tygodniu Julek ma mało włosków i częstrze mycie strasznie wysyszaja mu skórę.Obecnie stosujemy tak jak wiekszośc z nas NIVA i to głownie tej firmy kosmetyki u nas przeważaja.

reklama
Witam wieczorkiem :-)
Blania juz spi godzinke, zmeczona wrocila po spacerku ...
Bylysmy na miescie na zakupach i przed wyjsciem mala zjadla mi zupke ...a potem ja zwrocila na spacerku cala bluza bluzeczka i body byly zabrudzone, bardzo duzo mi zwrocila wozek brudny i wszystko mokre ...:szok:nie wiedzialam co sie stalo :confused:
Albo ja przekarmialam,albo przez zabki? albo juz nie wiem dlaczego ...:-:)-(
Musialam kupic jej szybko nowe ubranko i przebrac ja :-p
Na zakupach kupilam sobie apaszke niebieska i skarpetki - jako ciapki po domciu a Blani kupilam namiot 3 czesciowy bo tamten rozwalila ...:sorry2:pekly rurki trzymajace namiot a ten jest fajny bo ma az 3 czesci :tak:z tunelem nawet :-):-D
Radosci byla nie miara , wsciekala sie strasznie jak wrocila , nie chciala jesc deserku owocowego :no:nie smakowal jej chyba :-:)crazy: popila mleka i to tez nie duzo do snu jej dalam reszte i zasnela ...cos ten apetyt jej mnie martwi :-:)confused:
Po za tym widzialam mnostwo fajnych ubran dla mnie ale jakos ...wolalam poczekac na M zeby razem pojsc na zakupy - jak dostanie wyplatke obiecal mnie zabrac na shopping :tak::tak::tak::-):-)super juz sie nie moge doczekac :-p:-p:-phehe

Mezus w pracy a ja posprzatalam i przytargalam nowy katalog z argosa i avonu zaraz bede szukac czegos fajnego :-D:-D:-D:rofl2:do kupienia :happy::happy:hahha

Jutro rano jedziemy do przychodni sie zapisac i podpisac umowe na przedluzenie kontraktu z wynajeciem mieszkania :tak:a noi na college musze sie zapisac :tak:bo trzeba sie uczyc , a w pazdzierniku nie wiem czy mowilam najprawdopodobniej bede miala ten kurs stylizacji paznokci :tak:emailuje z ta firma zeby indywidualnie szybko zrobic kurs:sorry2::tak:i sie zgadzaja jak narazie ale ciekawe czy w moim miescie jest to do zrealizowania :confused::eek::huh:

Buziaki :elvis:

Julkowa -Moja tez bardzo lubi baseny , ostatnio jak bylismy na odkrytym nad morzem to tak sie wsciekala i plywala i chciala sie podtapiac tak sie cieszyla ze na wieczor padla nam jak mucha :-Dzreszta ona codziennie pada jak mucha tak sie wscieka :tak::-D
Ciagne meza w sobote na basen , zeby z Nami poszedl :tak:i poplywal , a jak nie to on pojdzie na silownie a my na basen - jest tak fajnie bo w silowni jest widok na basen wiec bedziemy sie widziec :-):tak:
Kiedy Maz bedzie na przepustce?

Ojjojoj Buziaczku to czeka cie jutro masa roboty:-D
Jak ty to wszystko godzisz ?
mi to brakuje czasu na pomalowanie paznokci:zawstydzona/y:a nieraz nawet to nałożenie kremu na twarz jest nie lada wyzwaniem bo w miedzy czasie Julek roznosi łazienkę
Mam nadzieje że Blani juz później nic nie było i to był tylko jednorazowy incydent.
Nieraz wystarczy ze jakiś włosek sie do podniebienia przyklei i katastrofa gotowa a my sie przy tym zamartwiamy na śmierć.
Ja to strasznie nie lubie chodzić z M na zakupy.Ostatnio jak kupowałam buty to nie było mnie moze pół godz on stał przed sklepem i non stop do mnie wydzwaniał zebym sie pospieszyla bo Julek marudził.:wściekła/y:Wziełam pierwsze lepsze tzn pierwsze przymierzane.
Mnie teraz czeka zakup Julkowi kapci bo juz mu paluch wychodzi.I musze poszukac na Allegro bo nie mam jak wybrac sie do miasta.a nie ma to jak przymiarka na miejscu.ale cóż mam nadzieje ze sie uda.

Julkowa -Moja tez bardzo lubi baseny , ostatnio jak bylismy na odkrytym nad morzem to tak sie wsciekala i plywala i chciala sie podtapiac tak sie cieszyla ze na wieczor padla nam jak mucha :-Dzreszta ona codziennie pada jak mucha tak sie wscieka :tak::-D
Ciagne meza w sobote na basen , zeby z Nami poszedl :tak:i poplywal , a jak nie to on pojdzie na silownie a my na basen - jest tak fajnie bo w silowni jest widok na basen wiec bedziemy sie widziec :-):tak:
Kiedy Maz bedzie na przepustce?
Buziaczku moj M jest na kontrakcie we Włoszech i wraca juz na stałe w listopadzie.:-:)-:)-(
To fajnie ze macie tak blisko na ten basen ,korzystajcie ile tylko sie da.:-Dbo sprawia to dziecią wiele frajdy a i wy się zrelaksujecie.
A twoj M jak tak poćwiczy porządnie to później padnie jak mucha razem z córcią:-D:-D:-D

Witam wieczorkiem.:-)
Cłopaki uśpieni, kolacje zjedzona, więc czas na BB.:-D
Dziś na drugi spacerek Maciuś wziął wrotki, które dostał od mojej koleżanki z Irlandii.:-) Strasnie mu się podobało, choć nie umie za bardzo jeździć.:-D

Kochana ja mam koleżanke w moim wieku co ma już troje 3,5 2, i 12m jakoś tak te dzieci mają to jest dopiero huragan...
2 chłopców najmłodsza dziewczynka, może tobie też jako trzecie dziewczynka się trafi:tak:;-);-);-);-);-);-);-).
Uuuu... no to bardzo jej współczuje. Trójka małych dzieciaczków... ja z dwójka nie mam czasem jak usiąść.
Co do córeczki, to chyba, że się zdarzy...;-) A jakbym miała się decydować na trzecie dziecko, to za jakieś 6 lat -o ile bym się w ogóle zdecydowała no i jeśliby warunki sprzyjały. Bo póki co to jest ciężko.:-(

Miłego pobytu w PL. Wypocznij sobie.:-)

Buziaczku zakupy widzę, że udane.:tak: Namiocik fajny (chyba wiem jaki-wyobrażam sobie;-)). Blania biedna.:-( Miejmy nadzieję, że to przekarmienie i nie powtórzy się więcej.:sorry2:
Trzymam kciuki żeby udało się z tymi tipsami.:tak:

Buziaczku zakupy widzę, że udane.:tak: Namiocik fajny (chyba wiem jaki-wyobrażam sobie;-)). Blania biedna.:-( Miejmy nadzieję, że to przekarmienie i nie powtórzy się więcej.:sorry2:
Trzymam kciuki żeby udało się z tymi tipsami.:tak:
To pewnie mial radosc z tych wrotek :tak:chyba wiem jakie , na buty zakladane:confused:
Wkleje fotki jak znajde chwile , szkoda ze filmiku sie nie da wkleic :-p bo pokazalabym wam jak roznosi swoj pokoj podczas korby :-D:-D
to jest ubaw :tak::-);-):laugh2:
Zobaczymy jak narazie spi , zmeczona :tak::-pwyszala sie ...a wieczorem juz byla taka zmeczona i wszystko niszczyla co na jej drodze , taka miala korbe :sorry2::rofl2:
Buziaczku moj M jest na kontrakcie we Włoszech i wraca juz na stałe w listopadzie.:-:)-:)-(
To fajnie ze macie tak blisko na ten basen ,korzystajcie ile tylko sie da.:-Dbo sprawia to dziecią wiele frajdy a i wy się zrelaksujecie.
A twoj M jak tak poćwiczy porządnie to później padnie jak mucha razem z córcią:-D:-D:-D
Moj maz zawsze ma sile na wszystko , chodzi spac prawie o 3 :angry:bo wczesniej nie moze zasnac...:szok:a ja razem z nim ...:zawstydzona/y:
Basenik mamy bardzo blisko wogule cale centrum sportowe:tak: szkoda ze wy macie tak daleko a ile kosztuje basen w Polsce?
Ojjojoj Buziaczku to czeka cie jutro masa roboty:-D
Jak ty to wszystko godzisz ?
mi to brakuje czasu na pomalowanie paznokci:zawstydzona/y:a nieraz nawet to nałożenie kremu na twarz jest nie lada wyzwaniem bo w miedzy czasie Julek roznosi łazienkę
Mam nadzieje że Blani juz później nic nie było i to był tylko jednorazowy incydent.
Nieraz wystarczy ze jakiś włosek sie do podniebienia przyklei i katastrofa gotowa a my sie przy tym zamartwiamy na śmierć.
Ja to strasznie nie lubie chodzić z M na zakupy.Ostatnio jak kupowałam buty to nie było mnie moze pół godz on stał przed sklepem i non stop do mnie wydzwaniał zebym sie pospieszyla bo Julek marudził.:wściekła/y:Wziełam pierwsze lepsze tzn pierwsze przymierzane.
Mnie teraz czeka zakup Julkowi kapci bo juz mu paluch wychodzi.I musze poszukac na Allegro bo nie mam jak wybrac sie do miasta.a nie ma to jak przymiarka na miejscu.ale cóż mam nadzieje ze sie uda.
Ja wczoraj malowalam pazurki , posprzatane mialam :tak:wiec malowalam :laugh2:
musze to zrobic wszystko bo jak nie to beda problemy ...:angry:
Ja lubie chodzi z Nim na zakupy jak ma czas duzo czasu i pieniadze :-Dbo jak nie to krzyczy a ja wtedy mowie koniec ide do domu i z mina :crazy:wracam :-D
Ja nawet nie mam szans zeby Blani kupic cos do ubrania(dzis kupilam swterek w paseczki bialo srebrny , i spodenki z bluza:tak:) bo wszyscy ja ubieraja , ja tylko zakaldam :sorry2::sorry2::sorry2: heh ale dostaje niezle ubranka z next wiec nie protestuje :-D:-Dale czasem mam ochote cos sama kupic ....u mnie ejst to samo maluje sie i jednoczesnie wyjmuje malej papier z buzi lub zabieram moje pedzle itp :sorry2::-Dtakie zycie matki roczniaka :-D:-D:-D

a tak po za tym dziewczyny ....ja chyba jestem w ciazy bo juz tyle mi sie okres spoznia ze ......:szok::szok::szok::szok::szok: i jakos go nie czuje za specjalnie - ale to nie mozliwe !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:no::no::no::no: chociarz powiem wam szczerze ze chcialabym miec znow malutkie :-pale tak za rok :-D

oj dziewczyny ale naskrobalyscie:-)
julkowa rzeczywiscie 100km na glupi basen to duzo:no:a nie ma gdzies blizej???
niusia wypocznij sobie a czy bedzie cieplo? u nas jak na dzien dzisiejszy burza ale jak masz jechac taki kawal to niech grzeje sloneczko:-D
buziaczku biedna Blania moze rzeczywiscie ja przekarmilas?:confused: fajnie ze zakupki udane ja tez juz dawno nie bylam a musze Julci butki kupic bo sandalki juz za male:no: ja maluje pazurki zawsze jak julcia spi wtedy mam pewnosc ze moge nic nie ruszac i spokjnie porobic;-) a co do tej ciazy robilas test? ja to mam jakas blokade na 2 baby:-(
ja z mojm tez nie lubie chodzic na zakupy sto pytan czy to na pewno jest potrzebne a po co to kupujesz jak julka ma tyle ubranek szlag mnie trafia dlatego zawsze chodze na zakupki z siostra:tak:;-):yes::yes:

Te wrotki, to zakładane na buty.:tak::laugh2:

Buziaczku mój małżonek nie lubi zakupów, nawet jak ma dużo czasu, to nie lubi chodzenia po sklepach. Dla niego najlepiej byłoby wejść do sklepu, kupić i wyjść, no ewentualnie jeszcze przymierzyć (ale nie za dużo i nie za długo;-)).:baffled:
Co do ciąży, cóż mogę Ci doradzić -kup test a potem będziemy się martwić.;-) Ale widzę, że już zmieniłaś zdanie -wcześniej mówiłaś, że najwcześniej za 6 lat.;-):-D:-D:-D:-p
A filmik to musiałabyś na np.youtubie umieścić, a potem tutaj wkleić link.:tak:
Co do kosmetyków, to polecam dać jej swoje stare opakowania po kosmetykach, jakieś stare pędzle, umieścić w kosmetyczce i jej dać.:tak: Będzie miała frajdę. Maciek zawsze "malował" się ze mną, a teraz Grzesiu.;-):sorry2:

reklama
Dobranoc wszystkim :-)
lece sie kapac bo mezowina wraca z pracy :tak:i bedzie masaz :-Drano odpisze:tak::tak::tak:tzn w poludnie :-p:-p:-p

Jutro kupie test :szok::szok::szok:ale oby byl negatywny .....bo nie jestem jeszcze gotowa na nastepny porod i chcialam popracowac jeszcze:-:)rofl2:, ale Moj powiedzial ze cieszyl by sie strasznie z nastepnej dzidzi ....:szok:wyobrazacie sobie :sorry2:ale ciaza nie choroba mozna pracowac w domu :tak:

Do góry