reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

reklama
Zajadam sie bananami ale ciesze sie ze mam ochote na owoce, wole zajadac sie owocami niz np boczkiem co robiłam w poprzedniej ciazy.Podobno od jabłek tez mozna utyc ale co tam od czegos trzeba nabrac kształtów;-) Dzis mierzyłam obwód brzucha i mam 87 w pasie,wiec brzuszek juz widac jak mam cos dopasowanego.Mnie sie podoba!!!! Krzyz boli mnie wiecej wieczorami. Czasami tez jezdzi mi strasznie po jelitach i nie mam na nic ochoty. Moze oprocz ...jabłka. Mam strzasznego lenia i nic mie sie nie chce a czasami jak dostane werwy to az sie kurzy taka mam energie. Dzis dzien babci wiec wszystkim babciom wszystkiego najlepszego!:-) :-)

Goska_29 - ja też bez przerwy objadam się owocami, ale ja mam hopla na punkcie kiwi :-D , oprócz tego mandarynki, jabłka i banany. Ciągnie mnie też do słodyczy, całe szczęście nie za często!
Mój brzuszek już bardzo widać ale nie przejmuję się tym, nawet sprawia mi to ogromną radość. W końcu jakoś czuję mojego dzidziusia :tak:

a ja dzis bym dala sobie reke uciac..no dobra - palec ;) za swiezutkie truskawki... takie fajusne, soczyste... ehhh..
zamiast tego dostal mi sie koktajl z mrozonek, ale lepsze to niz nic ;-)

w jednej ksiazce wyczytalam, ze powinnysmy jesc min. 2 owoce dziennie, a w kolejnej byl to juz kilogram.. ;)

zauwazylam ze u mnie pasje na kolejne odmiany owocow nastepuja falami.. byly mandarynki, pomarancze, kiwi, granaty, grejpfruty.... a teraz te przeklete truskawki grrr ;) jutro ide na zakupy, moze przekonam bejbiego do czegos innego;-)

Fajnie z tym dzidziusiem jest. Do tej pory zaskakuje mnie ochota lub jej brak na niektóre pokarmy :-)
Kiedyś kochałam ogórki kiszone, teraz nieznoszę nawet ich zapachu hihi.
A oprócz owoców co jadacie? Wszystko na co macie ochotę czy jakoś rozsądnie, z głową?
W mądrych książkach wymieniają ilości witamin itp potrzebnych codziennie dzidziusi ale to strasznie trudno przeżucić na to co jem. :no:

a ja mam apetyt ciągle na co innego... jednego dnia na słodkie, drugiego na słone, a trzeciego jem same owoce, bo na nic innego nie mogę patrzeć :) taki urok ciążowy :)

CZESC
Ja mam usg dopiero ok 10 lutego wiec jeszcze sobie poczekam, rozmawialam z lekarzem o plci w tak malutkiej ciazy.Ponoc dopiero ok 20 tygodnia daje 80 procent pewnosci wiec juz nie wiem kto ma racje.
Jesli lekarz to jeszcze sobie poczekam!!!;-)

reklama
Patina ;-) jak to jest ?????moja ciąża jest mniejsza od twojej tylko 4 dni, a rodze 41 dni pozniej( w przypuszczeniu) jak wiec to sie tak uklada na suwaczkach????

Do góry