reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Witam wieczorowa pora:tak:
Myslalam ze bede miala duzo do czytania a tu o...zaskoczylyscie mnie taka cisza;-)
Jak Wam idzie odstawianie od piersi? Ja dzis chcialam przeprowadzic test i nie chcialam mu dac to jaka awantura i szarpanie za bluzke! nie wiem co to bedzie jak naprawdzie bedzie koniec, biedny synus:-(
W przyszly czwartek mam wizyte po tabletki wlasnie na odstawienie.
Mam pytanie, moze to tylko moj wymysl ale wydaje mi sie ze jedna piers mam teraz troszke wieksza, moj M mowi ze moze to byc od tego ze czesciej ja podaje, jak myslicie jak skoncze karmic to beda tej samej wielkosci? Jak to wyglada u Was?

Pozdrawiam
Ja tez juz powoli myślę o odstawianiu na razie udało sie ograniczyc i w ciągu dnia już nie cyca chyba że ma jakiś kapryśny dzień to sam się domaga ciągnąc za bluzkę albo gryząc po ramionach
Co do kształtu to wydaja mi sie ze sa takie same ale tak jak piszę buziaczek jędrność juz nie taka sama.wogóle to wygladaja tragicznie bez biustonosza jak afrykańskie dziewcze :-D
Mimo to nieżałuje że karmię piersią i brakować mi będzie tego naszego cycania.

buziaczku fajnie że udał wam sie wypoczynek
Nam udało sie choć na tydzień nad morze Było cudownie.a gdy pogoda nie dopisywał(większośc czasu:baffled::-D)chlapaliśmy się aqa parku tam to juz w ogóle Julek miał raj nie ziemski woda cieplutka liczne inne wodne atrakcje.
Odnosnie mowy to nie masz sie czym martwić bo dzieci w tym wieku tak maja maja teraz duzo innych ciekawych zajęć.Julek też przestał gadać jedynie mamma ale to też w chwilach rozpaczy a tak na wszystkich woła eeeeeeeee
ankami to fajnie ze alergia nie daje sie tak w znaki i mozecie probowac czegos wiecej oby tak dalej .
Podziwiam mamy takich maluszków ze sobie tak swietnie radza.Ja tu sie codziennie glowie odnosnie posiłków i pomysłow na nie (pomimo iz Julek jada raczej wszystko chyba ze czegos nie lubi) a co dopiero taka dieta alergika.To dopiero wyzwanie.

reklama
No nareszcie troszke popisałyscie:-D

Ankami- super ze przechodzi po mału Twojej Łucji,mojej jescze raz na jeki8s czas wyskoczy taka wieksza szorstka plamka na pleckach ale to nic w porownaniu z tym co kiedys sie dzialo....

Niusia- jeszce karmie piersia,ale tylko rano,potem ok 18 i potem jak chce to na noc,dziwie sie ze nie zawsze chce na noc kiedys to bylo musowo,pewnie po kaszce ma juz dosc;-)
Ja tez mam jedna piers tyci mniejsza ale to od zawsze....ale wydaje mi sie ze jest tak jak napisala Buziaczek.No i oczywiscie flaczki sie zrobiły:baffled: nic nie pomogło zadne kremy :no:nic,dobrze ze nie mam rozstepow....

Buziaczku- nic sie nie przejmuj tesciowa,och co z niej za kobita...kazde dziecko ma swoj czas,zacznie mowic zanim sie obejzysz.Twoja chodzi juz od dawna,moja za to wcale.Amelka mowi pojedyncze slowka jak "mama''(tylko wtedy gdy jest jej zle lub boi sie) ''tata'' i na wszystko woła ''ada'',a to juz od dawna ta ''ada'' i ''ada''.Jestem pewna ze gdy moja zacznie chodzic to przestanie mowic....takie to etapy mają dzieci.

pozdrawiam

No nareszcie troszke popisałyscie:-D

Buziaczku- nic sie nie przejmuj tesciowa,och co z niej za kobita...kazde dziecko ma swoj czas,zacznie mowic zanim sie obejzysz.Twoja chodzi juz od dawna,moja za to wcale.Amelka mowi pojedyncze slowka jak "mama''(tylko wtedy gdy jest jej zle lub boi sie) ''tata'' i na wszystko woła ''ada'',a to juz od dawna ta ''ada'' i ''ada''.Jestem pewna ze gdy moja zacznie chodzic to przestanie mowic....takie to etapy mają dzieci.

pozdrawiam
A Ja rozstepiki mam ...na piersiach i to od wewnetrznej strony ale jak zaloze bikini to tak strasznie nie widac bo nie sa sine :no::wściekła/y:
Nie martwie sie bo Tesciowa sie nie zna , ale tlumaczy Mi tym ze jej corka uczyla sie psychologii dziciecej i mowi ze powinna juz uczyc sie i mowic cos...a Ona mowi ale nie przy nich i po swojemu tylko :sorry2: a u Blani to kaka i koko i gege wszystko.dzieki za otuche ;-)

Ja tez juz powoli myślę o odstawianiu na razie udało sie ograniczyc i w ciągu dnia już nie cyca chyba że ma jakiś kapryśny dzień to sam się domaga ciągnąc za bluzkę albo gryząc po ramionach
Co do kształtu to wydaja mi sie ze sa takie same ale tak jak piszę buziaczek jędrność juz nie taka sama.wogóle to wygladaja tragicznie bez biustonosza jak afrykańskie dziewcze :-D
Mimo to nieżałuje że karmię piersią i brakować mi będzie tego naszego cycania.

buziaczku fajnie że udał wam sie wypoczynek
Nam udało sie choć na tydzień nad morze Było cudownie.a gdy pogoda nie dopisywał(większośc czasu:baffled::-D)chlapaliśmy się aqa parku tam to juz w ogóle Julek miał raj nie ziemski woda cieplutka liczne inne wodne atrakcje.
Odnosnie mowy to nie masz sie czym martwić bo dzieci w tym wieku tak maja maja teraz duzo innych ciekawych zajęć.Julek też przestał gadać jedynie mamma ale to też w chwilach rozpaczy a tak na wszystkich woła eeeeeeeee
.
Gosiu - Wymiekam z Toba :-D:-D:-D AFRYKANSKIE DZIEWCZE !!:tak::-)
Hahaha dobre ale naprawde dopasowane do piersi slowo :tak::-D:-D:-D haha
Mama Blanka wola rano jak wstanie jak jej zle :tak:
Super ze wakacje wam sie udaly nasze byly w kit , zreszta juz wiesz...:sorry2:

Ok trzymajcie sie do jutra dziewczynki , papa

Witam:-)

Nie bylo mnie kilka dni a Wy sie tak rozpisałyście:szok::szok:Grzesiowi tak się spodobało przebywanie na dworze że do domu nie chce wracac:-)Jak tylko zobaczy że drzwi się uchylaja to juz go nie ma:-DA co on wyprawia....:confused:
agaa321,buziaczku też nie wiem jak to przetwam...no ale idę do pracy i nie mamy z kim Grzesia zostawić:-:)-(Na opiekunkę nas nie stać a do złobka miejsc tez nie ma..To jedyne wyjście...Będzie mi bardzoooo ciężko...:sad::sad::sad:Nie wiem czy będe tu nawet zaglądać.....
Niusia_83 mam ten sam problem co Ty..Grzes robi dokładnie to samo..

Teraz powinno się udać odstawienie od piersi chociaż Grzesiowi będzie napewno bardzo ciężko...Mam nadzieję ze babcia sobie da rade...
Ja nie mam rozstępów na piersi ale mam na udach...:-(A jedna pierś zawsze jest większa tak więc nie ma się czym martwic...

Miłego dnia zyczę dziewczyny:-)

Witam:-)

agaa321,buziaczku też nie wiem jak to przetwam...no ale idę do pracy i nie mamy z kim Grzesia zostawić:-:)-(Na opiekunkę nas nie stać a do złobka miejsc tez nie ma..To jedyne wyjście...Będzie mi bardzoooo ciężko...:sad::sad::sad:Nie wiem czy będe tu nawet zaglądać.....
Niusia_83 mam ten sam problem co Ty..Grzes robi dokładnie to samo..

Teraz powinno się udać odstawienie od piersi chociaż Grzesiowi będzie napewno bardzo ciężko...Mam nadzieję ze babcia sobie da rade...
Ja nie mam rozstępów na piersi ale mam na udach...:-(A jedna pierś zawsze jest większa tak więc nie ma się czym martwic...

Miłego dnia zyczę dziewczyny:-)
Uuu widze ciezka sytuacja .
U Nas bedzie to samo prawdopodobnie w grudniu jak pojde do pracy na 5 do 13 to chce zeby Maz sie zajol Blanka ale , jak On sobie da rade to nie wiem ...ciezko bedzie.
A gdzie bedziesz pracowac?
Postaraj sie chociarz czasem do nas pisac ...bo bedzie smutno bez Ciebie :-(i Grzesia .
Buziaczki zmykam dalej posprztac i jak Blania wstanie isc na spacer :-)

Oj bardzo ciężka.....Będę pisała co tam u Grzesia i jakie postepy robi:-)Bedą to relacje babci:-)
Bedę pracowała w sklepie z odzieża pracowała tam na zlecenie.Wtedy mąż sie zajmował Grzesiem.Teraz co drugi dzień ma służbę więc nie da rady.Nie było innego wyjścia.Ciesze sie ze na Rodzicow mogę liczyć:-)
buziaczku avatarek śliczny:-)

Oj bardzo ciężka.....Będę pisała co tam u Grzesia i jakie postepy robi:-)Bedą to relacje babci:-)
Bedę pracowała w sklepie z odzieża pracowała tam na zlecenie.Wtedy mąż sie zajmował Grzesiem.Teraz co drugi dzień ma służbę więc nie da rady.Nie było innego wyjścia.Ciesze sie ze na Rodzicow mogę liczyć:-)
buziaczku avatarek śliczny:-)
Dziekuje !
A to do Twoich rodzicow jedzie?
a daleko?
Ja bym nie chciala zeby moi Tescie sie zajmowali Blanka na dluzsza mete ...bo ma to zle skutki. zreszta jestem zazdrosnica o Blancie i trudno jest wiecie :-D:-p:-p
co tu taka cisza? chyba wszystkich wymiotlo na weekend?:sorry2:

Dziekuje !
A to do Twoich rodzicow jedzie?
a daleko?
Ja bym nie chciala zeby moi Tescie sie zajmowali Blanka na dluzsza mete ...bo ma to zle skutki. zreszta jestem zazdrosnica o Blancie i trudno jest wiecie :-D:-p:-p
co tu taka cisza? chyba wszystkich wymiotlo na weekend?:sorry2:

Tak do moich rodziców:-)Troszkę daleko...130 km:-(Teściowa mieszka kawał drogi-430 km ale nie dalaby rady Grzesiowi.No i ja tez nie chciałam żeby tam jechał..

Pewnei wszystkie dziewczyny powyjezdzały;-)

reklama
julkowa super masz chlopakow:-)Zdjęcie w podpisie super:-):-)Juleczek taki szczęśliwy:-)
Dziekuje bardzo :happy2:
masz racje Julek wtedy byłó bardzo szczesliwy bo z tatusiem:tak:
Twój synek równie pieknie wygląda a ta ramka w tym kolorze bardzo do niego pasuje:tak:
buziaczku jestem ślepa nie zauważyłam nowego avaterka i teraz podpis odrazu przykuł moją uwage -wygladacie pieknie niezłe z was laseczki:-D:tak:

Do góry