reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

reklama
Cześć.
Miałam dziś straszny dzień -jakiś taki nerwowy i wkurzający. :dry::growl::-(Ale na szczęśćie już się kończy i mam nadzieję, że jutro będzie lepiej.:tak::-)

Paaulisia super, że impreska urodzinowa się udała. No i gratulujemy ząbków.:tak::-)

Aga ale Ci zazdroszczę, tego wyjazdu.:blink: Super mam nadzieję, że pogoda Wam dopisze i wypoczniecie.:tak::-)
My nie mamy żadnych planów wakacyjnych (bo środków nie ma:-().

Co do planów na wakacje to jutro lecę po druczek na dowód dla Julaska,bo z wyjazdem to u nas nigdy nie wiadomo;-).Naleci nas wypad,2 dni przed wyjazdem szukamy kwatery i to jest najfajniejsze.Znając życie to pewnie w okolicy 15 sierpnia gdzieś wybędziemy,bo to długi weekend akurat w tym roku a mój u prywaciarza robi i tak to z urlopem jest:wściekła/y:.

tak przypaddkiem natrafilam na wasz watek o kolczykach Mamusiu Blaneczki przebilas swojej bperelce juz uszka???
ja Julce przebilam uszka(oczywiscie u kosmetyczki) jak miala 7 mieisecy poplakala ale zaraz zapmniala uszka ladnie sie goily i do tej pory nie rusza kolczykow, chrzesnica mojejgo meza ma 3 miesiace a w jej uszkach sa kolczyczki slicznie wyglada

Ja nie przebiłam i nie mam zamiaru, będzie kiedyś chciała to sobie przebije, ja nie ingeruje.
Może dla kogoś to śmieszne ale mój M jest przeciwny takiego rodzaju upiększaniu, a ja nie, ale i tak nie przebije (oczywiście nie sama tylko kosm..).

My niestety na wakacje teraz musimy już jechać bo mój póżniej urlopu nie dostanie:wściekła/y:Za granicę jeszcze trochę się boimy jechać z Karolinką,a wstyd się przyznać,ale ja jeszcze nad morzem nie byłam.
Co do kolczyków to ja jestem zdania, że taki maluszek ich nie potrzebuję. Ale jak tylko Karolina mi powie, że chce to pójdziemy przebić uszy.Wcześniej to jak dla mnie jest trochę bez sensu bo dziecko nie wie co to jest i może zrobić sobie krzywdę. Znam przypadki rozerwania ucha i ja bym nie ryzykowała. No ale każdy robi jak uważa.
Pozdrawiam

Julkowa,tulaski ogromne dla Ciebie i Julka.My już przechodziliśmy rotawirusa:tak:.Szczepienie już nic nie da:no:,bo do 6-go m-ca się kłuje:tak:.Na biegunkę super jest hoeopatyczny DIARHEL(25zł) a żeby nawodnic to FLORIDRAL(elektrolity i DICOFLOR-pre i pro-biotyki).Możesz podac kaszki smakowe na wodzie dosłodzone do smaku albo podac mleko sojowe(Bebiko sojowe,Isomil{recepta} lub preparat mlekozastępczy{Nutramigen lub Bebilon Pepti}) - one są polecane przy biegunkach.
Marta - widze ze znasz lekarstwo na wszystko :-), powiedz mi kochana moze wiesz clemastinum na co podaje sie dziecia? (zgubilam ulotke)

Oczywiście nikogo nie potępiam:) każdy robi jak uważa.

Pozdrawiamy
Widzialam raz akcje z przebijaniem uszu dziewczynce ktora miala chyba z roczek. Dla mnie to tragedia! Widzialam tez twarz kosmetyczki ktora miala przekuc te malutkie uszka.....! Dziecko plakalo bardzo......... Nigdy tego nie zapomne.... Moja Jasminka nie ma kolczykow. Jak bedzie chciala to wtedy nad tym sie zastanowie. Podziwiam Was dziewczyny ze decydujecie sie na kolczyki dla waszych coreczek tak szybko. Zeby dzieci nie plakaly:-(

reklama
Do góry