reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Dziekujemy

Buziaczku gratulujemy umiejetności picia z kubeczka :tak: u nas na razie zastój w tej kwestii a nawet odłozyłam to na później a to dlatego że Julek ogólnie mało pije bo woli cycusia.
Dziekuje :tak:

Marta,Buziaczek wyobrażam sobie jakiego miałyście stracha o ogrom nerwów.Ja ostatnio sie tak zdenerwowałam jak zobaczyłam Julka siedzącego na brzegu łóżka.Julek spał na naszym łóżku a ja wyszłam do kuchni po zupę dla siebie wracam,wchodząc do pokoju to sie przeraziłam,nie wiedziałam czy rzucić talerz i do niego biec a z drógiej strony to bałam sie że on bedzie pierwszy i zrobi gwałtowny ruch spadając z łóżka.Na szczęście tak nie było do konca dnia serce waliło mi jak szalone.Aaa i jeść to mi się nawet odechciało.
Kurcze taka ładna pogoda a my musimy siedzieć w domku idzie ześwirowac julek mimo że chory rozrabia na całego a najbardziej lubi robic cos co mu zabraniam usmiechając sie przy tym "szelmowsko" oj nie łatwa jest rola matki brzdąca w tym wieku.Zabawki się znudziły i co tu robic z takim wulkanem w domu ?brak mi juz pomysłów.
Kazda z nas juz chyba przezyla jakiegos stracha w zwiazku z naszymi pocieszkami :sorry2:
Moja Blaneczka dzis wlasnie nabila pozadnego guza ...bawila sie przy odkurzaczu jak gotowalam obiad i nagle placz patrzymy z mezem a Ona sliwa na pol czola wielka niebieska sliwa :wściekła/y::wściekła/y::-:)-:)-( dziewczyny czy jest jakis krem do guzow?? czy nie ma takiego specyfiku ? strasznie wyglada a jak napuchlo ....mowie wam co ja mam sie z tym naszym malym szogunem wscika taka ze ho ho :rofl2:uczy sie chodzi juz dala sama 4 kroczki dzis :tak::tak::tak: jeszcze miesiac i bedzie smigac sama :tak:

Dziewczyny jakie macie zabawki teraz dla Maluchow ? Bo ja Blance chce kupic cos takiego fajnego do pchania zeby nauczyla sie przy tym chodzic bo chodzika nie kupuje bo sa blee, i chce cos fajnego ...i nie wiem co ?:sorry2:

a dzien nam minol jak zawsze standardowo ...po poludniu na plac zabaw i tak caly dzien Blancia sie juz opalila troszeczke :tak::tak:dzis msigala bez czapki, bez rajstopek tylko sukieneczka , bodziaki, i bluzeczka na krotkim rekawku tak dzis u nas smazylo:-):-):-)jest cudownie oby tak dalej bo az sie chce zyc :tak::-D.
Z tej pogody pokonalam wkoncu 3 prania i prasowlaam 3h :szok::no:nawidze prasowac :-D:tak:;-)wole pojsc na spacerek :-D:-D leniwa jestem co :-p:-p

Mowilam Wam ze w czerwcu lecimy na wesele , i Mooj Maz zabiera mnie na zakupy w sobote po nowa sukienke i wymarzylam sobie turkusowa i koniecznie musze ja miec :tak::-pa noi wloski sobie robie wkoncu a pazurki juz dopiero w Pl u przyjaciolki tez turkusowe:tak:;-)mowie wam jak sie ciesze ze cos zrobie wkoncu dla siebie :-pbo jestem juz taka zaniedbana :baffled::-:)zawstydzona/y::no::wściekła/y:ah ta rutyna OK zmykam spac jutro moze wpadne na dluzej ale nie obiecuje .....paaa

reklama
Buziaczku Super! Gratulejemy Blani pierwszych kroczków.:tak: Ja myślę, że wcześniej niż za miesiąc i będzie biegać.;-):-) A jeżeli chodzi o "pchacza", to my, po Maćku, mamy takie cóś: FISHER PRICE CHODZIK JEŹDZIK PCHACZ GRA ŚWIECI (356941705) - Aukcje internetowe Allegro Ale póki co Grześ, jak go postawię koło tego,to siada i raczkuje sobie dalej.:baffled::-D:rofl2: No cóż wszystko w swoim tempie.:tak:
A na stłucznia (skaleczenia) stosuję Bepanthen plus (krem) -on chłodzi, dezynfekuje i przyspiesza gojenie (podobno, bo sama na sobie nie testowałam;-):-D).:tak:
Fajnie, że zajmiesz się sobą.:tak: A jak już "przejdziesz metamorfozę";-) proszę o foteczki.:tak::-)

P.S.Ja też nienawidzę prasować:no: -dlatego właśnie zalega mi sterta i jakoś nie potrafię się wziąć.:sorry2:

A u nas dzień jak co dzień -nic nowego.:rolleyes2:

A ja mam doła. Wczoraj odwiozłam M do wojska i uwierzcie-przeryczałam cały dzień i noc i nie miałam siły nawet dzieckiem się zająć... NIby bywało miedzy mną a M źle ale to pokazało co do siebie czujemy...

A ja mam doła. Wczoraj odwiozłam M do wojska i uwierzcie-przeryczałam cały dzień i noc i nie miałam siły nawet dzieckiem się zająć... NIby bywało miedzy mną a M źle ale to pokazało co do siebie czujemy...
Uwiez mi kochana wiem co czujesz z nami jest tak samo dobre i gorsze dni a pomimo to tęsknota wielka.teraz tym bardziej jak Julek jest chory a męża przy nas nie ma.Miesiąc szybko zleci i znowu sie zobaczycie.A wtedy cieszyc sie bedziecie soba do woli.
Ja żeby tak nie tęśknic przypominam sobie te gorsze dni i zaraz mi przechodzi.:-D No i bardzo w tęsknocie pomaga mi Julek bo jak tylko zaczynam płakać:-( to patrzy na mnie z taką czułością że zaraz mi przechodzi.
Powodzenia życzę wytrwałości.

Dzięki Julkowa. U mnie wczoraj było to samo,jak płakałam to Kacper do mnie przyszedł i tak się spojrzał.
Lipa.9 miesięcy przed nami....

Julkowa, Iiwka strasznie Wam współczuje.:-( Życzę żeby ten "samotny okres" szybciutko minął.:tak:
attachment.php

A ja wpdam na chwilke bo Blancia jeszcze spi od 11 :-D maly leniszek zjemy obiadek i idziemy na spacerek :tak:;-) pozdrawiam was glowa do gory Laski odpoczniecie od tych Mezowin :-p:-D:-)

Wiem ze jest ciezko ....no ale taka wlansie jest sprawiedliwosc w pl:crazy:

reklama
Hej ...ale tu pusto jacie ...ale was wywialo dzis ...:-:)-(

Nie dolujcie sie laseczki , glowka do gory zobaczcie jak szybko minol czas od porodu a czas bez mezusiow minie jeszcze szybciej bo maluszkami sie zajmujecie calymi dniami a na wieczor nie ma sie juz sily tylko sie idzie spac wiec dzien za dniem minie szybciutko :tak:;-):-)

Blaneczka spi a ja ogladam sobie na wspolnej ;-)

Mam do Was pytanie; Czy Wasze dzieci jak sie kapia to tez zucaja sie do wanny na plecy i uderzaja glowa? Bo moja Blanka tak sie zuca by uderzyc glowa..:dry::sorry2: tak sie cieszy z wody ze az mocno uderza glowa, podtapia sie i cieszys sie z tego ...ale taskie uderzenia to niebezpieczne sa przeciez ...nawet jak ja trzymam za reke to to robi.nie moge jej powstrzymac wogule ...cale 20min by to robila...tak jej sie podoba :nerd::dry:

A Ja jestem juz taka zmeczona ale jeszcze pomaluje sobie paznokcie ...:-Di uderze w kapielke i do wyrka bo jutro college....i egzamin 19 maja , strasznie sie go boje ....:wściekła/y:bo nawet nie mam za bardzo czasu zeby do niego usiasc i zmobilizowac sie by sie pouczyc :zawstydzona/y::szok::crazy::wściekła/y:lenistwo przez ladna pogode:-D.
Brrrr......:nerd:

Do góry