reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Chwalę się :)

dzidzia112122007cophs5.jpg

i jeszcze raz :)

dzidzia212012007yf4.jpg

jak Wam się podoba mój Maluszek??? :-):-):-):-):-)

reklama
twój maluszek fajowy- ;-) ja już napisałam co myślę w galerii:) po co mam się powtarzać:-Dpozdrawiam

Teraz wcinam śniadanko i lecę oglądać ten program na tej 2

praktycznie po programie, był pokazany poród-ja chcę cesarkę!!!!!
mój mąż nigdy nie będzie przy porodzie to dla mnie wydawało się takie niesmaczne(mimo że to sama natura) a facetowi może wydać się to samo-po prostu to moje zdanie. program ciekawy-dzięki że dałyście znać że coś takiego będzie w tv;-)

Ja oglądałam, żaluje ze nie widziałam pierwszej częsci, bo tutaj była 2 połowa ciązy i poród (brrrrrr).
Zebrra, SLICZNY dzidzius!!! no sliczny po prostu. Jaki ma kształtny nosek :-) Ja tez mam wydruk - musiałam się upomnieć oczywiscie - ale jest bardzo kiepskiej jakosci, poczekam na kolejne badanie z przeziernością karkową i wtedy wstawię. Małe ok, ma 5 cm, strasznie się wierciło i machało nóżką :-) Natomiast lekarz doprowadzil mnie do szału i kończe z nim nieodwołalnie, najpierw na moje pytania związane z tematem "wada wzroku i torbiel a cc" zakończyl krótkim stwierdzeniem, że powinnam pójsc do okulisty aby wystawił mi zaświadczenie ze mogę rodzić naturalnie, na moje pytanie "a co jeśli mam zmiany na siatkówce" odpowiedział ze przy takiej małej wadzie (-5,5!) one nie występują (??!!! zmiany na siatkówce NIJAK się mają do wielkości wady!), torbiel w ogóle olał (a uprzedzano mnie że może pęknąc nawet podczas gry w tenisa, więc na zdrowy rozum, co dopiero przy porodzie?) a na koniec mnie dobił mówiąc abym na nastepne usg wzięła kasetę video, na moje pytanie o cd uciął krótko ze nie dysponuje taki sprzetem, czujecie?? sorry kto uzywa teraz video, po co mi kaseta skoro będę mogła sobie ją wsadzić gdzieś, bo nikt ze znanych mi osób nie ma odtwarzacza??!! sorry poniosło mnie, ale wściekłam się i od razu dzisiaj umówilam dokładnie za tą samą kasę na usg do Diagmedu, na super sprzęcie 3 i 4D. Co za palant! Uch, nie mogę się denerwować bo na filmie było ze dzidziuś czuje negatywne emocje matki..

Bazylia-faktycznie zmień lekarza, co mogę napisać, sama się na jednym zawiodłam i mam dosyć, już na mnie nie zarobi, faktycznie mało kto teraz używa video, nawet moja babcia ma dvd!!!!!!!

Bazylia Kochana nie denerwuj się, nie ma sensu... Najważniejsze, że z dzidzią jest wszystko w porządku!!! Lekarza możesz zmienić, może poszukaj na forum gazety, tam jest tak zwana lista białych ginekologów z podziałem na miasta, więc może tam znajdziesz kogoś godnego zaufania...

Najbardziej wkurzył mnie tym, ze przyjmuje tez w LIMie i wystarczyłoby powiedziec abym przyszła na to jedno usg tam, ale nie, on oczywiście wolał zrobic je na starszym sprzęcie ale u siebie prywatnie. Szkoda gadać, a dodam ze to własnie jeden z tych wychwalanych pod niebiosa na forach lekarzy. Teraz idę do Diagmedu do Osóbki-Morawskiego i tam już pewnie zostanę, przecież nie będę w nieskończoność zmieniać lekarzy.
Dziewczyny, skoro wyniknął temat filmu i Marika wspomniała ze nie chciałaby aby jej facet był przy porodzie, ciekawa jestem waszych opinii na ten temat? powiem szczerze i nie wstydzę się swojego zdania, że dla mnie poród - np. oglądany z takiej perspektywy jak w dzisiejszym filmie - to mega obrzydliwe wydarzenie. Wiem, że tak to natura wymyśliła, ale co z tego? za przeproszeniem, wypróżnianie się tez do najpiękniejszych wrażeń estetycznych nie należy, ale nikt nie próbuje udawać ze jest inaczej! denerwuje mnie to całe gadanie ze poród to piękne przeżycie i jak to niektóre laski mogłyby nic innego nie robić, tylko rodzić dzieci, wyrażając przy tym lekką pogardę w stosunku do tych, które miały cc. Sorry, dla mnie to po prostu ohyda, nie mówię ze jestem za cesarką za wszelką cenę, ale mówiąc szczerze nie chciałabym przeżyc czegos takiego jak ryk, wycie, błaganie Boga aby mnie dobił i robienie pod siebie, w dodatku z moim ukochanym przy boku!!! Co myślicie?

a ja wlasnie ostatnio gadalam z facetem ktory byl przy porodzie swojej zony powiedzial ze super przezycie nie do opisania az mnie to ucieszylo bo widzialam ze przekonalo to mojego jeszcze bardziej zeby byc ze mna:-) ....i ja tez chce zeby byl bo wiem ze to pewnie nawet przez bol ryki litry krwi i nie wiadomo co jeszcze bedzie piekna chwilka wiec chce zeby dla niego tez...

reklama
Bazylia- szanuje twoje zdanie, mam zresztą podobne na ten temat.
Mam kilka przykładów-znajomych a nawet w rodzinie" wspólnego "rodzenia, opinie są różne, ale to na pewno nie takie piękne przeżycie-rodzenie samo w sobie, piękne może być to jak ci położą dzieciątko na piersi aż się łezka kręci.....ale nie parcie, czy skurcze. mi dali takie znieczulenie że chciało mi się wymiotować ale się powstrzymywałam, kumpela jedna, druga nie wytrzymały i wymiotowały..jedna zrobiła jeszcze pod siebie-i dzisiaj żałuje że jej facet to oglądał....a co dopiero jak ci się wszystko rozszerza rozciąga i wychodzi główka-do tego czasem hemoroidy.....nie wiecie co to obrzydliwe, ja miałam jedną cesarkę, teraz mogę rodzić nat bo nie mam przeciwwskazań, przyznam że się boje, i mnie to " razi" że moje skarby zostaną nadszarpnięte...o matko skończę ten temat bo mi słabo:-p:szok::-D:laugh2:

Do góry