reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Wiecie co dziewczyny właśnie siedzę, piszę pracę licencjacką i słucham muzyki ... leci "Do E." Ich Troje i wiecie co zaczynam mieć przeczucie że to będzie dziewczynka :-)

Bazylia u mnie lekarz za 100 zł to daje ze 3 zdjęcia i nie pyta czy chcesz czy nie tylko wręcza :-)

[url=http://pregnancy.baby-gaga.com/]
dev181pr___.png
[/url]

reklama
sory nie na temat ale znalazłam taki kawał:
Żona wraca do domu i widzi na drzwiach kartkę.
Czyta: Na sprzedaż - żona. Ostatnio niewiele używana. Cena 360 zł. Informacja - na miejscu.
Małżonka robi swojemu mężowi awanturę. - Wcale nie o to chodzi, że chcesz mnie sprzedać, ale że tak tanio?! Skąd wziąłeś tę cenę?

- Już Ci mówię - 80 kg mięsa po 2 to daje 160 plus zlota obraczka - 200. Razem 360 zł. Gra?
Następnego dnia mąż wraca z pracy i widzi na drzwiach kartkę napisaną przez żonę:
Na sprzedaż - mąż. Ostatnio niewiele używany. Cena 0,67 zł . Informacja - na miejscu.
Tym razem awanturę robi mąż. - To ja Cię wyceniłem na 360 zł, a ty mnie za jakieś grosze chcesz opchnąć?
- Już Ci mówię - Dwa jajka po 0.32 to daje 0,64 plus 10 cm rurki za 0,03. Razem 0,67 zł. Gra?

Jutro jest ten program na tej dwójce? muszę sprawdzić i nie przegapić:)

zebrra - koleżanka ma 29 lat :-)

martwię się o to NT (przezierność fałdu karkowego) - ja niestety nie miałam zbadanego między 11-14 tyg. i kolejny powód do zmartwień :-( czy jest jakieś badanie które można zrobić później a działa na podobnej zasadzie?:confused:

Alkmena-ja też nie będę miała tego badania:zawstydzona/y: bo teraz zobacz który tydzień mi leci a idę dopiero za dwa tyg, wiecie co, dobrze że robią takie badanie, ale jesteście młodziuchne a ryzyko urodz dziecka z zespołem downa jest największe po 35 roku życia, wiem że są i młodsze kobiety które rodzą takie dzieci, ale głowa do góry to baaaardzo rzadkie przypadki-zresztą porozmawiaj na ten temat z lekarzem może cię uspokoi

martwię się o to NT (przezierność fałdu karkowego) - ja niestety nie miałam zbadanego między 11-14 tyg. i kolejny powód do zmartwień :-(

Alkmena, to nie jest powód do zmartwień - przecież to że nie miałaś zbadanego NT wcale nie oznacza, że będzie źle.
My to i tak mamy dobrze - moja mama przez całą ciążę (a właściwie przez 2) nie miała ani jednego USG, zobaczcie jakie dawniej kobiety musiały być twarde i ufać, że będzie OK. Spróbujcie brać z nich przykład pomimo tych wszystkich współczesnych udoskonaleń :)
Nie zadręczajmy się na zapas - przecież wiadomo, że będzie git :tak:

reklama
Do góry