reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

reklama
Ja własnie pracuje i narzie nie zdecydowlaimsy sie na modyfikowane. sciagam codziennie rano butle: robie tak bartosz oproznia jedna piers a w drugiej laktator elektryczny TUFI. W 5 minutek mam 120 ml maly dostaje to po ok 3 godzinach i pozniej jak przychodze z pracy po 6 (bo ja wynegocjowalam 2 godziny na karmienia , to byl moj warunek) to dostaje cycusia. W miedyczasie jeszcze obiadek.

Taki mam sposób na odciaganie. Mój synek dziala na mnie tak ze gdy on ssie naplywa mi pokarm. Jak probowalam sciagac sama to przez godzine sciagalampol butelki z wielkim trudem . Moze sprobuj tak. Tak pozatym to niecierpie laktaora ... :dry: ale czego sie nie robi dla dzidzi. Oczywiscie zastanawiam sie nad sztucznym ,ale nie wiem jakie bo maly ma lekka skaze bo moim mleku , a jakie sztuczne mu podac ?

Pozdrawiam

Dzis udało mi sie ściągnac tylko 60 ml:-( kurczaki ciezko bedzie....musze zaopatrzyc sie w te woreczki i zobaczymy

Byłam pewna ze mleka mozna mieszac ze sobą:sorry2: a tu klops....A o tych przerwach w pracy to nie wiedzialam....co prawda nie pracuje w Polsce ale pewnie tu tez cos przysługuje.W środe ide na rozmowe z szefem wiec sie zapytam i zobaczymy

dzieki za odpowiedzi pozdrawiamy​
Usiadłam i pomyślałam jak to było jak przy córeczce wracałam do pracy.
Rano ściągałam mleko zanim mała wstała. Szykowałam się do pracy i piłam sok albo wodę, potem karmiłam Jaśminkę. To co ściągnęłam mała dostawała rano jeszcze przed deserkiem, deserek, potem rozmrożone mleko, obiadek, herbatka, jakaś chrupka, biszkopt i jakoś zleciało do 16-tej. Wracałam do domu i zaraz cycałam córcię.
Zamrazaj każdą ilość mleka potem możesz połączyć.:-)
Jak się nie uda wytrwać na mamusinym mleczku to sztuczne też nie jest złe.
życze powodzenia

Saratonie,spróbuj najpierw jakieś HA a jak będzie skaza wychodzić to na receptę jest Bebilon Pepti albo Nutramigen(to mleko bez mleka):tak:.A jeśli wszystko OK to na zwykłe modyfikowane.My jedziemy na sojowym ISOMIL-u,też na recept,trochę ciężko się rozpuszcza al można je po przygotowaniu trzymać w lodówce 48 godzin.Ja przeważnie robię zapas na 1 karmienie:tak::-).

Saratonie- w 5min masz 120ml-super!!! chyba zaopatrze sie w elektryczny laktator,bo mam taki na pompke....brrrrrrrrr beznadziejny,to chyba z tych pierwszych,dostalam go od kuzynki i chyba juz wiem czemu mi go dała;-)

Jasnima-nie wiem czy dobrze rozumiem....to znaczy,ze mozna rozmrozone mleczka łaczyc ze sobą? te ktore były ściagane w róznych dniach?byloby super....

musze zobaczyc czy ten laktator tufi u nas w uk mozna kupic...

reklama
Marta-wczoraj siedzialam w nocy troche bo chciałam zamowic ten laktator przez internet jednak okazuje sie ze nie moge go zamowic zza zagranicy:-( a szkoda bo przeczytałam o nim wiele pozytywnych opini i byłam na niego juz zdecydowana...no ale trudno....znalazłam jeszce jeden który dziewczyny bardzo chwalą Medela elektryczny i jest u nas.
dziewczynki bardzo dziekuje za pomoc :tak: tak bardzo chce karmic Mała cycem do roku,że boje się poprostu że przez ta prace zaniknie mi pokarm
całuski dla dziciaczków:-)

Do góry