reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Dziewczyny a ja mam jeszcze inny problem dotyczący karmienia i nie wiem co mam zrobic. Igorek w dzien prawie nie chce ciągac cycusia ciąga jedynie w nocy tak co 3 godziny. Oczywiście przez to mam duzo mniej pokarmu i w dzien piersi prawie puste. Chciałam małego karmic przynajmniej do roku bo idę na urlop wychowawczy a tu on sam chyba zdecydowal ze juz dosyc. Co mam zrobic zeby ciągał w dzien więcej, na siłe się nie da bo ma przeciez 6 zębów to jak mnie w nerwie cępnie to się zsikam z bólu:-)
Ładnie je inne posiłki i chyba się nahad. Karmię go w nocy dla jego dobra aby ciągał cyca ale z drugiej strony w nocy juz takie dziecko wogóle nie powinno jesc. Poradzcie bo sama nie wiem co am zrobic?

reklama
Równiez mam ten piwerwszy, ale awrunkiem sciagniecia pokarmu jest u nas maly przy cycu, inaczej poprostu me mohe nawet jak patrze na niego to pokarm nie naplywa, on musi byc przy cycyu i koniec.

emi7 a jakbys sprobowała jedna noc nie dawac moze by w dzien nadrobił

Mamusie chłopców - sciagacie swoim synkom napletek? Moja koleznka ma synka w wieku naszych i jemu juz cały schodzi. Jak to jest?
Co do ściągania napletka (tak jak i wielu innych spraw, np. wcześniejszego podawia glutenu) zdania są podzielone -jedni lekarze mówią, żeby ściągać, inni kategorycznie odradzają.
Ja Maciusiowi raz na jakiś czas w czasie kąpieli ściągałam. Grzesiowi nie ściągam z prostej przyczyny -mój mąż go kąpie.;-):-D

Aga jeżeli chodzi o ściąganie mleczka, to codziennie po każdym karmieniu próbuj ściągać -ilość mleczka powinna się zwiększyć.:tak:
Ja jak ściągałam, to ręcznie -troche jest z tym pracy, ale lepsze efekty osiągałam niż laktatorem (nie mam elektrycznego, więc nie mogę z takim porównać;-)).

Emi nie wiem co Ci doradzić, mój to odwrotnie -cycusia raczej nie odmawia.:tak::-) Nie dawno miał "kryzys" -nie chciał jeść nic poza cycusiem.:dry: Teraz (odpukać w niemalowane;-)) znów zaczął jeść inne (niż mleko) potrawy.

Asiulinka - juz sie troszke zwieksza bo wczoraj ściagnełam 90ml:-D tylko ze szło mi to strasznie długoooo prawie poł godz.:baffled: no ale jutro ma przyjsc paczka...zamówiłam laktator Medela...zobaczymy moze mleczko bedzie leciało tak jak dziewczyna 150ml w 5min:shocked2:

ps.moze ktos by mi podpowiedział....bo nie wiem jak sie cytuje wypowiedzi:zawstydzona/y:naciskam ten przycisk cyt ale cos nie wychodzi:zawstydzona/y:

czesc,

jestem nowa ;) mamusia Piotrusia urodzonego 25 lipca :):):)
przyjmiecie mnie do swojego grona????:-)

Witaj serdecznie. Wszystkie mamusie lipcowe sa w naszym gronie.

Wszystkiego dobrego dla Piotrusia z okazji 7-miesiecznych urodzinek i wszystkim innym dzieciaczkom również.

reklama
Do góry