reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

reklama
Aga1983,spróbój dac małej Deserek Gerbera Jabłko z śliwką suszoną - na Julka działa wymiatająco.
Zakupy prawie udane,niby wszystko jest a jak trzeba coś konkretnego to ani dudu.w żadnym z pięciu sklepów nie było białych ani niebieskich bodziaków z długim rękawem na 74,o 80-ce nie wspominając:-(.W końcu kupiłyśmy ecru ale krótki rękaw,do 25-go mam jeszcze czas to może gdzieś znajdę.
Uwaga! Julek siedział sam,bez podpórki 2 razy po 15sekund.
Remont małymikrokami zbliża się do końca,dziś posprzątałam pokój Olka.Duży siedzi u dziadków i dopadła go jelitówka,przez kierowcę autobusu,podałam Nifuroksazyd i juz lepiej.

Właśnie była u mnie sąsiadka po cc tydzień temu,jest szczęśliwą mamą malutkiego Mateuszka (3050g,54cm,8pkt) i Łukaszka (3 lata i 2 dni)..Przyszła po laktator elektryczny,bo zastój się jej zrobił a od poniedziałku przechodzi na butelkę:szok:..Teraz karmi,bo malutki ma żółtaczkę.

Marto gratulacje dla mamusi Mateuszka.Laura tez miala zoltaczke to normalne ale ja nie karmilam piersia.A dlaczego chce przejsc na butle?karmi tylko dlatego ze maly ma zoltaczke? Albo zle cos zrozumialam z tego psota
Gratki dla Julka zdolny chlopak:-)

Dziewczyny a Lakcid jest na receptę? jak się go podaje? śliwek się jeszcze boję podawać. Karolinka uczy się powoli pić z niekapka i z butelki herbatki troszkę pociągnie. Ale to dlatego że powiększyliśmy jej dziurkę w smoczku:szok: Biedna mała nie może spać bo ją ciągle budzi mój kaszel:wściekła/y:
Gratulacje dla Julka:tak:
Karolinka żółtaczkę miała ponad 3 miesiące:no:

'

Anka,ona z pierwszym czy stosowala dietę czy nie to i tak się darł i jeszcze w ciąży zaopatrzyła sie w butelki i Bebiko1.Karmi tylko do poniedziałku,bo idzie do lekarza po tabletki na zatrzymanie laktacji.Mój Olek kolkę miał 2 razy a był mieszany,Julek tylko na cycu a kolke miał często.
Aga,Lakcid jest bez recepty.Równie dobry jest DICOFLOR 30 w saszetkach do rozpuszczania w mleku lub wodzie.

witam wszystkie mamusie i ich skarby

Marta1981 u nas poród był w 38 tyg ciąży wywoływany z powodu małowodzia a dokładnie Julek urodził się w sobotę o 13.50 po 3 godz porodzie,wyczytałam że i chrzciny przygotowujemy na ten sam dzień 25.12 (Julek ma już wszystko zakupione,czekamy tylko na kozaczki)
Dziewczyny macie może jakieś pomysły na prezenty pod choinkę dla naszych skarbów bo mnie po mikołaju już się wyczerpały .A z drugiej strony to te nasze pociechy maja już chyba wszystko

W końcu jest kupa:-);-):tak::-Dmała sama dała radę.
Co do prezentów to ja też już nie mam pomysłów. Ale na mikołajki Karolinka dostała między innymi mówiącą lalkę i o dziwo się nią bawi:szok:
Mojego na szczęście nie zostawili w szpitalu. Okazało się że to zapalenie nerek a nie wyrostek:blink:Ja dalej u mamy a on sam w domu z temperaturą 39*

reklama
Do góry