Zanet- ja od porodu stosuje LOREAL NUTRILIFT MLECZKO KREM DO CIA�A PRZECIW WYSUSZANIU SK�RY + UJ�DRNIENIE= i moge go z czystym sumieniem polecic
reklama
Aga1983
Fanka BB :)
Cześć Dziewczyny!
Ja od soboty jestem u mamy i wczoraj dopadło mnie jakieś chorubsko. Masakra mam katar, gorączkę, boli mnie gardło i głowa. Karolinka na razie zdrowa. Wieczór idę do lekarza. Macie jakieś sprawdzone lekarstwa, które można zażywać jak się karmi?
Pozdrowionka!
Ja od soboty jestem u mamy i wczoraj dopadło mnie jakieś chorubsko. Masakra mam katar, gorączkę, boli mnie gardło i głowa. Karolinka na razie zdrowa. Wieczór idę do lekarza. Macie jakieś sprawdzone lekarstwa, które można zażywać jak się karmi?
Pozdrowionka!
zanet
Wdrożona(y)
Aga1983 nie wiem jakie są sprawdzone lekarstwa dla karmiących ale myuśle że domowe sposoby są dobre typu miodek z mlekiem herbatki z cytrynką, oraz leki dla maluszków sytopy na gorączke Nurofen czy jakieś takie co stosuje się dla dzieciaczków od 3 miesiąca.
agaa321 podoba mi się to mleczko spróbuje, w niedziele będe na zakupach to sobie kupie.
agaa321 podoba mi się to mleczko spróbuje, w niedziele będe na zakupach to sobie kupie.
Marta1981
Rodzyneczka
Aga,mi lekarz przepisał Bioparox,a jak chcesz to zrób sobie grzańca z Karmi Malinowego (dobrze wpływa także na laktację).Poza tym maśc majerankowa i syropy homeopatyczne.Trzymaj się cieplutko i szybko zdrowiej.
anka26_x_07
Mama Laury :)
Zanet Ja uzywam Dove ujedrniajacy i olejek Eurecin na rozstepy
Aga kuruj sie, niewiem co mozesz brac bo ja nie karmie:-(
Kasiulec gdzies sie podziala? Agnes tez strajkuje?
Laura ma dzis dobry spust na jedzenia wypila juz 600ml mleka, 100ml kaszki i polowe sloiczka.A pewnie jeszcze z 200ml wypije
Aga kuruj sie, niewiem co mozesz brac bo ja nie karmie:-(
Kasiulec gdzies sie podziala? Agnes tez strajkuje?
Laura ma dzis dobry spust na jedzenia wypila juz 600ml mleka, 100ml kaszki i polowe sloiczka.A pewnie jeszcze z 200ml wypije
Witajcie dziewczyny.:-)
Dzisiaj bylam z Grzesiem na kontroli na rehabilitacji i pani doktor stwierdzila, ze Grzes sie prawidlowo rozwija i nie potrzebuje juz dodatkowych stymulacji. W ogole powiedziala, ze Grzesio z wygladu i z rozwoju wyglada na 5 miesieczne dziecko (czyli o miesiac do przodu).:-) A przekrecanie sie z plecow na brzuch dzieci moga opanowac nawet w 6-7 miesiacu i bedzie to w normie. Takze wszystkie mamy (w tym i ja), ktore sie martwia, ze ich dzieciaczki sie nie obracaja, niech sie nie martwia.
Aga na przeziebienie, tak jak pisaly juz dziewczyny lecz sie domowymi sposobami (miod, czosnek, syrop z cebuli). Poza tym mozesz (ja bralam) witamine C, wapno no leki homeopatyczne. A jak przez pare dni Ci nie przejdzie (lub goraczka przekroczy 38 stopni) idz do lekarza. Ja troche przechodzilam i zarazilam Grzesia (choc podobno jak sie karmi piersia, to sie nie zaraza).
Anka no Laura ma niezly apetycik.;-) W przeciwienstwie do Grzesia.On ostatnio cos strajkuje -w dzien je jakby mniej (rzadziej potrzebuje i nie je za dlugo), za to wieczorem i w nocy czesciej domaga sie cycusia. Czyzby wtedy nadrabial to co nie zjadl w dzien?
Dzisiaj bylam z Grzesiem na kontroli na rehabilitacji i pani doktor stwierdzila, ze Grzes sie prawidlowo rozwija i nie potrzebuje juz dodatkowych stymulacji. W ogole powiedziala, ze Grzesio z wygladu i z rozwoju wyglada na 5 miesieczne dziecko (czyli o miesiac do przodu).:-) A przekrecanie sie z plecow na brzuch dzieci moga opanowac nawet w 6-7 miesiacu i bedzie to w normie. Takze wszystkie mamy (w tym i ja), ktore sie martwia, ze ich dzieciaczki sie nie obracaja, niech sie nie martwia.
Aga na przeziebienie, tak jak pisaly juz dziewczyny lecz sie domowymi sposobami (miod, czosnek, syrop z cebuli). Poza tym mozesz (ja bralam) witamine C, wapno no leki homeopatyczne. A jak przez pare dni Ci nie przejdzie (lub goraczka przekroczy 38 stopni) idz do lekarza. Ja troche przechodzilam i zarazilam Grzesia (choc podobno jak sie karmi piersia, to sie nie zaraza).
Anka no Laura ma niezly apetycik.;-) W przeciwienstwie do Grzesia.On ostatnio cos strajkuje -w dzien je jakby mniej (rzadziej potrzebuje i nie je za dlugo), za to wieczorem i w nocy czesciej domaga sie cycusia. Czyzby wtedy nadrabial to co nie zjadl w dzien?
Kasiulec81
Mama Krzysia i Alicji
Wszystkim chorowitkom życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
Ja mam katar od 3 tygodni, Krzysio też, ale na szczęście coraz mniej dokuczliwy.
Martwiłam się,że mały nie będzie spał po szczepieniu ale jak zwykle przesadziłam spał od 21 do 6:10 rano. Suuuper się wyspałam.
Krzysio przewraca się z pleców na brzusio ale o dziwo na miękkim materacu naszego łóżka, a nie na podłodze, chociaż wydawałoby się,że na twardym łatwiej.
Z brzucha na plecy zdarzyło się ze 2 razy ale to chyba przez przypadek.
Dzisiaj byliśmy na targach artukułów dla mamy i dziecka "Kraina dziecka". Dostaliśmy trochę próbek kremów, pieluszek happy i innych kosmetyków. Krzysio ma zdjęcie z mikołajem ale nie pokaże, bo Mikołaj był obleśnie sztuczny i nos mu odpadał.
Marta1981
Rodzyneczka
Julkowa,mój jakby urodzi się w terminie to byłby starszy o 3 dni.A o której urodziłaś,bo ja z soboty na niedzielę o 1:00.
reklama
Nusia Gratuluje przeprowadzki Mnie tez czeka w marcu pod koniecAle juz sie nie moge doczekac, hehe A Jak sie mieszka w nowym domku teraz? Juz sie zaklimatyzowaliscie? ;-)Bo Mnie jest zawsze ciezko na poczatku sie odnalesc ale uwielbiam sie przeprowadzac zawsze cos nowego nie lubie monotonni, ale czasem mam chwile ze chcialabym juz sie osadzic i mieszkacHej laski!
Nie odzywalam sie dlugo, ale juz pisze dlaczego
Przeorowadzalismy sie wiec duzo zajec bylo, sprzatanie, urzadzanie itp.pozatym dopiero dzis podlaczyli nam internet.
Posty przeczytalam, ale nie jestem wstanie na wszystkie odpisac.
Pozdrawiam
Ja uzywam nivea do normalnej skory, ale mieszam go z dove summer glow, brazujacym , ale ten dove jest tak silny ze samego go nie nakladam(robi plamy) wiec mieszam z nivea ;-)Hej mam pytanko co używacie do ciałą jaki balsam ja mam garnier ten żółty, ujędrniający. Kończy mi się już i nie wiem czy kupić znowu czy spróbować innego, ale jakiegoś sprawdzonego.
Ja polecam domowe sposoby jak dziewczyny , moczenie nog w goracej wodzie z sola, masc majerankowa, sol fizjologiczna na katarek dla doroslyuch, sok z cebuli,cukru,czosnku,miodu i cytryny-bardzo pomaga mimo ze nie dobry.Cześć Dziewczyny!
Pozdrowionka!
Na goraczke mozesz wziasc paracetamol czysty nie ma zadnych skutkow ubocznych i nie szkodzi podczas karmienia piersia, nacieranie mascia komforowa klatki piersiowej, wygrzewanie sie w lozeczku, robie sobie inhalacji z olejku oilbas polecam bardzo dobre, herbatka ziolowa rumianek z miodem, herbatka z 3 kroplami amolu.Witamina C, rutinoscorbin, Na bol gardla polecam tabletki przeciwbolowe w aptece dostaniesz tyle co z nam spsobow Mi pomogly jak bylam w ciazy ;-)i teraz wole bardziej domowe sposoby niz antybiotyki nie jestem zwolenniczka jedzenia tabletek
Gratuluje apetytu, wyrosnie Ci silna DziewczynaLaura ma dzis dobry spust na jedzenia wypila juz 600ml mleka, 100ml kaszki i polowe sloiczka.A pewnie jeszcze z 200ml wypije
Super ze Grzes zdrow jak rybka Ja tez uwazam ze Twoj Maluszek wyglada na starszegoWiesz jak Moja Blanka sie nauczyla przekrecac, ze ja pokazalam jej turlanie sie delikattnie obracalam ja na boczki z brzuszka na plecki i odwrotnie i za kilka dni juz sama to robilapare razy dziennie i zaczaila:-)Witajcie dziewczyny.:-)
hihihi a dzis juz jak sie jej pokaze kciuki to lapie za nie i podciaga sie do gory i siedzi ,i trzyma sie za kciuki, ale nie pozwalam jej i opuszczam ja a Ona za wszelka cen podnosi sie i nie chce lezec
Gratuluje przespanj nocki, Moja Blania tez tak spala teraz czesciej sie budzi bo jest glodna chyba rosnieale potrafi przespac czasem od 20 do 4,5- bez butli a nawet sie zdarzylo do 8 rano kiedys ale ja wstawalam i patrzylam czy zyje bo nie wiezylam ze nie wstaje hihiJa mam katar od 3 tygodni, Krzysio też, ale na szczęście coraz mniej dokuczliwy.
Martwiłam się,że mały nie będzie spał po szczepieniu ale jak zwykle przesadziłam spał od 21 do 6:10 rano. Suuuper się wyspałam.
Krzysio przewraca się z pleców na brzusio ale o dziwo na miękkim materacu naszego łóżka, a nie na podłodze, chociaż wydawałoby się,że na twardym łatwiej.
Z brzucha na plecy zdarzyło się ze 2 razy ale to chyba przez przypadek.
Dzisiaj byliśmy na targach artukułów dla mamy i dziecka "Kraina dziecka". Dostaliśmy trochę próbek kremów, pieluszek happy i innych kosmetyków. Krzysio ma zdjęcie z mikołajem ale nie pokaże, bo Mikołaj był obleśnie sztuczny i nos mu odpadał.
Szkoda ze taki brzydki Mikolaj byl Krzys by mial pamiatke
A U Nas OK mala rosnie, spi w dzien ladnie po godzince a czasem nawet dluzej jak z Nia spie ;-) jada sloiczki obiadki i deserki ;-)pochalnia czasem nawet cale dzis jej dalam dynie slodka tak jej smakowala ze hohoh a ja roslam z dumy i plakac Mi sie chcialo ze wreszcie Moja Dzidka zaprzyjaznila sie z lyzeczka i nie boi sie i tak pieknie jadla i polykala sama buzie otwierala , za to deserek brzoskwiniowo-jablkowyu nie smakowal jej bo kwasny i plakala wiec sama zjadlam reszte, jutro jedziemy z samego rana o 6 do Londynu do Konsulatu po paszporcik dla Blaneczki bo jedziemy do Polski na wakacje planujemy wyjechac 27 czerwca :-)Juz sie nie moge doczekac hehe
Pozdrawiam i caluje maluszki , dla wszystkich 5 miesieczniakow Ciumaski