reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

reklama
Czesc
Co do pierwszej ciazy to moja zmora byla cebula ( i czosnek) nie moglam w zadnej postaci zniesc zapachu, a obok roznych kuchni , pizzeri czy roznego rodzaju Mcdonaldsow musialam przechodzic z daleka bo to byl smrod dla mnie okropny (cebula). Moj biedny maz musial wszystko jesc bez nawet placki ziemniaczane, mielone itd. - ze to wytrzymal:-D
W sumie to nie mialam jakichs wiekszych zachcianek . A teraz to jak na razie czuje sie nawet powiedzialabym lepiej, mam mniejsze mdlosci ( wczesniej to mialam w poludnie :baffled: ) a teraz tylko sniadanie musze jesc troszke pozniej.
Juz pisalam ze mnie strasznie nastraszyli tutaj po badaniu krwi o prawdopodobienstwie urodzenia dziecka z wadami wrodzonymi , ale podobno (jak to oni ujeli) po 30-tce tak jest.:baffled:

Marysie rodzilam naturalnie, ale bralam znieczulenie do kregoslupa (polecam), chociaz wcale nie zamierzalam (choc nie wykluczalam), myslalam ze wytrzymam:laugh2: , ale szybko poszlo w 20 minut samo parcie.

Brzuszek poprzednio mi tez dlugo nie wychodzil a pozniej mi wylazl duuzy ale w 7 miesiacu w sumie juz przestal rosnac , naprawde i do konca byl taki sam (nawet mi nie opadl:confused: ). Teraz tylko ciezko mi sie dopiac w spodnie ale ja to nie jestem chudzinka wiec nie bardzo widac roznice;-) .

Zebrra, nie nakręcaj się, trzeba myslec pozytywnie, ja zauwazyłam, ze - niestety, moze głupio to zabrzmi, ale nic na to nie poradzę - im mniej czytam postów na różnych forach, równiez na tym, tym mniej rozmyslam o tym co moze potoczyc się zle, nie czytam juz zadnych ksiązek o ciązy ani nie sprawdzam ile powinien mierzyc maluch. Po prostu sobie zyję i od czasu do czasu podczytuję forum z większym dystansem. Moze to zalezy od osobowości, ale na mnie takie posty jak Frutiska działają neurotycznie, pozniej cały czas zadręczam sie czy u mnie bedzie ok... A zamartwianie się przeciez na nasze maleństwa równiez nie wpływa dobrze...

hmmmm
witam wróciłam z prcay. od soboty żle się czuje, nie umiem doleczyć grzybicy poantybiotykowej i boli mnie podbrzusze, nie plamie...
zadzwoniłam do przychodni i 2 ginów na L4, wiec ide prywtanie do mojego na 20.40...

boję sie. i mam czarne myśli...

WITAM WSZYSTKICH.
MAM TERMIN NA 28 LIPIEC.POZDRAWIAM
oJSCp1

jIfdp1

Witajcie!
A ja nadal leże, z nudów spałam prawie do 14.00 :zawstydzona/y: Dziś moja córcia poszła pierwszy raz do żłobka.... :-( Smutno mi z tego powodu, bo poszłam na wychowawczy żeby z nią być a tu tak wyszło:-(
Ja też już utyłam (chyba od leżenia :-) ) ok 4 kg, ale to i tak mało bo w poprzedniej ciązy tyłam 1 kg na tydzień - w efekcie przez 9 m-cy utyłam 30 kg:wściekła/y: Ale schudłam bardzo szybko, co prawda zostało mi 8 od wagi wyjściowej tylko że byłam chudzielcem (170 cm i 58 kg) także nie było tak źle:-) Teraz mam już spory brzuszek (poprzednio było tak samo) i nie ma mowy o założeniu normalnych ciuchów - tylko ciążowe. Nawet bielizne musiałam kupić wiekszą :-) Moja poprzednia ciąża była bardzo wzorowa, tylko pierwsze 3 m-ce męczyły mnie mdłości itp a poza tym było super. Julcia urodziła się przez cc była zdrowiutka i tak pozostało do tej pory.

Grubelek, mialas cc bo zdecydowano tak podczas porodu czy od początku miałas skierowanie na cc? interesuje mnie ten temat bo mam wadę wzroku (-5,5) i naczytałam się już wiele sprzecznych opinii na temat wskazania do cc z tego powodu. Ja dno oka mam w porządku ale ponoc lekarz nie jest w stanie przewidziec co stanie się ze wzrokiem podczas tak duzego wysiłku, z kolei okulistka u której byłam powiedziala ze nie moze mi wystawic skierowania na cc :-( Boje się o oczy, lekarze mają to gdzies bo to nie oni potem będą ślepi, tylko ja! Czy skierowanie na cc wystawia ostatecznie okulista czy ginekolog? co mam zrobic?

reklama
Bazylia o moim cc zdecydowano podczas porodu (akcja posuwała się bardzo wolno). Jeżeli chodzi o skierowanie na cc to wydaje mi się że w Twoim przypadku na podstawie zaświadczenia od okulisty o wadzie wzroku powinien ci je wystawić ginekolog. A chodzisz do obu specjalistów prywatnie czy nie? Bo myślę że kiedy się płaci za coś to "łatwiej" się dogadać (smutne to i niesprawiedliwe):no: Tylko że jeżeli chodzi o Ciebie to przy tak dużej wadzie wzroku powinni zdecydować o cc bez problemów (tak mi się wydaje);-) . Chodzi tu przecież o Twoje życie a przede wszystkim o życie Twojego dzieciątka.
W moim przypadku o cc zdecydowali w ciągu 10 min.

Do góry