reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Witajcie
fajnie ze sie troszke stesknilyscie:-)
Laura wazy 7kg, zaczelam kupowac ciuszki na 74cm bo zaczyna mi wyrastac z 68cm.Slicznie smieje sie na glos i uwielbia jak jej robie "purchaweczke", uwielbia jak sie ja caluje w raczki:tak: przepieknie sie slini i najwiecej mowi jak ma paluszka w buzi.Jak robie jej indianca tzn. gdy przytykam i odtykam jej buzie w czasie mowienia to sie elegencko usmiecha.Soku jablkowego nie polubila ale za to marchewke owszem.
Zasypia okolo 21 i budzi sie kolo 8 w dzien spi malutko moze 2 razy po 1-1,5h Uwielbia lezec na brzuszku, przekreca sie na boczki i nastepnie na brzuszek.Jak lezy na brzuszku podnosi sie na piastkach.

oooo ale sie rozpisalam

Buziaki dla 4 miesieczniakow

reklama
hej, hej mamusie
wczoraj wrócilam z Igorkiem od mamy po tygodniu i muszę wam powiedziec ze zadziwila mnie reakcja mojego synka na mieszkanie, strasznie się cieszyl:-), smial się w glos ,przeszlam z nim po kazdym pomieszczeniu a on zachowywal się jakby rozumial ze wrocil do domku, czy tez podobną sytuację mialyscie z dzieciaczkami?

Dzisiaj troszke się zmartwilam:-( bo zauwazylam że Igorek przechyla troszkę główkę na jedną stronę i to nie jak lezy tylko jak go noszę lub jak siedzi na rączkach u kogos to to widzę. Pilnuję tego aby nie spal z główką odwróconą w jedną stronę, spi różnie także nie mam pojęcia skąd się wzięlo to przekrzywienie. Będę jeszcze obserwowac ale moze wiecie co to?

Saratonie moze te pobudki to od ząbkow patrzylas na dziąsełka?

Ankami sprawna ta Twoja córeczka, Igorek się jeszcze nie przewraca ale na boczki się juz uklada.

Co do tematu zabawy to muszę wam poweidziec ze ja najbardziej uwielbiam porę kąpania bo Iguś az pieje ze szczęścia jak mamy się kąpac.Nie uzywamy juz wanienki tylko kladę go w wannie a on szaleje Macha rączkami i nózkami uderzając w wodę, gada po swojemu i się cieszy.Czy wasze dzieciaczki tez tak kochają się kąpac?

to tyle na dzisiaj bo i tak się rozpisalam, idę spac bo Igorek pewnie się niedlugo obudzi
pozdrawiam

zanet! Jestem tak samo młodą mamą;-):-D:-)!
emi7! Lulcia też jakoś przekrzywia główkę w jedna stronę..chyba w prawo i zastanawiam sie czy to kwestia jej wygodności czy nierównego trzymania. A może powinnam poinformować o tym pediatrę co by wyraziłmopinię na ten temat?! Siostra mojego męża tez miała podobny przypadek i mówi,że u jej synka samo minęło..Także nie wiem i też obserwatione robie;-)
A Lulka jest już spokojna i niemarudząca i bardzo wesolutka.I się nikogo nie boi(kto się do niej uśmiecha;-)).
W kwestii noszenia maluszka,to ja już od dawna jestem zmuszona nosić małą na pionowo, tylko od jakiś trzech tyg.zmieniło się z brzucha do brzucha na brzuch(mój) do pleców(małej);-).
To właściwie wszytsko co chciałam napiskać.. Coś mnie jeszcze męczyło,ale nie pamiętam o co miałam zapytać..:-D

Jeśli Wasze dzieci wyraźnie przechylają się na jedną ze stron, to może to być, aczkolwiek nie musi, oznaka asymetrii. Zawsze warto poprosić o skierowanie do neurologa, on to fachowo oceni i albo zleci rehabilitację albo nie. A te ćwiczenia nie bolą ;)

Czesc dziewczyny
Laura od narodzin uwielbiala patrzec tylko w jedna strone wiec zaczelam z tym walczyc i zabawki kladlam z drugiej strony.Jak lezy na brzuszku zawsze kladzie buzie na prawo bylam z tym u pedistry i powiedzial ze to wygodnictwo malenstwa i to samo minie, ostatnio zauwazylam ze zaczyna odwracacbuzie na drugi policzek.

u nas dziwne jest to ze Igorek jak lezy to trzyma główke w rózne strony a w powietrzu tak jakby przechylala się na lewo bardzo lekko ale niestety ja widzę.
Mąż mój oczywiscie mówi ze przesadzam ale same wiecie mamusie to się wszystkim przejmują.
Wiecie co nieznoszę tej zimy i wogóle zimnych dni, wlasnie wrociłam ze spaceru ktory trwal 30 min. bo Igorek nie chcial spac taki opatulony i zaczął strasznie plakac Na rece wziąsc nie bardzo bo zimno, smoczka nie chcial i co, 15 minut ubierania i za moment trzeba wracac.:wściekła/y:
Ja chcę lata i chyba Igorek tez!

Mia26 ja też już dawno nosze pionowo przodem do siebie lub tyłem, czasami tylko zgadza się na leżąco, oczywiście nie nosze Jej nie wim ile czasu tylko chwilke bo nie po to oduczyłąm żeby znowu nauczyć:) Ale mała w ten sposób ćwiczy trzymanie główki i nie ukrywam że Jej to idzie:) Mia jak piszesz żółtym kolorem to bardzo ciężko mi to przeczytać nie wiem czy tak jest monitor ustawiony, czy to wina tego że jest duży, czy kolor taki rażący

Moja mała trzyma główke w różne strony na początku jeszcze w szpitalu miała ciągle na prawo i położna kazała mi przekręcać główke i karmić raz z jednej raz z drugiej strony( robiłm to na leżąco)

Ja tam zime lubie ale tylko jak jest pięknie dużo śniegu i jeszcze pada dużymi płatkami no widoczek tylko lubie bo zimna nie bardzo, ale wychodzić to nie bardzo mi się chce a ubierać Milenke o nie nie nie:no:
też chcem lato i mało ciuszków do ubierania:-)

Bartoszek od urodzenia patrzył w lewą strone, za rada pediatry przestwilismy łóżeczko zeby pochodzić do niego z drugiej strony, i bardzi szybko minęła mu ta przypadłość. Pozdrawiam

reklama
Do góry