reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

reklama
Witam , a Blaneczka nie lubi lezec cos na pleckach woli na brzuszku a na boczku to juz wogule katorga dla Niej nie wiem dlaczemu :-( gloweczke pieknie trzyma mocno jak jest na raczkach, nosze ja na wszystkie sposoby :-) ale poczula rece i mam wielki rpoblem bo jak ja odloze to jest wielki placz :-:)-( i jak tu ja oduczyc? nawet lezaczek i play mata nie pomaga , znacie jakies sposoby??spi tylko na pleckach , ostatnio nauczyla sie lezec na brzuszku z glowka na boczek...do sidania jej jeszcze troszke bo jak ja lapie za raczki nie kwapi sie do podnoszenia,poczekamy :)

pozdrawiam , i zycze wszystkiego dobrego dla 4 miesiecznikow :-p spoznione ale szczere,

Anka26 -Jak jje Twoja mala ? ile sciaga butli?? na raz? jakim mlekiem ja karmisz? wciaz tym samym ?? wprowdzilas jej cos w diete jakies kaszki, kleiki?? a moze soc:-pzki lub deserki?? ja probuje cos Blaneczce podawac marchewke z jablkiem kaszki mleczne ale srendio, najbardziej lubi z butli mleczno ryzowa o smaku malinki z bananani mniej :) ale wypija jej az 170 ml :szok::tak::tak:

buziaczki papa

jak spedzacie dzien ze swoim maluszkiem w taka pogode??

Moja Milenka śpi tylko na pleckach na boczku nie da rady jej położyć bo się przewraca na plecki.:-)

Buziaczek1626 170 kaszki to dużo moja Molenka to niejadek:-( Kaszke to tylko łyżeczką, do mleka dodaje kleik ale tylko na noc do mieszanki, a zawsze do mojego mleka.

U mnie pogoda nawet ładna była dzisiaj na dwór z Milenką nie wyszłam zrobiłam jej wietrzenie przy otwartym oknie jak spała. Nie zawsze chce mi się wychodzić a nie ma kto z Milusią iść na spacer oprucz mnie.

U mnie Victor spi roznie, w lozeczku zazawyczaj na pleckach, ale jak go usypiam przy piersi w naszym lozku, lezy na boczku i tak zazwyczaj juz zostaje.

Co do pogody to u nas jest jeszcze w miare cieplo, zalezy kiedy 8, 10 stopni to ok, ale jak pomysle ze niedlugo pojade do pl gdzie jest zero albo na minusie to mnie przeraza:-(troche strach wychodzic w takie temperatury z takim malenstwem, chyba bede go ubierac jak eskimoska:-D

W weekend kupilismy elektroniczna nianie i musze przyznac ze udany zakup, jestem bardzo zadowolona:tak: sprawdza sie, jesli ktoras z Was zastanawia sie nad kupnem to polecam.

Ok, zmykam spac.
Dobranoc

Odkąd u Milusi dieta rozszerzona kupka jest codziennie;-)
witam. tylko jak prawidłowo rozszerzyć tą dietę i od kiedy co podawać?. Moja córka 19-tego skończyła 4 m-ce i mam pewne obawy co do wprowadzania nowości. biedna musi przyjmować żelazo bo ma anemie więc ma trochę problemów z brzuszkiem kupki ma czarne i robi je rzadko więc nie wiem czy się jeszcze nie wstrzymać bo słyszałam że dzieci różnie reagują na rozszerzenie diety. Może mi ktoś coś podpowie?

Odkryłam czemu Bartoszek budzi się kilka razy do nocy, poprostu od kilku dni rozwijała sie choroba, dzisiejsza noc była najgorsza, zatkało mu nosek i nie można było nic ściagnąć budził sięczęsto, nic nie pomagało żadne psikanie. Idziemy do lekarza bo i kaszelek się pojawił :( Pozdrawiam

buziaczek1626 obawiam się że nieoduczysz Blaneczki noszenia na rekach ona poprostu chce poznawać świat, ja tez duzo noszę Bartoszka, a to już klocuszek. Jak chcesz ja położyć to ją musisz porzadnie zabwaić.

gosiaczek81 moja Milenka nie ma anemii a diete zaczełyśmy od dodawania kleiku ryżowego do mleczka. U nas wszystko przebiegało troche chaotycznie, ale polecam Ci zacząć od 3 łyżeczek jednoskładnikowego słoiczka najlepiej marchewka jest taki z hipp-a. Dasz małej dwa razy w ciągu dnia po trzy łyżki i obserwuj czy brzuszek nie boli, jak nie to następnego dnia dokończysz słoiczek i możesz przez pare dni dawać ten sam a potem marchewka z jakimś dodatkiem. Moja mała lubi najbardziej marchewke z ryżem zupke z bobovity.
Jak moja Milusia nie robiła kupki to lekarka kazała jej dawać soczek z marchewki pięć kropelek na łyżeczce trzy razy dziennie to też może u Cirbie stanowić pierwszy krok rozszerzenia diety.

reklama
Muszę się pochwalić,że Krzyś przespał dzisiaj od 20:30 do 6:30. Rano sama go obudziłam bo byłam cała zalana mlekiem włącznie z prześcieradłem i kołdrą. Wczoraj zrezygnowałam z karmienia o północy bo wcześniej się położyłam i o dziwo wytrzymał do rana. Ciakawe czy dzisiaj też to powtórzy?

Do góry