reklama
Witam , a Blaneczka nie lubi lezec cos na pleckach woli na brzuszku a na boczku to juz wogule katorga dla Niej nie wiem dlaczemu :-( gloweczke pieknie trzyma mocno jak jest na raczkach, nosze ja na wszystkie sposoby :-) ale poczula rece i mam wielki rpoblem bo jak ja odloze to jest wielki placz :--( i jak tu ja oduczyc? nawet lezaczek i play mata nie pomaga , znacie jakies sposoby??spi tylko na pleckach , ostatnio nauczyla sie lezec na brzuszku z glowka na boczek...do sidania jej jeszcze troszke bo jak ja lapie za raczki nie kwapi sie do podnoszenia,poczekamy
pozdrawiam , i zycze wszystkiego dobrego dla 4 miesiecznikow spoznione ale szczere,
Anka26 -Jak jje Twoja mala ? ile sciaga butli?? na raz? jakim mlekiem ja karmisz? wciaz tym samym ?? wprowdzilas jej cos w diete jakies kaszki, kleiki?? a moze soczki lub deserki?? ja probuje cos Blaneczce podawac marchewke z jablkiem kaszki mleczne ale srendio, najbardziej lubi z butli mleczno ryzowa o smaku malinki z bananani mniej ale wypija jej az 170 ml
buziaczki papa
jak spedzacie dzien ze swoim maluszkiem w taka pogode??
pozdrawiam , i zycze wszystkiego dobrego dla 4 miesiecznikow spoznione ale szczere,
Anka26 -Jak jje Twoja mala ? ile sciaga butli?? na raz? jakim mlekiem ja karmisz? wciaz tym samym ?? wprowdzilas jej cos w diete jakies kaszki, kleiki?? a moze soczki lub deserki?? ja probuje cos Blaneczce podawac marchewke z jablkiem kaszki mleczne ale srendio, najbardziej lubi z butli mleczno ryzowa o smaku malinki z bananani mniej ale wypija jej az 170 ml
buziaczki papa
jak spedzacie dzien ze swoim maluszkiem w taka pogode??
zanet
Wdrożona(y)
Moja Milenka śpi tylko na pleckach na boczku nie da rady jej położyć bo się przewraca na plecki.:-)
Buziaczek1626 170 kaszki to dużo moja Molenka to niejadek:-( Kaszke to tylko łyżeczką, do mleka dodaje kleik ale tylko na noc do mieszanki, a zawsze do mojego mleka.
U mnie pogoda nawet ładna była dzisiaj na dwór z Milenką nie wyszłam zrobiłam jej wietrzenie przy otwartym oknie jak spała. Nie zawsze chce mi się wychodzić a nie ma kto z Milusią iść na spacer oprucz mnie.
Buziaczek1626 170 kaszki to dużo moja Molenka to niejadek:-( Kaszke to tylko łyżeczką, do mleka dodaje kleik ale tylko na noc do mieszanki, a zawsze do mojego mleka.
U mnie pogoda nawet ładna była dzisiaj na dwór z Milenką nie wyszłam zrobiłam jej wietrzenie przy otwartym oknie jak spała. Nie zawsze chce mi się wychodzić a nie ma kto z Milusią iść na spacer oprucz mnie.
Niusia _23
Lipcowa Mamusia Victora
U mnie Victor spi roznie, w lozeczku zazawyczaj na pleckach, ale jak go usypiam przy piersi w naszym lozku, lezy na boczku i tak zazwyczaj juz zostaje.
Co do pogody to u nas jest jeszcze w miare cieplo, zalezy kiedy 8, 10 stopni to ok, ale jak pomysle ze niedlugo pojade do pl gdzie jest zero albo na minusie to mnie przeraza:-(troche strach wychodzic w takie temperatury z takim malenstwem, chyba bede go ubierac jak eskimoska
W weekend kupilismy elektroniczna nianie i musze przyznac ze udany zakup, jestem bardzo zadowolona sprawdza sie, jesli ktoras z Was zastanawia sie nad kupnem to polecam.
Ok, zmykam spac.
Dobranoc
Co do pogody to u nas jest jeszcze w miare cieplo, zalezy kiedy 8, 10 stopni to ok, ale jak pomysle ze niedlugo pojade do pl gdzie jest zero albo na minusie to mnie przeraza:-(troche strach wychodzic w takie temperatury z takim malenstwem, chyba bede go ubierac jak eskimoska
W weekend kupilismy elektroniczna nianie i musze przyznac ze udany zakup, jestem bardzo zadowolona sprawdza sie, jesli ktoras z Was zastanawia sie nad kupnem to polecam.
Ok, zmykam spac.
Dobranoc
witam. tylko jak prawidłowo rozszerzyć tą dietę i od kiedy co podawać?. Moja córka 19-tego skończyła 4 m-ce i mam pewne obawy co do wprowadzania nowości. biedna musi przyjmować żelazo bo ma anemie więc ma trochę problemów z brzuszkiem kupki ma czarne i robi je rzadko więc nie wiem czy się jeszcze nie wstrzymać bo słyszałam że dzieci różnie reagują na rozszerzenie diety. Może mi ktoś coś podpowie?Odkąd u Milusi dieta rozszerzona kupka jest codziennie;-)
saratonie
Mama Bartoszka 18.07.2007
Odkryłam czemu Bartoszek budzi się kilka razy do nocy, poprostu od kilku dni rozwijała sie choroba, dzisiejsza noc była najgorsza, zatkało mu nosek i nie można było nic ściagnąć budził sięczęsto, nic nie pomagało żadne psikanie. Idziemy do lekarza bo i kaszelek się pojawił Pozdrawiam
buziaczek1626 obawiam się że nieoduczysz Blaneczki noszenia na rekach ona poprostu chce poznawać świat, ja tez duzo noszę Bartoszka, a to już klocuszek. Jak chcesz ja położyć to ją musisz porzadnie zabwaić.
buziaczek1626 obawiam się że nieoduczysz Blaneczki noszenia na rekach ona poprostu chce poznawać świat, ja tez duzo noszę Bartoszka, a to już klocuszek. Jak chcesz ja położyć to ją musisz porzadnie zabwaić.
zanet
Wdrożona(y)
gosiaczek81 moja Milenka nie ma anemii a diete zaczełyśmy od dodawania kleiku ryżowego do mleczka. U nas wszystko przebiegało troche chaotycznie, ale polecam Ci zacząć od 3 łyżeczek jednoskładnikowego słoiczka najlepiej marchewka jest taki z hipp-a. Dasz małej dwa razy w ciągu dnia po trzy łyżki i obserwuj czy brzuszek nie boli, jak nie to następnego dnia dokończysz słoiczek i możesz przez pare dni dawać ten sam a potem marchewka z jakimś dodatkiem. Moja mała lubi najbardziej marchewke z ryżem zupke z bobovity.
Jak moja Milusia nie robiła kupki to lekarka kazała jej dawać soczek z marchewki pięć kropelek na łyżeczce trzy razy dziennie to też może u Cirbie stanowić pierwszy krok rozszerzenia diety.
Jak moja Milusia nie robiła kupki to lekarka kazała jej dawać soczek z marchewki pięć kropelek na łyżeczce trzy razy dziennie to też może u Cirbie stanowić pierwszy krok rozszerzenia diety.
reklama
Kasiulec81
Mama Krzysia i Alicji
Muszę się pochwalić,że Krzyś przespał dzisiaj od 20:30 do 6:30. Rano sama go obudziłam bo byłam cała zalana mlekiem włącznie z prześcieradłem i kołdrą. Wczoraj zrezygnowałam z karmienia o północy bo wcześniej się położyłam i o dziwo wytrzymał do rana. Ciakawe czy dzisiaj też to powtórzy?