reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

asiulinko mój Igorek też jeszcze nosi 68 ale ja juz mu kupuje tylko większe, poza tym te numeracje są dziwne w jednym 68 ma jeszce sporo luzu a w niektóre juz nie wchodzi i chyba tak to zostanie
a dzisiaj moja mama kupila mu pajaca 9-12 miesięcy i okazalo się ze juz jest dobry szok normalnie

reklama
a ja mam pytanie odnosnie spania w dzien Waszych bobasków, bo moj Igorek spi dosyc często ale po 40 minut?

Emi Krzyś też spi po 45 minut co 2 godziny. Ale zauważyłam,że po przebudzeniu nie jest tak do końca wypoczęty więc teraz próbuję wydłużać te drzemki, czasem udaje się i pośpi 1,5 godziny. Wtedy od razu widać,że się zregenerował :-D. Gdzieś czytałam,że u dzieci są właśnie 45 minutowe cykle snu i dlatego często się po każdym wybudzają.
Jak słyszę,że Krzyś się przebudził to nie idę do niego od razu. Czasem pomarudzi i śpi dalej a jak trwa to trochę dłużej i słyszę,że nie zaśnie to wchodzę do niego i podaję mu smoka i pieluszkę - jak jest zaspany to to przyjmuje :-) i dalej śpi. Jednak jak widzę,że oczka szeroko otwarte to go wyjmuję z łóżeczka i koniec drzemki.

Krzyś po dłuższych drzemkach jest bardziej radosny i skory do zabaw. Wcześniej spał w ciągu dnia 3-4 razy po 45 minut teraz 2 razy po 1,5 godzinki.

Moja Milenka śpi trzy razy po 45 minut czsami się zdaża się że śpi dwa razy i wtedy jedna drzemka trwa z trzy godziny ale to żadko i wtedy się śmieje że jest chora.

Kasiulec jeszcze łóżeczka nie obniżyliśmy bo mała jeszcze całkiem nie siedzi. Jak pewnie usiądzie to to zrobimy. A tak wogóle Karolinka bardzo mało w nim leży bo nie lubi. Wkładam ją tylko na ćwiczenia i jak się uda że uśnie. Mała ostatnio śpi troszkę więcej ale to jest tak różnie że nawet nie wiem ile. Pozdrawiam;-)

Moj Grzesio roznie spi, ale raczej malo. Zdaza sie ze 2 lub 3 razy po 30 min. Ewentualnie na spacerku uda sie i spi dluzej (przewaznie okolo 1-1,5 godz.).

Na początek spóźnione uściski dla wszystkich minijubilatów

Jeśli chodzi o rozmiary ciuszków, to wszystko zależy od firmy. Łucja jeszcze na styk mieści się w 62 z H&M, a 68 jest jeszcze ciut za duże.
W Kapp Ahlu mają rozmiar 62/68 i ten jest idealny na Łu.
A tak to przeważnie ma 68 albo 74.

witamy Cię IIwka,
ja tez od niedawna jestem na forum i dziewczyny mnie bardzo milo przyjęły myślę że z tobą będzie podobnie

pozdrawaim Ciebie i Twojego maluszka

reklama
widzę że z tym spaniem to u wszystkich jest podobnie 3-4 razy po 45 minut i czasami wyskok po 1,5 godziny czyli mieścimy się w normie,
poza tym najwazniejsze aby dzieciaczki byly grzeczne a pewnie jednemu więcej innemu mniej potrzeba snu

Do góry